anteks Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 No proszę proszę. Ładny przeciek Ktoś chyba komórką pstryknął, sądząc po jakości fotki Nie wiesz co jest na kontrze ? można rzec że przeciek u źródła http://browar.biz/forum/showthread.php?t=84109&page=7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jest już eta. No proszę proszę. Ładny przeciek Ktoś chyba komórką pstryknął' date=' sądząc po jakości fotki Nie wiesz co jest na kontrze ?[/quote'] Nie, ja to przeciekłem z browar.biz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Na kontrze jest w zasadzie wszystko co trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Mnie proszono, aby nie ujawniać etykiety więc ja dotrzymałem słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Co do samej etykiety. Może nie jest jakiś super cudem, ale estetyka zachowana, układ też ok. Pewnie na żywo będzie zdecydowanie ciekawsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Wpadnij do mnie to zobaczysz na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Wpadnij do mnie to zobaczysz na żywo. To nie sprawiedliwe, że Ty już masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Mnie proszono, aby nie ujawniać etykiety więc ja dotrzymałem słowa. Mnie nie proszono, więc nie miałem skrupułów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Wpadnij do mnie to zobaczysz na żywo. Jak mi jutro nie pokażesz to masz przechlapane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Na browar.biz zdjęcie już zniknęło. A u nas jest Czepię się jednak logo u dołu, dlaczego tam jest Grand Champion "Birofilia 2009". Co to ma być. A my jeździmy po dziennikarzach, że takie bzdury piszą. Myślałem, że to jest Festiwal Piw Domowych, a nie Birofilia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Na browar.biz zdjęcie już zniknęło. A u nas jest Czepię się jednak logo u dołu, dlaczego tam jest Grand Champion "Birofilia 2009". Co to ma być. A my jeździmy po dziennikarzach, że takie bzdury piszą. Myślałem, że to jest Festiwal Piw Domowych, a nie Birofilia. No cóż -widocznie Grupa Żywiec chce promować Giełdę Żywiecką i Festiwal Piwowarów jako Birofilia. Ta nazwa już niejednokrotnie się pojawiała w doniesieniach prasowych, stworzono nawet stronę http://www.festiwal-birofilia.pl/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 I tu się IMHO zawija temat w kierunku stowarzyszenia ze wsparciem........... pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 I tu się IMHO zawija temat w kierunku stowarzyszenia ze wsparciem........... pzdr flood Mógłbyś rozwinąć swoją myśl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) Mógłbym;-) Z jednej strony GŻ ma wesprzeć stowarzyszenie, bezinteresownie. Z drugiej - to co napisałaś, "widocznie" ktoś tam (XXX) (chce promować) coś tam , wymógł jakąś presję, coś zasugerował, na coś się nie zgodził, cos dofinansował. za czymś się opowiedział. Staram się chłodno do tego tematu podejść, tylko niestety chyba za długo już pracuję dla korporacji. pzdr flood Edytowane 28 Listopada 2009 przez flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Mógłbym;-) Z jednej strony GŻ ma wesprzeć stowarzyszenie, bezinteresownie. Z drugiej - to co napisałaś, "widocznie" ktoś tam coś tam, wymógł jakąś presję, coś zasugerował, na coś się nie zgodził, cos dofinansował. za czymś się opowiedział. Staram się chłodno do tego tematu podejść, tylko niestety chyba za długo już pracuję dla korporacji. pzdr flood Ale nikt nie pisał , że bezinteresownie. Zostanie to marketingowo wykorzystane. Wiadomym jest wszem i wobec, że główną nagrodę w konkursie piw domowych w Żywcu ufundowała GŻ. Czy komuś stała się krzywda z tego powodu? Czy ktoś ucierpiał, że wymyślili taką, a nie inną nazwę? Czy piwowarstwo domowe na tym straciło? Moim zdaniem nie, wręcz przeciwnie. Ja też pracowałam/pracuję dla korporacji. Znam te mechanizmy od środka - coś za coś - tylko póki co to my piwowarzy amatorzy raczej zyskujemy. Oni póki co zyskują przychylniejsze spojrzenie z naszej strony.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ale nikt nie pisał , że bezinteresownie. Zostanie to marketingowo wykorzystane.. dori - tego chyba też nikt do tej pory wprost nie napisał? Wiadomym jest wszem i wobec, że główną nagrodę w konkursie piw domowych w Żywcu ufundowała GŻ. To prawda. Za krótki jestem żeby to oceniać. I osobiście cieszę się że coś takiego miało miejsce. Cały czas PEACE ( bo warzę głównie dla siebie i najbliższych) Czy komuś stała się krzywda z tego powodu? Czy ktoś ucierpiał, że wymyślili taką, a nie inną nazwę? Czy piwowarstwo domowe na tym straciło? Moim zdaniem nie, wręcz przeciwnie. nie, nie nie, i jeszcze raz nie, na koniec - masz rację, o domowym zrobiło się głośno Ja też pracowałam/pracuję dla korporacji. Znam te mechanizmy od środka - coś za coś - tylko póki co to my piwowarzy amatorzy raczej zyskujemy. Oni póki co zyskują przychylniejsze spojrzenie z naszej strony.... I tu moje wątpliwości co zyskujemy.........., poczułem się członkiem wspólnoty domowych.. Na to pytanie nikt wciąż nie jest w stanie odpowiedzieć, co my warzący w domu możemy zyskać. Czy chcemy coś zyskać? Albo CO chcemy zyskać?Kto wie co domowi chcą zyskać? Rok temu byłem w Węgierskiej Górce na wakacjach, i po raz pierwszy w życiu piłem Brackie. BARDZO DOBRE piwo. Przecież to nie oznacza że mam polubić wszystkie produkty KORPORACJI. Flagowego nie lubię, nie dotykam. Powinienem korporacji dać dobrą notę? Temat chyba do przeniesienia, bo się w offtop wdałem, może niepotrzebnie, takie tylko nocne przemyślenia po... pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Jako, że i tak tak po części rozmawiamy o Koźlaku Weny to tylko skończę. Ja też nie polubię Żywca, Warki czy Desperadosa i w tym się zgadzamy. Ale nie uważam, że wszystko co zrobi koncern jest z gruntu złe, dlatego z przyjemnością napiję się Doppelbocka z Cieszyna . PS Jeśli ktoś chce porozmawiać o Stowarzyszeniu zapraszam do innego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 W Mikołajki w samo południe rozpocznie się sprzedaż Koźlaka we wszystkich Almach. Oto wiadomość od Sebastiana Tołwińskiego, Rzecznika GŻ Szanowni Panstwo, Miło mi poinformować, że Bracki Kozlak Dubeltowy uwarzony według receptury Jana Krysiaka z Chorzowa w Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie będzie dostępny tylko i wyłącznie w sieci sklepów "Alma" - do wyczerpania zapasów. Koźlaka będzie więc można kupić w całej Polsce we wszystkich 28 sklepach "Alma". We wszystkich tych sklepach sprzedaż rozpocznie się już 6 grudnia 2009 r. (niedziela, "Mikołajki") dokładnie o godz. 12:00. Na ten dzień przygotowaliśmy dla kupujących specjalną ekspozycję Brackiego Koźlaka Dubeltowego z hostessami, które z przyjemnością opowiedzą niesamowitą historię tego wyjątkowego piwa. Każdy z 28 sklepów "Alma" wystawi na sprzedaż jedynie ok. 1000 szt. Brackiego Koźlaka Dubeltowego. Chętnie posłuchałabym tych opowieści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Widzę , że dobre wiadomości rozchodzą się szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Mam propozycję. Zapytajmy, a potem opiszmy to co panie opowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 W Mikołajki w samo południe rozpocznie się sprzedaż Koźlaka we wszystkich Almach. Oto wiadomość od Sebastiana Tołwińskiego, Rzecznika GŻ Każdy z 28 sklepów "Alma" wystawi na sprzedaż jedynie ok. 1000 szt. Brackiego Koźlaka Dubeltowego. 28 x 1000= 28000 butelek, a gdzie pozostałe 42 tysiące? :rolleyes: Jeszcze bawiąc się liczbami. 1000 szt po 24 szt w kartonie daje niecałe ok. 42 kartony, czyli jak mniemam na każdy sklep przypadnie jedynie paleta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Będziesz jechać czy mam Ci kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 kopyr i jacer gdzie macie najbliżej do Almy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 kopyr i jacer gdzie macie najbliżej do Almy? Jak to gdzie? Do Wrocka, trzy sklepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 kopyr i jacer gdzie macie najbliżej do Almy? Jak to gdzie? Do Wrocka' date=' trzy sklepy [/quote'] Ja najbliżej mam na Bielany ,a może jakieś spotkanie we Wrocku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi