Makaron Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Kompletnie nie znam polskich realiow co do rynku samochodow uzywanych. Czy kto moglby mi podpowiedziec na jakie auta warto zwrocic uwage do 20 tys zl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) Kompletnie nie znam polskich realiow co do rynku samochodow uzywanych Jest kilka stałych elementów: *bezwypadkowy *jak sprowadzony to poprzedni właściciel cały czas serwisował w aso *nie palił *rocznie robił 10tyś km:) A niemiec nawet płakał jak sprzedawał A na poważnie to jakie nadwozie, silnik? Edytowane 2 Maja 2014 przez marcin_l85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 do czego bedziesz potrzebował? w jakim terenie? miasto, trasa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 99% miasto. No najlepiej ekonomiczne duze, bezawaryjne . Silnik raczej do 1.6, no i nadwozie nie ma znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Ja polecam Skodę, może średnio komfortowa, ale zdecydowanie bezawaryjna, przy niezłym stosunku ceny do jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 honda civic VII generacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Ja polecam VW Passat b5 1.9 TDI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Passat troszke za duzy. Ale polo... Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 polo bezawaryjne?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 polo bezawaryjne?? A co az tak zle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Mi się Zastava nie psuje Mogę polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Też ostatnio przerabiałem ten temat i w tej cenie możesz szukać: - skoda octavia - opel astra II lub III - kia cee'd - opel meriva Proponuję omijać szerokim łukiem wszelkie komisy. Tam wszystkie samochody są niby bezwypadkowe, a faktycznie zaledwie 1 na 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 polo bezawaryjne?? A co az tak zle? teściowa ma, więc wiem... pare innych osób też ma samochody z vw grupy i ich bezawaryjnosc to mit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 U mnie Avensis 1.6 z 2000r sprawuje się świetnie, chociaż silnikiem 2.0 bym na dzien dzisiejszy nie pogardził. Raz polecieliśmy nad morze, jakieś wypady na grzyby a poza tym miasto. Jedyne co wymieniam to elementy gumowe zawieszenia. Dla zabawy i "na przyszłość" co jakiś czas dobieram się do jakiegoś elementu, rozkręcam, czyszczę, skręcam, sprawdzając w ten sposób jak jest to przemyślane pod zwykłego użytkownika i jest nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Volvo V40 turbobenzyna. Jejski potwierdzi, zrywa kapelusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Ja mam Audi a3 1,9 tdi 110km z 2000 przelatane ponad 270tys. codziennie 45km dziurawą drogą i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartG60 Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 do miasta? tylko nie diesel !!! A3 jest ok, ewentualnie A4 ale tylko benzyna, do miasta "ropniak" to porażka. Zimą często na krótkich odcinkach jest non stop niedogrzany co skraca jego żywotność, a serwisowanie jest o wiele droższe. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 opel meriva miałem i w moim przypadku szczerze odradzam teraz mam "królową lawet" i jestem mega zadowolony ,jak by kto nie wiedział to podobno Laguna nią jest tak naprawdę każdy jest dobry jak się nie psuje ,lagunę z Pb szczerze mogę polecić bo psuć za bardzo co się nie ma,a jeśli już to tanio się naprawia,blacha dwustronnie cynkowana więc jak rozbita nie była to rdzy nie ma na nich,w kombi klapa tył tam co w kombi najczęściej rdza opiernicza jest z plastiku ,a maska z alu,wyposażone też są bardzo dobrze ,ja by co chętnie pomogę bo akurat ten model mam mocno obcykany jeśli 99% miasto nie brał bym pod uwagę diesla ,ale to chyba wiadomo czemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Toyota corolla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Makaron, może byś freelandera znalazł a w PL przekładkę wykonał? Mazda ostatnio wróciła do łask, sporo jest na ulicach, różne modele i roczniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Na jakie auto zwrócić uwagę? Najpierw na takie jak Ci się podoba w ramach możliwości finansowych, później zadawać pytanie - które, jak widać każda sroczka wyjechała ze swoim ogonkiem, ja mam zawszeiwszędziepsującesię auto na F, megane 2 "żelazko" i to jeszcze ropowóz, ale dzięki utartym stereotypom mogłem kupić tanio auto (moim zdaniem) b.dobrze wyposażone, kumpel podobnie kupował lancie lybrę i był bardzo zadowolony z wyboru, fakt sprzedał bo jeździł krótkie odcinki i ropowóz był nieopłacalny, ale też nie potwierdził się mit o skróceniu żywotności silnika z tego powodu. Jeszcze raz radzę, kup to co Ci się podoba, bo koszta eksploatacji to mało który przyzna że są podobne/zbliżone, a bywa że mityczne pancerne helmuty potrafią puścić z torbami w imię tzw. wymian elementów eksploatacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) jeśli 99% miasto nie brał bym pod uwagę diesla ale też nie potwierdził się mit o skróceniu żywotności silnika z tego powodu może miał jeszcze silnika w dobrym stanie a tak serio to miasto najbardziej szkodzi turbinie i jesli jest to koło dwumasowe dostaje bo ono najbardziej pracuje przy ruszaniu co jest w dieslach irytujące jak dla mnie to czas nagrzewania się ich ,w mieście czasem naprawdę ładny kawał drogi trzeba przejechać jak jest naprawdę zimno że by dostać ciepły powiew z kratki nawiewu wiadomo że każdy chwali swoje (zazwyczaj) ale z tylu letnimi samochodami to czysta loteria moja siostra też ma "żelazko" i było z elektroniką problemów sporo ale okazało się żę jakiś "magik" włożył komputer od biedniejszej wersji i dlatego nie chciało działać sporo rzeczy ważne jest to że by naprawy w razie co były proste i tanie ja przed świętami wymieniałem sprzęgło ,oryginalne Renault tarcza z dociskiem udało mi się kupić nowe za 199 wymiana z kumplem 80 min nie jak w Merivie używana dwumasa 800zł Edytowane 4 Maja 2014 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 To czy miał silnik w dobrym czy złym stanie nie jest istotne, jak sam napisałeś, to turbina i dwumasa dostają po tyłku a nie silnik. Nie o tym w prawdzie wątek więc nie śmiećmy tu koledze. W temacie - nie warto moim zdaniem patrzeć na rynek samochodowy autek do 20tys. przez pryzmat stereotypów aut na F czy niezniszczalnych niemców i japończyków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Mam diesla. Przejechalem nim 40-50kkm w ponad półtora roku. 1/2-2/3 tego dystansu to w mieście i mikro trasach pod miastem. Z silnikiem jak i z całym autem zero problemów. Volvo V70 2009 2.0D . Od półtora roku co miesiąc jestem i pozyczam auta z wypożyczalni. Licząc różne wersje silnikowe to ponad 20 aut miałem. Odradzam Ople IMO mega irytujace auta. Pomijając auta z wyższej klasy (BMW,Mercedes) to super wrażenie zrobil na mnie ceed i i30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 No patrzylem tez na H i20. Dobra cena i za 20tys mozna byloby kupic cos w miare mlodego. Zobaczymy. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi