Rafał Pałka Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Cześć. Wpadł mi do głowy pomysł na coś między stylowego (jak w temacie). Myślę o zasypie: Pale Ale + jakieś aromatyczne karmele np Abbey + słód czekoladowy. Jak do tąd standardowy Brown. Myślę, że aromat babanów charakterystyczny dla Weizenów może dać fajny efekt. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takim robokopem? Co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Wyważanie otwartych drzwi: http://www.piwo.org/blog/25/entry-59-310-brown-ale/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoBombel Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Wyważanie, czy nie - pomysł rzadko stosowany i można się czegoś nauczyć. Drożdże pszeniczne dodają prócz banana również goździk i ciutę różnią się jednak od brytolskich. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez YoBombel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Jakby w innych stylach wszyscy mieli wszystko w małym palcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 ale o co ci chodzi ? używając zwrotu "wywarzać otwarte drzwi " nie wiem co chciałeś udowodnić ? przecież to się tyczy robienia czegoś bez sensu,co już zostało zrobione , coś oczywistego przecież nikt nie napisał że brown porter na drożdżach pszeniczny to kibel,a nawet jeśli to komu innemu może smakować robiąc dwa identyczne piwa mogą wyjść inny (na 100% wyjdą inne) , więc taki eksperyment jest jak najbardziej na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 używając zwrotu "wywarzać otwarte drzwi " nie wiem co chciałeś udowodnić ? A chciałem coś udowodnić? Może o tym napiszesz. Zwrotu użyłem, bo taki eksperyment był już robiony. przecież nikt nie napisał że brown porter na drożdżach pszeniczny to kibel,a nawet jeśli to komu innemu może smakować Mogę podać inny przykład- IPA na belgijskich drożdżach. Skoro nikt nie napisał, to dlaczego do tego nawiązujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Co myślicie? W przypadku eksperymentów najlepsze jest właśnie to, że Ty to sobie wymyśliłeś i masz wizualizację efektu końcowego. Zakładam, że jeśli zacząłeś się nad takim piwkiem zastanawiać, to koncepcja połączenia właśnie browna z weizenem Ci odpowiada. Skoro odpowiada - uwarz i podzel się później wrażeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1856 Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 używając zwrotu "wywarzać otwarte drzwi " nie wiem co chciałeś udowodnić ? A Kolega chciał udowodnić, że z ortografią jest na bakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się