Gość n-krzychu Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Moja muzyka:jazz tradycyjny,swing,countru,a 10 lat temu odkryłem piękno mistrzów baroku .Słucham głównie przez komputer/screamer/.Jak warze piwo to musi grać swing,a do degustacji zależy od nastroju ale przeważnie klasyka. No patrzcie czyżbym już mógł być dziadkiem?? Patrząc po wieku dzieci to nie ale upodobania muzyczne ma prawie dokładnie takie same jak "dziadek" . Jazz: dixieland, swing, klasyka-barok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angasc Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Do tego co wpisali Wielki_B, Dori, Elroy dołoże jeszcze Timo Tolkki. I możemy robić wspólną imprezę. I niech sąsiedzi walą, walą, walą, walą do drzwi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iron Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) To ja też sobie ulżę muzycznie Poza tym co było wymienione z cięższej muzy dokładam: Rush, SOAD, Tool, Therion, Haggard, stare Running Wild (chyba już było) Motorhead i pewnie jeszcze wiele by się znalazło, ale pewien stary Niemiec mi zabrał Z nieco lżejszych klimatów: New Model Army, A Perfect Circle, Big Country (niezbyt u nas znane), Jethro Tull (raczej te starsze), Curved Air, Camel (pewne dwie płyty - "Camel" i "Mirage"), Marillion (z Rybą) i kto wie co jeszcze... Z polskich dokonań: Kult i wszelkie mutacje Kazika, Zdrowa Woda, Radosław Stolar , Komety, Hunter, Apteka i można by pewnie jeszcze długo:) A z muzyki klasycznej - Bach i kropka Edytowane 21 Listopada 2007 przez iron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ostatnio fascynuje mnie bardzo ciekawy zespół Ratatat. Dwie osoby tworzą bardzo świeżą muzyke. Wideoklipy są fenomenalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Właśnie się dowiedziałem, że Royksopp wydał nową płyte. Póki co wydaje się naprawde ciekawą pozycją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfronik Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Trochę mi już przeszło ale długo nie puszczało I jeszcze Death in June, Ait!, Umbra et Imago, Skinny Puppy, Alice in Videoland, Flogging Molly (najlepszy koncert ubiegłorocznego Malmö Festivalen. Swoją drogą to polecam tą imprezę. Tydzień darmowych koncertów na kilku scenach i nie tylko koncerty. Całe miasto zmienia się w jeden wielki festiwal.) Hypocrisy, KMFDM, Ministry, MonsterGod, Inkwizycja, NiN, Tool, Perfect Circle, Tomahawk, Godflesh, Shaarimoth, Nile, Peter Gabriel, The Velvet Underground. Właściwie to wszystkiego z wyjątkiem country. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winorobek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) Nic więcej dodawać chyba nie trzeba:) Ale powiem za to co słucha moja siostra: Dody :rolleyes::rolleyes: ps: ale ma 13lat - grunt żeby wyrosła z tego! Moje kondolencje. Co do hymnu to proponuje: Kumpliki- Hymn Piwosza Co do Ratatat, to przypomniało mi się: http://www.youtube.com/watch?v=eTYoaYhrLDg Dla fanów tego typu muzyki oraz muzyki z starszy gier (na amige, komodore itp.) to polecam: Slay Radio Ja ostatnio słucham: Oraz utwory takich wykonawców jak KRS-One, Marley Marl, S-Five, Sicknature, Q-Unique, Ill Bill, Dilated Peoples, Talib Kweli, Dizzee Rascal, Coolio i The Roots. Edytowane 10 Kwietnia 2009 przez winorobek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Cześć. Zapewnie twórczość Comy wielu z Was zna nie od dziś .... ten utwór ostatnio mocno do mnie przemawia: jak i ten utwór: w obydwu przypadkach nie są to autorskie poczynania, ale świetne tłumaczenia i interpretacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 To jest to.Boogie Woogie przy piwie.Swanee river boogie na You Tube.Można słuchać godzinami i pić piwo butelkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 W czwartek słuchałem U2. Siadziałem piłem zimne piwko i słuchałem. Grali superowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 A to znacie? Esbjorn już niestety nie żyje, utonął podczas nurkowania. Udało mi się ich zobaczyć kilka razy w PL. http://www.youtube.com/watch?v=iB9mjSrdyl8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Cześć Jacer nigdy nie śledziłem sceny jazzowej, ale przyznam że bardzo dobra pozycja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Kupa wykonawców była wymieniona. Mimo to najlepszy jest Elvis. Elvisa słucham non stop, czasem zdarzy mi się zaśpiewać, niektórzy mówią do mnie Elvis. Zapraszam na bardzo miły kawałek: http://www.youtube.com/watch?v=jygycMx9mQU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 No patrzcie czyżbym już mógł być dziadkiem?? Patrząc po wieku dzieci to nie ale upodobania muzyczne ma prawie dokładnie takie same jak "dziadek" . Jazz: dixieland, swing, Słuchajcie koledzy melomani, a co możecie polecić (wykonawcy/kapele) z tego dixielandu, swingu i dodałbym jeszcze big bandu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Kupa wykonawców była wymieniona. Mimo to najlepszy jest Elvis. Elvisa słucham non stop, czasem zdarzy mi się zaśpiewać, niektórzy mówią do mnie Elvis. Zapraszam na bardzo miły kawałek: http://www.youtube.com/watch?v=jygycMx9mQU Przed chwilą puściłem ten kawałek ,a żonka z kuchni to Elvis przecierz ty nigdy go nie słuchasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 mój pierwszy post piwa jeszcze nie robię a muzyki słucham juz a nawet dłużej koncerty muzyczny camping w Brodnicy morze ktoś tam bywał piękne czasy muzyka której słucham to reggae ,alternatywa ,hc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Zbyszek73 - to twój rocznik? Shizma, Inkwizycja, Uom, Babajaga ojo, Profanacja, Deperacja, Czarnobyl Zdrój, Kolaboranci, Armia itp nie do zapamiętania, organizowałem ich koncerty w B-B. Stare czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 tak 73 to rocznik masz racje piękne czasy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twardoglowy Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Lubię posłuchać wszystkiego po trochu ale i tak zawsze wracam do bluesa/głownie delta ,chicago/ kocham dżwięk bluesowej harmonijki ustnej Charlie Musselwhite to dla mnie harmonijkarz number 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Cześć tak 73 to rocznik masz racje piękne czasy pozdrawiam to witam kolegę z najlepszego rocznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Lubię posłuchać wszystkiego po trochu ale i tak zawsze wracam do bluesa/głownie delta ,chicago/ kocham dżwięk bluesowej harmonijki ustnej Charlie Musselwhite to dla mnie harmonijkarz number 1 Bluesa również lubię ale bardziej w innym wykonaniu. Niesamowicie podoba mi się Nalepa, jak również blues w wykonaniu The Doors (chyba tylko na LA Women mieli takie piękne bluesowe kawałki ). Doorsów uważam za zespół, który ukształtował moje gusta muzyczne (to były pierwsze kawałki, które słuchałem będąc tzw. death-metalowcem obok Oldfielda) ps. Kiedyś były lepsze czasy dla muzyki. Można było rozsiąść się w fotelu i przez pół dnia słuchać. Teraz niestety czas na to nie pozwala, a i moim zdaniem muzyka nie zachęca do tego. ps2. Ostatnio dorwałem Within Temptation - Black Symphony w HD (720p i DTS). Pięknie się tego słucha :-) Edytowane 23 Września 2009 przez Jacki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Czego słucham? Prawie zawsze programu trzeciego PR, od trzydziestu lat! Można nie lubić wszystkich audycji, ale pozom programu jest wysoki, nie żadna pop papka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Cześć. Ostatnio mnie wzięło po ich doskonałym koncercie w Polsce: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redachtor Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) Czego słucham? Prawie zawsze programu trzeciego PR, od trzydziestu lat! Można nie lubić wszystkich audycji, ale pozom programu jest wysoki, nie żadna pop papka. Się oboma rękoma podpisuję pod takim dictum. Ze swojej strony dodam niedawne odkrycie, czyli Edward Sharpe & The Magnetic Zeros. Wbrew pozorom formacja jak najbardziej współczesna. Pierwszą płytę nagrali w tym roku. http://www.youtube.com/watch?v=<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=sRA5S59KjwY&hl=pl&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=sRA5S59KjwY&hl=pl&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object> http://www.youtube.com/watch?v=<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=hehPEoAk8eE&hl=pl&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=hehPEoAk8eE&hl=pl&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> Edytowane 12 Października 2009 przez redachtor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Dziś koncert VooVoo na Trójce live, czadzior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi