elroy Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Utalentowana pianistka i ciekawe covery. http://www.youtube.com/user/vkgoeswild Na prawdę niezłe wykonanie http://www.youtube.com/user/vkgoeswild#p/u/23/FhbeNEtkgDs Zresztą, każdy znajdzie dla siebie coś ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Niezła lala. Z klimatów fortepianowych to tego gościa nie trzeba przedstawiać. Ehh to były czasy gdy się z Leszkiem szlajało po wrocławskich i berlińskich knajpach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael071 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Ładnie pani wymiata na klawikordzie Nawet Slayera zagrała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 eh Czuje potrzebę miłości Czy ktoś mnie pokocha tak jak śpiewa Rogut? Odpowiedź dopiero na łożu śmierci jak sądzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Wspomnień czar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 co tak nie dobrze z tobą bielok będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Elo będzie dobrze Skończyły mi się żółte tabletki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Imogen Heap... najpierw posłuchajcie, jak nadaje:rolleyes: a potem, jak śpiewa... sami znajdziecie więcej... ja się zakochałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 http://Soma.fm Moje ulubione radio w necie. Stacje SpaceStation oraz DroneZone słucham praktycznie zawsze jak tylko robię coś na komputerze - czy to w domu czy w pracy. Generalnie klimaty ambientowo-transowo-chilloutowe A ostatnio to wałkuję dyskografię Suns of Arqa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Na poprawinach młodzież tańczyła taniec do tej piosenki. Podobnoż hit na pielgrzymkach, za moich czasów sobie nie przypominam . Teraz non stop to za mną łazi. Kapela nazywa się La?s, 3 dziewczyny śpiewają, w klimatach folkowo-siakiś innych. Piosenka jest nam piwowarom i piwoszom wbrew pozorom całkiem bliska. Po pierwsze pochodzi z Belgii, czy raczej z Flandrii. Opowiada o kowalu, który spotkał piękną Francuzkę. Był w siódmym niebie, że za niego wyszła, ale niestety okazało się, że to zła kobieta była. Zatruła mu życie, tak że nie mógł wychylić ani pinty, był nieszczęśliwy, i nie mógł nikogo zaprosić na szklaneczkę piwa czy wina. Także teraz żałuje, że się wpakował w to małżeństwo i już by wolał być wdowcem lub kawalerem. Tekst oryginału: Wie wil horen een historieAl van ene jonge smid Die verbrand had zijn memorie Daaglijks bij het vuur verhit Was ik nog, nog met mijnen hamer Was ik nog met geweld op mijn aambeld 'k Geef den bras van al dat smeden Ik ga naar de Franse zwier 'k Wil mij tot den trouw begeven Nooit een schoner vrouw gezien Was ik nog, nog met mijnen hamer Was ik nog met geweld op mijn aambeld 't Is de schoonste van de vrouwen Maar nooit was er zo'n serpent Nooit kan zij haar bakkes houden Nooit is zij eens wel content Was ik nog, nog met mijnen hamer Was ik nog met geweld op mijn aambeld Nooit mag ik een pintje drinken Nooit mag ik eens vrolijk zijn Nooit kan ik iemand beschinken Met een glaasje bier of wijn Was ik nog, nog met mijnen hamer Was ik nog met geweld op mijn aambeld 'k Geef den bras van al dat trouwen Werd ik maar eens weduwnaar 'k Zou mij in een hoeksken houden En mij stellen uit gevaar Was ik nog, nog met mijnen hamer Was ik nog met geweld op mijn aambeld Was ik nog, nog met mijnen hamer Was ik nog met geweld op mijn aambeld PS: jacer możesz rzucić okiem czy nie pokręciłem. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Na poprawinach młodzież tańczyła taniec do tej piosenki. Podobnoż hit na pielgrzymkach, za moich czasów sobie nie przypominam . Ale w Belgii czy u nas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Na poprawinach młodzież tańczyła taniec do tej piosenki. Podobnoż hit na pielgrzymkach' date=' za moich czasów sobie nie przypominam .[/quote']Ale w Belgii czy u nas? Na poprawinach u mojej siostry, w ubiegłą niedzielę. A tańczą to podobno namiętnie na pielgrzymkach na Jasną Górę, szczególnie w salezjańskich grupach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Słyszałem tą piosenkę na żywo na szantach w Charzykowy i natchnęło to mnie do zrobienia coveru o samotnym piwowarze.Polskie słowa piosenki już wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ja jak tydzień temu byłem w Krakowie to zahaczyłem o koncert Czesława i teraz chodzi za mną ta piosenka. Taka skoczna z trudnym tekstem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Słyszałem tą piosenkę na żywo na szantach w Charzykowy i natchnęło to mnie do zrobienia coveru o samotnym piwowarze.Polskie słowa piosenki już wkrótce No zobacz, a ja w Charzykach byłem 3 dni przed festiwalem... Nie miałem czasu i kasy, by pływać do soboty. Musiały wystarczyć trzy dni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Słyszałem tą piosenkę na żywo na szantach w Charzykowy i natchnęło to mnie do zrobienia coveru o samotnym piwowarze.Polskie słowa piosenki już wkrótce No zobacz' date=' a ja w Charzykach byłem 3 dni przed festiwalem... Nie miałem czasu i kasy, by pływać do soboty. Musiały wystarczyć trzy dni...[/quote'] To było 5 lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Słyszałem tą piosenkę na żywo na szantach w Charzykowy i natchnęło to mnie do zrobienia coveru o samotnym piwowarze.Polskie słowa piosenki już wkrótce No zobacz' date=' a ja w Charzykach byłem 3 dni przed festiwalem... Nie miałem czasu i kasy, by pływać do soboty. Musiały wystarczyć trzy dni...[/quote'] To było 5 lat temu Łeeee. 5 lat temu to ja byłem młody i piękny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) oooo, to bardzo prosty tekst, hehe Ale dziwny akcent mają. Takie miękkie to wszystko, bez tego charakterystycznego charczenia niederlandzkiego. No i temat ciekawy, Flandria nie lubi części francuskiej a ten se babę stamtąd wziął. Nienormalny jakiś. I tak tańczyli jak ci ludzie na jutubce? To już Metallica nie leci na poprawinach? Parszywieje wszystko. deze song is? in polen een hit haha, pierwsze słyszę tą piosenkę. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 oooo, to bardzo prosty tekst, hehe Ale dziwny akcent mają. Takie miękkie to wszystko, bez tego charakterystycznego charczenia niederlandzkiego. No i temat ciekawy, Flandria nie lubi części francuskiej a ten se babę stamtąd wziął. Nienormalny jakiś. I tak tańczyli jak ci ludzie na jutubce? To już Metallica nie leci na poprawinach? Parszywieje wszystko. Ale był Kazik - 12 groszy... KARAOKE!!! ;) PS: no tak tańczyli, ja też się nauczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 To ja właśnie włączyłem płytę "Dziki Jazz" Pater, Kamiński, Urowski, Gorzycki. Kamil Pater mieszka tuż obok, w Sadkach. Płyta nominowana do Fryderyków 2010. Tu kawałek z koncertu w Bydgoszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barą Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Irish drinking song Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 świetny kawałek, szczególnie męskie chórki http://www.youtube.com/watch?v=eHAxYrYK698 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Z okazji 80 tych urodzin Jamesa Bonda. 100 lat panie Connery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Wrocław z klocków LEGO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi