marekch2 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 http://www.allegro.pl/search.php?string=chmiel&description=1&search_type=1&location_radio=1&selected_country=1&order=t&st=gtext&listing_sel=2&listing_interval=7&category=27983 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Kupiłem po jednej porcji po 500 g. Zobaczę co to jest. Dziękuję za cynk. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Odświeżę troszkę temat. Jest obecnie kilka ofert i z dwie wyglądają bardzo konkurencyjnie http://allegro.pl/listing/search.php?category=73973&sg=0&string=chmiel zwłaszcza te 5 kg Marynki lub Lubelskiego za 120 zł z przesyłką. Jakby był ktoś chętny ze Szczecina to cena za 100 gram wynosi 2,40 zł. Dowiadywałem się i chmiel jest z 2009 roku. Ja bym chętnie po 500 gram łyknął. Na pewno będzie można się ugadać na mieszaną paczkę Marynka Lubelski w zależności od potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaGacek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 http://browar.biz/forum/showthread.php?t=85808 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Odświeżę troszkę temat. Jest obecnie kilka ofert i z dwie wyglądają bardzo konkurencyjnie http://allegro.pl/listing/search.php?category=73973&sg=0&string=chmiel zwłaszcza te 5 kg Marynki lub Lubelskiego za 120 zł z przesyłką. Jakby był ktoś chętny ze Szczecina to cena za 100 gram wynosi 2,40 zł. Dowiadywałem się i chmiel jest z 2009 roku. Ja bym chętnie po 500 gram łyknął. Na pewno będzie można się ugadać na mieszaną paczkę Marynka Lubelski w zależności od potrzeb. Jak przechowywać większą ilość chmielu?. Najlepszy jesz pakowany hermetycznie, taki luźny dobrze jest zamrozić.Ja zamówię sobie 2 x po 500g lubelski i marynke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 ja mam zgrzewarkę do folii. Hermetycznie to nie zamknę, ale przynajmniej odetnę dopływ świeżego powietrza do wewnątrz, więc nie będzie wietrzał. Problem z tym że tylko oferta 5 kilo jest naprawdę atrakcyjna. Gdyby zebrało się chętnych na 4 kg ze Szczecina to można by zamówić wspólnie. Zawsze to taniej niż sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Kupuję kilka kg chmielu co rok bezpośrednio od producenta. Pakuje ciasno i szczelnie do wiader + zawiniątko z pirosiarczynem + Co2. dodatkowo chmiel cały czas jest w jak najniższej temperaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Powinniśmy jeśli jest nas stać, kupować w sklepach piwowarskich. Z banalnego powodu. Czym bogatszy sklep tym większy asortyment. A czy warka wyjdzie za 40 czy 45zł. To chyba aż tak nas po kieszeni nie uderzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Powinniśmy jeśli jest nas stać, kupować w sklepach piwowarskich. Z banalnego powodu. Czym bogatszy sklep tym większy asortyment. A czy warka wyjdzie za 40 czy 45zł. To chyba aż tak nas po kieszeni nie uderzy. Niby tak niby nie. Moim zdaniem surowce do produkcji domowego piwa, oczywiście przy dominującym kryterium jakości, są takim samym produktem jak benzyna, buty, mąka czy inne dobra trwałe. Jeżeli sklep kupuje chmiel od plantatora i pakuje w foliowe worki to dlaczego my nie możemy tego robić. Im więcej plantator sprzeda drobnym nabywcą, tym chętniej będzie to robił i może również wzbogaci asortyment chmieli . No ale jak kto woli, nie namawiaj już więcej, nie mój w tym interes. Sklepy za to mają wyłączność i dobre marże na słodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Kupuję kilka kg chmielu co rok bezpośrednio od producenta.Pakuje ciasno i szczelnie do wiader + zawiniątko z pirosiarczynem + Co2. dodatkowo chmiel cały czas jest w jak najniższej temperaturze. To, że siarka zwiększa okres przydatności do użycia chmielu to znany mi temat, ale jaką role spełnia dwótlenek węgla i jak się go stosuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Co2 jest cięższy od powierza, więc go wypiera z pojemnika. Jak nie ma dostępu do tlenu to chmiel nie ulega destrukcji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
full-light Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam. Aby nie zakładać nowego tematu, zapytam tutaj. Jaki chmiel polecilibyście zastosować do ciemnego lagera na goryczkę i jaki na aromat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Ale to jest wątek o sklepach piwowarskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
full-light Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Przepraszam, zasugerowałem sie tytułem. Bardzo prosze jeśli jest taka możliwość o przeniesienie mojego posta do właściwego tematu.(surowce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Chciałbym kupić w tym roku świeżego lubelskiego. Czy moglibyście polecić jakiegoś chmielarza, który handluje dobrą szyszką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się