jareczek85 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Witam serdecznie, Zakupiłem słód na dwie warki jedno na pszeniczne a drugie na pilsa. Przy zakupie były drobne problemy i zamówienie zostało końcowo odebrane na dwa razy. Jednakże że kolor obydwu piw jest niemalże identyczny ! niestety mam tylko zdjęcie niby pilsa ale wygląda jak pszeniczne. pils: Pilzneński Carapils Monachijski pszeniczne: pszeniczny pilzneñski Carahell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Nikt nie jest w stanie ci tego powiedzieć. Jak spróbujesz to poznasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Pijesz piwo z wiadra ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareczek85 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 pszeniczne skończyłem warzyć 2 godziny temu w smaku i kolorze obecnie warzone piwo jest dość zbliżone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareczek85 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Pijesz piwo z wiadra ? Przelałem z kadzi do miski żeby zrobić lepsze zdjęcie. wiadrami nie pijam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 kolor jak bawarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Skoro dziś warzysz to to nie jest piwo. Tylko brzeczka. Zdjęcie jest po filtracji czy gotowaniu? Co to za słód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareczek85 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Skoro dziś warzysz to to nie jest piwo. Tylko brzeczka. Zdjęcie jest po filtracji czy gotowaniu? Co to za słód? Brzeczka nie piwo mój błąd. Piwo piję z stąd pomyłka Pilzneński Carapils Monachijski Zdjęcie jest zrobione podczas warzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Wygląda jak kawa z b. dużą ilością mleka, ale po fermentacji pewnie będzie wyglądać normalnie. Raz miałem podobną sytuację też piwo było strasznie mętne i dziwny kolor miało, a po fermentacji piękny bursztynowy kolor i prawie całkiem klarowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareczek85 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Wygląda jak kawa z b. dużą ilością mleka, ale po fermentacji pewnie będzie wyglądać normalnie. Raz miałem podobną sytuację też piwo było strasznie mętne i dziwny kolor miało, a po fermentacji piękny bursztynowy kolor i prawie całkiem klarowne. A co powiesz na bardzo podobny smak tych dwóch piw. każde piwo na tym etapie smakuje podobnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Podobnie bo to brzeczka. Jaki słód, w sensie jaka słodownia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Pytanie typu 'jakie jutro będą nr lotka' albo tzw teoria spiskowa pszenicy nie poznałeś podczas zasypywania? Niemożliwe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 wygląda jak źle przefiltrowana brzeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 to do którego spałeś słód bez łuski to pszenica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi