Jankasper Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ja tylko zapytać. Używał ktoś może oktawii w dolniakach? Lageruje sobie jedno na hallertauerze, jedno na lubelskim. Za tydzień warze 2. Jeden będzie Źatecky. Szukam 4 chmielu do dolniakow. Chciałbym coś rodzimego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Godzinę temu, Jankasper napisał: Używał ktoś może oktawii w dolniakach? 21 i 29 warka Maltańskich. Polecam. Teraz czekam na wędzonego lagera, więc nie wiem co powiedzieć. Edytowane 22 Lutego 2019 przez zasada Jankasper 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 27 minutes ago, zasada said: 21 i 29 warka Maltańskich. Polecam. Teraz czekam na wędzonego lagera, więc nie wiem co powiedzieć. OK, to smash 9kg pilznenskiego i oktawia jak u Ciebie w 29. Podziękować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 1 godzinę temu, Jankasper napisał: Ja tylko zapytać. Używał ktoś może oktawii w dolniakach? Lageruje sobie jedno na hallertauerze, jedno na lubelskim. Za tydzień warze 2. Jeden będzie Źatecky. Szukam 4 chmielu do dolniakow. Chciałbym coś rodzimego. Tak, w komplecie z Puławskim. Inny, niż tradycyjnie, rześki, owocowy aromat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 52 minutes ago, fotohobby said: Tak, w komplecie z Puławskim. Inny, niż tradycyjnie, rześki, owocowy aromat. Puławski na goryczke, czy poza tym też porcje? Nie ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Puławski byl na goryczkę. Temat jak najbardziej ten, skoro mowa i Oktawii i to w dolniakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Wczoraj rozlałem kwas na Oktawi od PH z 21019, pije dzisiaj jest masakra, Zula to możne się schować i to głęboko pod względem intensywności (też od PH), jak dla mnie róża na maxa, trochę ziół (delikatnie) i może coś z deseń cytryny syntetycznej (ale to niuans), gorycz kompletnie nie przeszła (100g na zimno na tydzień ) i co ważne to nie tylko zapach ale też smak na języku, ale do piwa to bałbym się ,czy nie będzie za mdłe trochę. W każdym razie ja robię zapas,jestem oczarowany A w ogóle to kwas mi wyszedł biały praktycznie, nie wiem jakim cudem,po fermentacji totalnie mętny; Konstoi, anatom i Mexo 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Tak sobie porównałem intensywność za tą sama cenę (czyli 50 g Citry i 100g Oktawii) i Citra wymięka przy Oktawi z 2019. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się