Tymek19 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMES Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Ja Cascade trzymam w pokoju około 19-20 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korek Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 (edytowane) Witam, i znowu się spóźniłem ale może ktoś ma na zbyciu z jedną sztukę jakiegoś cascade? Ja niebawem będę przekopywał jednego z moich Casceadów (z Willingham Nurseries), także gdyby ktoś chciał.. najchętniej chciałbym się wymienić na jakąś klasykę (Saaz, Hallertau, Spalt, EKG), ewentualnie przyjmę Chinook, lub coś innego z Ameryki. Pisać Edytowane 21 Marca 2017 przez korek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarbiskup Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ktoś z mazowieckiego ma jakieś sadzonki na zbyciu? Będziecie jeszcze coś zamawiać? Jeśli tak to czy jest jakieś ograniczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Ja niebawem będę przekopywał jednego z moich Casceadów (z Willingham Nurseries), także gdyby ktoś chciał.. najchętniej chciałbym się wymienić na jakąś klasykę (Saaz, Hallertau, Spalt, EKG), ewentualnie przyjmę Chinook, lub coś innego z Ameryki. Pisać poszło priv:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProxymA Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Czy ktoś z Poznania lub okolic ma może jakąś nadprogramowa sadzonkę z która by sie podzielil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forestly Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Cześć, Chętnie kupie sadzonkę chmielu Iunga wysyłkowo. Na allegro niestety nie widzę. może któryś z forumowiczów ma coś do zaoferowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek19 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Gdyby ktoś szukał chmieli na Allegro to podsyłam linki http://allegro.pl/sadzonki-chmielu-chmiel-rozne-odmiany-promocja-i6724366775.html http://allegro.pl/show_item.php?item=6704856493&snapshot=MjAxNy0wMi0wN1QxMDo0NToxOVo7YnV5ZXI7MzU1NWRiYmM0MzQ0YzliNzMwZjA2NDFhZDAyZjMzODQ3NDIzMGIxMzdjMTI2N2QwN2MzMGM1MWFjMWI2MWQ4NQ== Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Marca 2017 przez Tymek19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleksanderBBA Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Czy jest jeszcze jakaś szansa na dostanie sadzonek Cascade albo Chinook? Czy już po zabawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexy Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Aleksander - sprzedawca z UK będzie miał obydwa w sprzedaży w kwietniu/maju. Tym razem w postaci zielonych sadzonek. Ale chyba będziesz musiał się szarpnąć na przesyłkę, bo grupowe zamówienie dopiero co było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike83 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Witam wszystkich. Obecnie jestem w Angli i będę zamawiał sadzonki chmielu cascade oraz centennial. Jeśli byliby chętnie mogę zamówić więcej wtedy koszty przesyłki zostałyby podzielone:). Paczka do Polski kosztuje ok 20 funtów (20kg). Podam link do sklepu z którego mam zamiar zamówić. http://www.essentiallyhops.co.uk/acatalog/Bare-Root-Hop-Plants.html. Jesli ktoś ma namiary na jakiś tańszy to proszę podać linka...zamówimy z tańszego. Zostaje tutaj do 22.05.17 więc jeszcze kilka dni mogę zwlekać z zamówieniem.Jesli ktoś jest chętny to proszę pisać... Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1g Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Jestem chętny, czy tylko te 2 gatunki chmielu można zamówić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike83 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Jestem chętny, czy tylko te 2 gatunki chmielu można zamówić? W linku który wkleiłem jest szczegółowa oferta. Odmian do wyboru jest bardzo dużo. Dodam że sam jestem plantatorem który uprawia chmiel na skalę przemysłową i teraz jest najlepszy okres do sadzenia tych roślin gdyż przez lato chmiel się dobrze ukorzeni co pozwoli mu bez problemu przetrwać zimę... Jakby ktoś chciał to w następnym roku na wiosnę będę miał mnustwo sztobrów lubelskiego i hallertauera więc oddam za przysłowiową złotówkę, ale to dopiero za rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaju Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Zapytanie poszło na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike83 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Witam ponownie. Zainteresowanie sadzonkami jest spore, ale niestety mają tylko po 3 sztuki na stanie magazynowym. Jedna osoba już się określiła i zarezerwowała po 1 szt. chinook, cascade i centeniala. Ja biorę cascade i centeniala. więc z tych najbardziej chwytliwych odmian zostanie tylko po 1 sztuce, chinooka 2... Więc kto pierwszy ten lepszy. Niestety ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike83 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Witam ponownie. Zainteresowanie sadzonkami jest spore, ale niestety mają tylko po 3 sztuki na stanie magazynowym. Jedna osoba już się określiła i zarezerwowała po 1 szt. chinook, cascade i centeniala. Ja biorę cascade i centeniala. więc z tych najbardziej chwytliwych odmian zostanie tylko po 1 sztuce, chinooka 2... Więc kto pierwszy ten lepszy. Niestety ... Ze względu na to że odmiana Chinook zniknęła z magazynu postanowiłem nie zwlekać do Poniedziałku i zamówiłem już dziś odmiany Cascade i Centeniala. Dużo osób zadaje pytania o koszty wysyłki i tp. A więc tak to wygląda: zamówiłęm w sumie 10 sadzonek . Cena jednej sadzonki już po doliczeniu wszystkich kosztów wynosi 46+5+10+14,5= 75Zł już licząć razem z kosztem kuriera w Polsce. Jesli odebrane bedzie osobiscie w Puławach lub Lublinie cena bedzie niższa 60,5gr. Kto chętny niech rezerwuje na priv. Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafson Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Hej, Czy ktoś z okolic Krakowa ma może jakąś nadprogramową sadzonkę amerykańskiego chmielu lub brytyjskiego? Chętnie odkupię Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcynix Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Ktoś się pochwali efektami z wiosennej akcji Tymka? U mnie z sadzonki Cascade wyszło około 1/3 fermentora szyszek co po wysuszeniu dało 310g - sześc woreczków odessanych i do zamrazarki. Z centenialem poszło raczej kiepsko - po wysuszeniu 130 g i obawiam się ze nieco się spóźniłem ze zbiorem bo jakiś lekki czosnek w zapachu był. Bardzo nierówno mi rósł i chyba za długo czekałem aż się wyrówna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bellon Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Tegoroczne dosadzone chmiele, słabo. Ogólnie nawet wzeszłoroczne pomimo, że lepiej ukorzenione to gorzej wyglądają niż jak były pierwszoroczniakami. Jakość samych szyszek, w tym roku pogoda była marna (przynajmniej w pomorskim), szyszki jakieś takie drobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz.b Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 U mnie bardzo marnie, po parę szyszek centennial i challenger. Saaz zdechł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dnia 12.09.2017 o 13:42, xcynix napisał: Ktoś się pochwali efektami z wiosennej akcji Tymka? U mnie z sadzonki Cascade wyszło około 1/3 fermentora szyszek co po wysuszeniu dało 310g - sześc woreczków odessanych i do zamrazarki. Z centenialem poszło raczej kiepsko - po wysuszeniu 130 g i obawiam się ze nieco się spóźniłem ze zbiorem bo jakiś lekki czosnek w zapachu był. Bardzo nierówno mi rósł i chyba za długo czekałem aż się wyrówna Ten czosnek to niekoniecznie zależny od terminu zbioru ,byłem na wycieczce niedawno i zerwałem pare garści z plantacji chmielu (fachowej) i zapach czosnku jest masakryczny ,a chmiel nie wygląda na przejrzały,nie wiem co to za odmiana,raczej goryczkowa,może magnum ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary Kowalski Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Siema ja ze sztobra od Tymka za co serdecznie dziękuje zebrałem 140 gram suchego i teraz pytanie po wyschnięciu chmiel tak jak by zardzewiał stał sie taki brązowawy czy to normalne chyba nie? Jaki kolor powinien mieć chmiel po wysuszeniu? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnom Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Sadzonki się elegancko przyjęły. Ale wysadziłem je późno, sznurki im dałem może na 1,5m. W tym roku nastawiłem się głównie na ukorzenienie. Jeśli chodzi o szyszki, to po garści może by się uzbierało. Zapach: saaz lekko czosnkowo-cebulowy. Cenntennial - pięknie, chmielowo, żywicznie. Cascade również pięknie, choć ciut inaczej. Dzięki za akcję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Hello, czy ktoś może będzie miał sadzonki jeszcze w tym roku? Może ktoś chce się pozbyć? Zamierzam posadzić teraz, żeby na wiosnę się przyjęły. Co do gatunków, proszę pisać jakie są dostępne. Mieszkam w Łodzi, zapłacę za szybką przesyłkę kurierską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowokator Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Czy ma ktoś jakieś sadzonki na sprzedaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi