Pinhead Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Też go mam. Fakt, że nie wiem po co ta farba bo i tak się spali robiąc dym i śmierdząc. Ale to tylko jednorazowa sprawa. Zrobiłem na nim 3 warki. Za te pieniądze myślę, że warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Będziesz miał problem z wysokością płomienia. Te palniki dają płomień o wysokości ok 15 cm. Ten palnik ma regulowaną wysokość płomienia(typ g-19 01firmy termet). Ale jak będę robił to będzie możliwość obniżenia samego palnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyniekk Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Który, waszym zdaniem, taboret gazowy będzie się lepiej nadawał? W tej chwili mam garnek 33 litry. http://allegro.pl/taboret-gazowy-af-013-kuchnia-gazowa-na-gaz-butli-i4795310611.html http://allegro.pl/taboret-gazowy-7-5-kw-kuchenka-turystyczna-palnik-i4786270020.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Pierwszy na 3 nogach wg mnie może być mało stabilny. Na drugim jak postawisz duży garnek to nie będziesz miał łatwego dostepu do regulacji. Jak kupiłem taki http://allegro.pl/taboret-gazowy-40x40-moc-7-5kw-waz-reduktor-opaski-i4776754297.html i mam 3 warki za sobą. Wad nie stwierdziłem. Na pewno nie można go przesuwać z ładunkiem ale myślę że spokojnie zniesie obciążenia które serwujemy nawet przy dużych garnkach. Ja używałem max 50 L i był pełny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Z 3 nogami nie ma żadnego problemu ze stabilnością. Te żeliwne mają taki plus, że nie wypala się w nich farba. Poza tym każdy z nich będzie dobry. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Maja tylko jedną wadę - brak termopary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoW Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Sam kupiłem miesiąc temu taki palnik. Jestem bardzo zadowolony i gorąco go polecam: -stabilny -solidny -szybko grzeje -daje się szybko i łatwo rozkręcić/skręcić Zakupił go też piwowar z doświadczeniem i też sobie ten taboret bardzo chwali. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez PrzemoW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Wg. mnie ci którzy robiąc warki na zewnątrz, tak opatulają te gary do warzenia, mają palniki o za małej mocy. Dziś kolejna warka, na zewnątrz +3 palnik 19kw w 20 min temp 55 st cała warkę opędziłem w 5h. Zdjęcia mojej warzelni wkrótce. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Niezła ta waga co waży 20 kilo w 20 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Sory z tym ważeniem, warzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 mam pytanie trochę z innej beczki, czy osoby używające taboretu spalają propan-butan czy może sam propan. Oraz tych co używają czysty propan czy jest różnica w porównaniu do mieszanki. Bo skonczyła mi się butla i zastanawiam się czy kupić propan czy mieszankę propan-butan. Co do taboretu to posiadam taki z zapalniczką piezo oraz termoparą. Jak narazie jestem bardzo z niego zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Używaj tylko i wyłącznie propan bardziej się opłaci jest bardziej kaloryczny i wydajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 U nas na benzyniarni tylko propan-butan. I taka uwaga dla warzelników wolnego wybiegu (na świeżym powietrzu) W tych gazach jest w cholerę wody jak poniżej 0 ta reduktor i wszelkie przewody mogą pozamarzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Co by nie było propan pomimo że jest go mniej w butli niż PB starcza na więcej warek i efektywniej, czyli szybciej się grzeje brzeczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) U nas na benzyniarni tylko propan-butan. I taka uwaga dla warzelników wolnego wybiegu (na świeżym powietrzu) W tych gazach jest w cholerę wody jak poniżej 0 ta reduktor i wszelkie przewody mogą pozamarzać. Jak sprawdziłeś że to woda? Gaz zamarza w przewodach i reduktorze? Edytowane 8 Grudnia 2014 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Palnik zgasł, gaz w butli jest o co chodzi pytanie? Odkręciłem reduktor dmuchnąłem nie było przepływu powietrza, wąż to samo, na dworze ok -4st. Butle polałem ciepłą wodą, reduktor i wąż na chwile do domu na kaloryfer i wszystko wróciło do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Palnik zgasł, gaz w butli jest o co chodzi pytanie? Odkręciłem reduktor dmuchnąłem nie było przepływu powietrza, wąż to samo, na dworze ok -4st. Butle polałem ciepłą wodą, reduktor i wąż na chwile do domu na kaloryfer i wszystko wróciło do normy. Może to cos wyjaśni Przejście fazy ciekłej w gazową wymaga dostarczenia tzw. ciepła parowania. Jeżeli ciepło nie jest doprowadzane z zewnątrz wówczas jest ono pobierane od parującej cieczy , wskutek tego ciecz ochładza się , a skłonność do jej dalszego odparowania ustaje. W przypadku propanu parowanie ustaje w temperaturae -43 st.C , a w przypadku butanu przy temperaturze -0,5 st.C. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez anteks Dr2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memłon Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Palnik zgasł, gaz w butli jest o co chodzi pytanie? Odkręciłem reduktor dmuchnąłem nie było przepływu powietrza, wąż to samo, na dworze ok -4st. Butle polałem ciepłą wodą, reduktor i wąż na chwile do domu na kaloryfer i wszystko wróciło do normy. Stary, takich rzeczy to ty sam nie naprawiaj - bo tutaj można pomylić się tylko 1 raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Palnik zgasł, gaz w butli jest o co chodzi pytanie? Odkręciłem reduktor dmuchnąłem nie było przepływu powietrza, wąż to samo, na dworze ok -4st. Butle polałem ciepłą wodą, reduktor i wąż na chwile do domu na kaloryfer i wszystko wróciło do normy. Temperatura w tym momencie jest za niska na propan-butan, jeżeli chcesz stosować butle w niskich temperatuach otoczenia warto zaopatrzyć się w koc grzewczy do butli, w tym momencie podgrzeje butle np do 20°C przez co gaz przejdzie z fazy ciekłej do gazowej. Dlatego w takich przypadkach lepiej stosować czysty Propan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ten gaz zamarza w dużo nizszych temperaturach. A reduktotor i wąż były po prostu niedrożne i wsadzenie na chwile do ciepłej wody odblokowało przepływ gazu. A butle polałem gorącą wodą, to podgrzało gaz i można było warkę skończyć. Teraz dam butle w okolice palnika gdzie jest cieplej i wszystko powinno zagrać jak trzeba. Oczywiście z zachowaniem pełnej OSTROŻNOŚCI. Gaz to nie zabawka a fruwać nie umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Jeżeli masz małą butlę (turystyczną) wystarczy włożyć do pojemnika z ciepłą wodą. W razie potrzeby zawsze można dolać ciepłej z kranu jak widać, że zaczyna zamarzać. Z dużą w sumie można tak samo, tylko pojemnik większy i wody trzeba więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Butla 11kg tak że tylko polewanie gorącą wodą pozostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prius Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Tez polecam , 40l daje rade! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prius Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Najtańsza wersja palnika 23 warki i zadnych problemow B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biervorkoster Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Polecam. dziala, grzeje, troche farby sie spalilo ale to jest bez znaczenia dla sprawnosci taboretu. 73PLN z przesyłką. http://allegro.pl/taboret-gazowy-7-5-kw-najtanszy-model-zobacz-opis-i4792389375.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi