Z_bychu Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Właśnie kończę Doppelbocka w/g przepisu weny. (zacierany 23.01.10) mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 a ja chciałem popełnić kolejną warkę a okazało się, że termometr elektroniczny pokazuje bzdury i nici w warki nr.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 a ja chciałem popełnić kolejną warkę a okazało się, że termometr elektroniczny pokazuje bzdury i nici w warki nr.3 Urok ktoś rzucił wołaj szamana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ja użyłem do ważenia termometr do herbaty. Prowizorki są najlepsze, najtrwalsze i najskuteczniejsze. Grunt to dobra improwizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ja użyłem do ważenia termometr do herbaty. W jakich jednostkach wyszły wyniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 hmmm jedyny jaki w domu znalazłem to lekarski co ciekawe to nawet w 2 marketach nie ma nic co by się nadawało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 hmmm jedyny jaki w domu znalazłem to lekarski co ciekawe to nawet w 2 marketach nie ma nic co by się nadawało W marketach nie ma, musisz skoczyć do marketu budowlanego tam znajdziesz na 100% (nomi, castorama) lub popytaj w ogrodowym. Zapytaj też znajomego sąsiada co bimber robił "kiedyś" też będzie miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 co się odwlecze to nie uciecze , za to machnę 2 w następny weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Możesz wyliczyć temperaturę infuzji objętościowo, mieszając zadaną objętość wrzątku (~97°C) i wody w temp. powiedzmy 40°C (mierzone termomometrem pokojowym). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ja będę delektował się piwem od Ignaca99. W takim razie, jako, że dzisiejsze warzenie dobiega końca, otworzę sobie piwo Dziadka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Cześć Ignac, coś tam uwarzył ? Mam nadzieję że inne piwko niz ja będę warzył w nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Cześć Ignac, coś tam uwarzył ? Mam nadzieję że inne piwko niz ja będę warzył w nocy moja kobieca intuicja podpowiada mi że Sweet Stouta i Irish Red Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) Cześć Cześć Ignac' date=' coś tam uwarzył ? Mam nadzieję że inne piwko niz ja będę warzył w nocy [/quote'] moja kobieca intuicja podpowiada mi że Sweet Stouta i Irish Red Ale No top luz, nie będzie plagiatu, ja dziś zaprzęgnę do roboty Danish Lager P.S jeszcze 3 mninuty i zrywam sie z tego burdelu na działkę. ..... trzy..... dwa .... jedeeeeeeeeeeeeeeen Edytowane 2 Października 2010 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 No to na działce praca wrze. Ja już dawno po pracach i cieszę się że noc prześpię- w końcu dlatego się śpi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 No to moje piwo po tygodniu w butelkach nadal bez gazu. Pewnie trzeba będzie dodać gęstwy. Poczekam jeszcze. Pewnie to sprawka żelatyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 To trza dać drożdży do fermentacji i pożywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 To trza dać drożdży do fermentacji i pożywki. Zamierzam to zrobić. Najpierw trza kupić kapsle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 To trza dać drożdży do fermentacji i pożywki. Zamierzam to zrobić. Najpierw trza kupić kapsle... a moim zdaniem wystarczy dobry otwieracz nie zaginający kapsli może droższy niż 50 kapsli ale wielorazowego użytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ale dzień się kończy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Dzień się kończy wit się gotuje,a ja sobie piwo próbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) Cześć Ignac' date=' coś tam uwarzył ? Mam nadzieję że inne piwko niz ja będę warzył w nocy [/quote'] moja kobieca intuicja podpowiada mi że Sweet Stouta i Irish Red Ale Josefik to prorok, zaiste proroka mamy na forum. A może to właśnie ten "dzień bez piwa" tak działa na wyobraźnię? Edytowane 2 Października 2010 przez Ignac99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Czytając ten cały wątek tylko z dzisiejszego dnia zmarnowałem tyle czasu ile potrzeba na wypicie szklaneczki dobrego piwa. Dzisiaj podpiąłem beczkę munich helles (2 miejsce w Żywcu) i portera (4 miejsce Parpary) i to właśnie próbuję, aby uczcić to wielkie święto niepijących piwo. Ich też trzeba uszanować. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 No patrzcie, dopiero się teraz dowiedziałem. Po 6 piwkach wypitych i jednym prawie zrobionym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Wprawdzie już po 2 pażdziernika,ale ciągnąc ten wątek to zauważyłem wielu piwowarek i piwowarów wczoraj zacierało i piwo popijało,a niektórzy zacierali taki sam styl.Dla przykładu ja,Dori i admiro Wit biera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Elo Dla przykładu ja,Dori i admiro Wit biera .................. nuda panie, nuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się