Z_bychu Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Właśnie kończę Doppelbocka w/g przepisu weny. (zacierany 23.01.10) mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 a ja chciałem popełnić kolejną warkę a okazało się, że termometr elektroniczny pokazuje bzdury i nici w warki nr.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 a ja chciałem popełnić kolejną warkę a okazało się, że termometr elektroniczny pokazuje bzdury i nici w warki nr.3 Urok ktoś rzucił wołaj szamana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ja użyłem do ważenia termometr do herbaty. Prowizorki są najlepsze, najtrwalsze i najskuteczniejsze. Grunt to dobra improwizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ja użyłem do ważenia termometr do herbaty. W jakich jednostkach wyszły wyniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 hmmm jedyny jaki w domu znalazłem to lekarski co ciekawe to nawet w 2 marketach nie ma nic co by się nadawało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 hmmm jedyny jaki w domu znalazłem to lekarski co ciekawe to nawet w 2 marketach nie ma nic co by się nadawało W marketach nie ma, musisz skoczyć do marketu budowlanego tam znajdziesz na 100% (nomi, castorama) lub popytaj w ogrodowym. Zapytaj też znajomego sąsiada co bimber robił "kiedyś" też będzie miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 co się odwlecze to nie uciecze , za to machnę 2 w następny weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Możesz wyliczyć temperaturę infuzji objętościowo, mieszając zadaną objętość wrzątku (~97°C) i wody w temp. powiedzmy 40°C (mierzone termomometrem pokojowym). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ja będę delektował się piwem od Ignaca99. W takim razie, jako, że dzisiejsze warzenie dobiega końca, otworzę sobie piwo Dziadka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Cześć Ignac, coś tam uwarzył ? Mam nadzieję że inne piwko niz ja będę warzył w nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Cześć Ignac, coś tam uwarzył ? Mam nadzieję że inne piwko niz ja będę warzył w nocy moja kobieca intuicja podpowiada mi że Sweet Stouta i Irish Red Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) Cześć Cześć Ignac' date=' coś tam uwarzył ? Mam nadzieję że inne piwko niz ja będę warzył w nocy [/quote'] moja kobieca intuicja podpowiada mi że Sweet Stouta i Irish Red Ale No top luz, nie będzie plagiatu, ja dziś zaprzęgnę do roboty Danish Lager P.S jeszcze 3 mninuty i zrywam sie z tego burdelu na działkę. ..... trzy..... dwa .... jedeeeeeeeeeeeeeeen Edytowane 2 Października 2010 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 No to na działce praca wrze. Ja już dawno po pracach i cieszę się że noc prześpię- w końcu dlatego się śpi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 No to moje piwo po tygodniu w butelkach nadal bez gazu. Pewnie trzeba będzie dodać gęstwy. Poczekam jeszcze. Pewnie to sprawka żelatyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 To trza dać drożdży do fermentacji i pożywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 To trza dać drożdży do fermentacji i pożywki. Zamierzam to zrobić. Najpierw trza kupić kapsle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 To trza dać drożdży do fermentacji i pożywki. Zamierzam to zrobić. Najpierw trza kupić kapsle... a moim zdaniem wystarczy dobry otwieracz nie zaginający kapsli może droższy niż 50 kapsli ale wielorazowego użytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ale dzień się kończy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Dzień się kończy wit się gotuje,a ja sobie piwo próbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) Cześć Ignac' date=' coś tam uwarzył ? Mam nadzieję że inne piwko niz ja będę warzył w nocy [/quote'] moja kobieca intuicja podpowiada mi że Sweet Stouta i Irish Red Ale Josefik to prorok, zaiste proroka mamy na forum. A może to właśnie ten "dzień bez piwa" tak działa na wyobraźnię? Edytowane 2 Października 2010 przez Ignac99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Czytając ten cały wątek tylko z dzisiejszego dnia zmarnowałem tyle czasu ile potrzeba na wypicie szklaneczki dobrego piwa. Dzisiaj podpiąłem beczkę munich helles (2 miejsce w Żywcu) i portera (4 miejsce Parpary) i to właśnie próbuję, aby uczcić to wielkie święto niepijących piwo. Ich też trzeba uszanować. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 No patrzcie, dopiero się teraz dowiedziałem. Po 6 piwkach wypitych i jednym prawie zrobionym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Wprawdzie już po 2 pażdziernika,ale ciągnąc ten wątek to zauważyłem wielu piwowarek i piwowarów wczoraj zacierało i piwo popijało,a niektórzy zacierali taki sam styl.Dla przykładu ja,Dori i admiro Wit biera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Elo Dla przykładu ja,Dori i admiro Wit biera .................. nuda panie, nuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi