anteks Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 jak udało się tobie założyć je odwrotnie ? ano jak kupiłem je na allegro to przyszły z wkręconymi odwrotnie zaworami' date=' nie kombinowałem i zostawiłem tak jak było oryginalnie:)[/quote'] ale one mają też różną średnicę gwinów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Jakbyś wrzucił zdjęcia łatwiej byłoby dojść do jakichś sensownych wniosków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 gwinty są chyba identyczne, rozkręcałem jak czyściłem i nie było żadnych problemów z montażem (nie miałem wtedy szybkozłączek i uważałem żeby skręcić dokładnie jak było na starcie) na zdjęciach widać że gaz podłączyłem pod zawór do rozlewu a ten jest wkręcony w miejsce do podłączenia gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Zamień w takim razie zaworki będzie wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Zamień w takim razie zaworki będzie wszystko ok. jasne:) teraz już wiem tylko muszę jakoś opróżnić dwa kegi:) może szybko je przekręce:) a może to nie ma znaczenia:) i będę rozlewał jak zacząłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Zamień w takim razie zaworki będzie wszystko ok. jasne:) teraz już wiem tylko muszę jakoś opróżnić dwa kegi:) może szybko je przekręce:) a może to nie ma znaczenia:) i będę rozlewał jak zacząłem Tak zrób !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 jasne:) teraz już wiem tylko muszę jakoś opróżnić dwa kegi:) To kiedy możemy wpadać na degustacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 jasne:) teraz już wiem tylko muszę jakoś opróżnić dwa kegi:) To kiedy możemy wpadać na degustacje? kolega sam wypije, zdrowie jeszcze dopisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 jasne:) teraz już wiem tylko muszę jakoś opróżnić dwa kegi:) To kiedy możemy wpadać na degustacje? na degustację oczywiście zapraszam:) i dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 gwinty są chyba identyczne, rozkręcałem jak czyściłem i nie było żadnych problemów z montażem (nie miałem wtedy szybkozłączek i uważałem żeby skręcić dokładnie jak było na starcie)na zdjęciach widać że gaz podłączyłem pod zawór do rozlewu a ten jest wkręcony w miejsce do podłączenia gazu Gwinty sa takie same, wiec to chyba nie robi roznicy, o ile dolaczysz dluga rurke do piwa, a krotka do gazu, z wlasciwym zaworem i wlasciwa rozlaczka. Na zdjeciu 2 masz wlasciwy zawor do piwa podlaczony do prawidlowej rozlaczki do piwa. Na zdjeciu 1 chyba masz te zawory zamontowane odwrotnie (ten po prawej ma naciecia?), ale jezeli masz do tych zaworow zamontowane wlasciwe rurki i zlaczki to powinno bys wporzadku. W jez. angielskim jest to latwo zapamietac w ten sposob: Groove-Gray-Gas ("Naciecie-szary-gaz")Bald-Black-Beer ("Bez naciecia-czarny-piwo") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Gwinty sa takie same, wiec to chyba nie robi roznicy, w kegu 10l są rózne 16mm i 14,5 mm , a w 18l sprawdzę za kilka dni jak opróżnię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dentharg Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Hej... To mój pierwszy post tutaj, witam zatem Was wszystkich serdecznie. I od razu po pomoc Przeczytałem wątek i wyszło mi, że mam 2 kegi cornelius po Coli (kupione na A jako od pepsi) i powtarza się temat szybkozłączek. Z IBC mi nie odpisali, INN odpisał że nie ma. I jestem ugotowany bo nie wiem gdzie mógłbym takie złączki kupić, nie mówiąc o tym, że nie bardzo wiem, jak mają wyglądać.. Czy może ktoś podzielić się zdjęciem i/lub adresem gdzie można by było takie szybkozłączki nabyć? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Hej Powiem Ci, że się też tak nabrałem i kupiłem po coli. Niestety nie udało mi się (ale bardzo nie drążyłem) kupić złączek i kegi w sumie sprzedałem na allegro. ps: witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dentharg Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Ja kupiłem złączki. Ze Stanów z przesyłką za komplet wyszło mi 60pln. Gdzie browamator do Pepsi chce 40pln za sztukę Ka-ching! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Podaj namiary na sklep. Może komuś się przyda w przyszłości.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dentharg Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 http://stores.shop.ebay.com/The-Bruhaus-Brewing-And-Wine-Supply__W0QQ_armrsZ1 btw. nie dostaję w ogóle powiadomień o nowych postach na email... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 btw. nie dostaję w ogóle powiadomień o nowych postach na email... Nie masz za subskrybowanego żadnego wątku z tego co widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Zauważyłem niestety, że piwo w kegach 19 litrowych w okresie wakacyjnym, jeśli ktoś nie trzma kegów w chłodzie trzeba spożywać jak szybko się da. Oczywiście od momentu odpieczętowania keg`a. Moje piwo otwarte kilka dni przed wyjazdem do polski szlag trafił ( w sumie 3 tygodnie od odpieczętowania kega). Jest jeszcze wypijalne, ale już ledwo. Na szczęście zimą okres ten jest dłuższy o przynajmniej 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Zauważyłem niestety, że piwo w kegach 19 litrowych w okresie wakacyjnym, jeśli ktoś nie trzma kegów w chłodzie trzeba spożywać jak szybko się da. Oczywiście od momentu odpieczętowania keg`a. Moje piwo otwarte kilka dni przed wyjazdem do polski szlag trafił ( w sumie 3 tygodnie od odpieczętowania kega). Jest jeszcze wypijalne, ale już ledwo. Na szczęście zimą okres ten jest dłuższy o przynajmniej 2 tygodnie. Co rozumiesz przez odpieczętowanie kega? Jak podpiąłem pod gaz i utoczyłem kufelek na próbę, to już czas cyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 No chyba cyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Cyka cyka, tak załatwiłem Portera rok temu. Ale czym mniej piwa w kegu tym proces nabiera na szybkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Ten czas jest niestety nieubłagalny. Wygrałem nalewak z trzema kranikami ze schładzarką cały komplet. Jeszcze nie wiem jak wygląda, ale z opisu słownego ciekawy. Przy zejściu piwa na jakiejś imprezie to może keg sie opróżni. Tylko dylemat pić ciągle to samo piwo. Rozwiązaniem jest keg 5 litrowy. Wtedy można podłączyć takie 3 i jest wybór. Tylko cena 1 szt to ok. 100 euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Cyka cyka, tak załatwiłem Portera rok temu. Ale czym mniej piwa w kegu tym proces nabiera na szybkości. No to mam do wypicia 2 kegi i mam na to 5 dni (sierpień bez alkoholu). POMOCY!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Cyka cyka' date=' tak załatwiłem Portera rok temu. Ale czym mniej piwa w kegu tym proces nabiera na szybkości.[/quote']No to mam do wypicia 2 kegi i mam na to 5 dni (sierpień bez alkoholu). POMOCY!!! Bez przesady. Odłącz wszystkie wężyki, przemyj dla spokoju sumienia te głowice spirytusem i do lodówki, względnie piwnicy. Wydaje mi się, że nie powinno skwaśnieć. No i tak jak pisze Makaron obrałbym następującą taktykę - 1 keg opróżniasz ile się da, a z drugiego już nic nie pijesz. No chyba, że z obu nic już nie pijesz. Ja na dniach mam zamiar budować swój kegerator. Postaram się zamieścić fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Panowie ja mam swoje piwo w Kegach zostało mi może z 20cm na dnie i jakoś nic się z nim nie dzieje. To już 2miesiąc leci od rozpoczęcia rozlewu. Chyba ze ja już smak straciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi