dziadek63 Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 Cześć, mam na imię Maciej i mieszkam w Gliwicach. Mój kontakt z piwowarstwem jest raczej krótki, a zaczęło się to wiosną tego roku, kiedy to popijając piwko z moją piwną koleżanką padło stwierdzenie: co byśmy nie kupili, smakuje tak samo! (no może "Goolman" wychodzi poza ramy) No i zaczęły się poszukiwania w internecie "dobrego piwa". Moje zdziwienie było dość duże, kiedy okazało się, że piwo to sobie mogę uwarzyć sam w domu! Wakacje poświęciłem na studiowanie stron tematycznych, nawet sobie książkę kupiłem. Efekt: pierwsza warka z brew-kita już w butelkach, leżakuje w piwnicy (jak to cierpliwość wyrabia), druga (całkowicie eksperymentalna) z ekstraktu i miodu w fazie cichej fermentacji. Następna już chyba będzie z zacieraniem (cholernie to wciąga!) Pozdrawiam Wszystkich na forum i życzę samych udanych warek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infam Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 Oj, wciąga. Powitać na forum i dobrego piwka życzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 Oj! wciąga.Witamy następnego dziadka.Zyczymy dokładności i cierpliwości przy warzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 No to nam się Dziadkowie mnożą. Powodzenia życzę. Widzę, że podszedłeś do zagadnienia bardzo dobrze zacząłeś od czytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 Witam i ja. Jak widać najwięcej "dziadków" na śląsku. Powodzenia życzę. Uważam, że po zacieraniu dopiero powinno wciągnąć czy nie wsysnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 Witaj serdecznie na forum Gratuluję dobrego podejścia do tematu Baw się dobrze i nie wahaj się pytać Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 powitać na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 Witam na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Cześć. I ja witam na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 No witam witam piwowara z za miedzy Z Knurowa do Gliwic to rzut beretem więc można co nieco podegustować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sylwester Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 witać witać ...... i dostatku chmielu życzyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek63 Posted October 18, 2009 Author Share Posted October 18, 2009 No witam witam piwowara z za miedzy Z Knurowa do Gliwic to rzut beretem więc można co nieco podegustować :beer: No można, tylko jak potem do domu wrócić? To jednak kilkanaście kilometrów, a nogi już nie te co kiedyś! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts