Jump to content

Nowy na forum

dziadek63

Recommended Posts

Cześć, mam na imię Maciej i mieszkam w Gliwicach. Mój kontakt z piwowarstwem jest raczej krótki, a zaczęło się to wiosną tego roku, kiedy to popijając piwko z moją piwną koleżanką padło stwierdzenie: co byśmy nie kupili, smakuje tak samo! (no może "Goolman" wychodzi poza ramy)

No i zaczęły się poszukiwania w internecie "dobrego piwa". Moje zdziwienie było dość duże, kiedy okazało się, że piwo to sobie mogę uwarzyć sam w domu! Wakacje poświęciłem na studiowanie stron tematycznych, nawet sobie książkę kupiłem. Efekt: pierwsza warka z brew-kita już w butelkach, leżakuje w piwnicy (jak to cierpliwość wyrabia), druga (całkowicie eksperymentalna) z ekstraktu i miodu w fazie cichej fermentacji. Następna już chyba będzie z zacieraniem (cholernie to wciąga!)

Pozdrawiam Wszystkich na forum i życzę samych udanych warek.

No witam witam piwowara z za miedzy :tort::D

Z Knurowa do Gliwic to rzut beretem więc można co nieco podegustować :beer: :beer:

No można, tylko jak potem do domu wrócić? To jednak kilkanaście kilometrów, a nogi już nie te co kiedyś!