dziadek63 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Cześć, mam na imię Maciej i mieszkam w Gliwicach. Mój kontakt z piwowarstwem jest raczej krótki, a zaczęło się to wiosną tego roku, kiedy to popijając piwko z moją piwną koleżanką padło stwierdzenie: co byśmy nie kupili, smakuje tak samo! (no może "Goolman" wychodzi poza ramy) No i zaczęły się poszukiwania w internecie "dobrego piwa". Moje zdziwienie było dość duże, kiedy okazało się, że piwo to sobie mogę uwarzyć sam w domu! Wakacje poświęciłem na studiowanie stron tematycznych, nawet sobie książkę kupiłem. Efekt: pierwsza warka z brew-kita już w butelkach, leżakuje w piwnicy (jak to cierpliwość wyrabia), druga (całkowicie eksperymentalna) z ekstraktu i miodu w fazie cichej fermentacji. Następna już chyba będzie z zacieraniem (cholernie to wciąga!) Pozdrawiam Wszystkich na forum i życzę samych udanych warek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Oj, wciąga. Powitać na forum i dobrego piwka życzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Oj! wciąga.Witamy następnego dziadka.Zyczymy dokładności i cierpliwości przy warzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 No to nam się Dziadkowie mnożą. Powodzenia życzę. Widzę, że podszedłeś do zagadnienia bardzo dobrze zacząłeś od czytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witam i ja. Jak widać najwięcej "dziadków" na śląsku. Powodzenia życzę. Uważam, że po zacieraniu dopiero powinno wciągnąć czy nie wsysnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witaj serdecznie na forum Gratuluję dobrego podejścia do tematu Baw się dobrze i nie wahaj się pytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 powitać na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witam na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Cześć. I ja witam na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 No witam witam piwowara z za miedzy Z Knurowa do Gliwic to rzut beretem więc można co nieco podegustować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sylwester Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 witać witać ...... i dostatku chmielu życzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek63 Opublikowano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 No witam witam piwowara z za miedzy Z Knurowa do Gliwic to rzut beretem więc można co nieco podegustować :beer: No można, tylko jak potem do domu wrócić? To jednak kilkanaście kilometrów, a nogi już nie te co kiedyś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi