crosis Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 W sumie głupie pytanie, ale chyba są dwie szkoły: tylko zapiekanie pokrojonej i wygotowywanie do prawie dżemu i wtedy zapiekanie Co lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Fermentor byś z tej dyni zrobił :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Ba! W takiej dyni można zacierać http://craftbeerathens.wordpress.com/2011/12/20/gratis_brewing_bumpkin/ FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 W sumie głupie pytanie, ale chyba są dwie szkoły: tylko zapiekanie pokrojonej i wygotowywanie do prawie dżemu i wtedy zapiekanie Co lepsze? W sumie tak rzadko to robię że nie jestem fachowcem od korboli. Natomiast subiektywne odczucia pozwalają mi napisać że trzecia szkoła mi najbardziej pasuje, czyli wygotowany prawie dżemik dodany do zacieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Spoko, od poniedziałku mam 4 dni na testy, jak żona jest we Włoszech. Na razie jednak prażę żołędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) jak żona jest we Włoszech. Na razie jednak prażę żołędzie Chciałbym nie mieć skojarzenia, które mam . Edytowane 10 Listopada 2014 przez santa FurioSan, bart3q i Vami 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) warka 221 Trappist ale v.2 skład pilzneński- 16,5kg cara ruby - 1kg płatki jaglane - 0,4kg zacieranie Zasyp 56°C 53°C - 15 min. 67°C - 35 min. 72°C - 10 min. podgrzanie 78°C chmielenie/dodatki motueka - 130g - 90min. motueka - 220g - whirpool drożdże WLP 099 Edytowane 2 Grudnia 2014 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 53°C - 15 min. 67°C - 35 min. 72°C - 10 min. zacierasz krócej jak godzinie skiśnie na bank! a na poważnie - zmów jakiś abstrakcyjny dodatek - płatki jaglane - czy spodziewasz się że ich taka ilość coś wniesie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 a na poważnie - zmów jakiś abstrakcyjny dodatek - płatki jaglane - czy spodziewasz się że ich taka ilość coś wniesie ? Dodaje żeby piwo nie skisło, bo zbyt krótko zacieram. santa i FurioSan 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Riposta doskonała jak zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) warka 222 Hexadrupel skład pilzneński- 20kg pszeniczny wędzony - 1kg carapils - 2kg special b- 0,5kg caraaroma - 0,2kg zacieranie Zasyp 52°C 67°C - 35 min. 72°C - 10 min. podgrzanie 78°C chmielenie/dodatki syrop karmelizowany ciemny 2,5kg cukier biały kryształ 2,5kg drożdże WLP 099 warka70l Edytowane 16 Grudnia 2014 przez josefik FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Hexadrupel czego to josefik nie wymyśli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Hexadrupel czego to josefik nie wymyśli... Muszę drożdże rozruszać na tym cienkuszu, zakładam że dojdę do Octa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 josefik jak zawsze fenomenalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jaki Baling? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Niski na przepłukanie gardła akurat piwko: (jak można Krzysiek wklejam fotę z FB ) Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Końcowe wyszło w sumie 32,8 jeszcze trochę odparowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) warka 222 Hexadrupel skład pilzneński- 20kg pszeniczny wędzony - 1kg carapils - 2kg special b- 0,5kg caraaroma - 0,2kg zacieranie Zasyp 52°C 67°C - 35 min. 72°C - 10 min. podgrzanie 78°C chmielenie/dodatki syrop karmelizowany ciemny 2,5kg cukier biały kryształ 2,5kg drożdże WLP 099 warka70l To jest to co bylo w kegu na halloween? Edytowane 18 Grudnia 2014 przez Vami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZEJEN Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Hexadrupel czego to josefik nie wymyśli... Muszę drożdże rozruszać na tym cienkuszu, zakładam że dojdę do Octa Taa, tyle że takiego wynalazku nie da się zabutelkować. Proponukę po schłodzeniu pokroić w kostkę i zawinąć w pazłotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 To jest to co bylo w kegu na halloween? Nie tamto to był pięćdrupel. Hexadrupel czego to josefik nie wymyśli... Muszę drożdże rozruszać na tym cienkuszu, zakładam że dojdę do Octa Taa, tyle że takiego wynalazku nie da się zabutelkować. Proponukę po schłodzeniu pokroić w kostkę i zawinąć w pazłotka. Dlaczego ma się nie dać zabutelkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 warka 223 Dubbel 2014 do uzupełnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) warka 224 witbier 1/2015 skład pilzneński- 7kg pszeniczny wędzony - 0,5kg owsiany - 0,3kg płatki owsiane - 0,8kg płatki jęczmienne - 2,8kg płatki pszeniczne -3,2kg płatki ryżowe - 2kg zacieranie Zasyp 52°C 67°C - 55 min. 72°C - 20 min. podgrzanie 78°C chmielenie/dodatki drożdże gozdawa witbier Edytowane 8 Stycznia 2015 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Będzie czuć tę wędzonkę przy zaledwie 3%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 pewnie nie, ale przypuszczam, że mu zalegało to wsypał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Będzie czuć tę wędzonkę przy zaledwie 3%? Mam nadzieję że nie Nie miałem zwykłego pszenicznego. FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się