Pieron Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 A to Józek k... masz zamiast sekretarki, wszak sekretarka to prawa ręka, lewa dupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 To Jadwiga jeszcze dziewica? Zależy od której strony spojrzeć Po ostatniej wizycie Jadwini w Cieszynie, nie byłbym pewien jej dziewictwa Nie , nie ona jest 3D /3 dziury?/ , na pewno gdzieś tam głęboko w sobie jest dziewicą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Pils uwarzony. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ostatni raz piwo dolnej fermentacji robiłem 2 lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zapomniałem o Tobie, pooglądałem sobie wywiad z Szałami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zapomniałem o Tobie, pooglądałem sobie wywiad z Szałami Dużo nie straciłeś, tylko krew się lała, rozwaliłem sobie łuk brwiowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Piwowarstwo - krwawy sport! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zapomniałem o Tobie, pooglądałem sobie wywiad z Szałami Dużo nie straciłeś, tylko krew się lała, rozwaliłem sobie łuk brwiowy. no i nie pije się podczas pracy BHP!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Dużo nie straciłeś, tylko krew się lała, rozwaliłem sobie łuk brwiowy. Kamery mi się kładły w Chrome, przegapiłem takie widowisko... Mam nadzieję że krwawica poszła w gar i piwo będzie jeszcze bardziej "od serca" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Wczoraj była spora oglądalność, może dlatego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Pogratulować popularności! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Dużo nie straciłeś, tylko krew się lała, rozwaliłem sobie łuk brwiowy. Przemczysław 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 W kwestii chmielu - paczka utknęła na cle /leci drugi tydzień/, pewnie celnicy zastanawiają się co to za zielone zielsko . Mam nadzieję że będą na tyle delikatni i rozgarnięci że nie wsypią potem wszystkiego do jednego wora. Liczę na to że paczka jednak dojdzie do mnie w przyszłym tygodniu, zazwyczaj więcej niż 3 tygodnie nie przetrzymują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 żeby tylko nie zaczęli tego palić mam też nadzieję, że wsypią do tych samych worków - bo jak nie to będzie zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati87 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 normalnie w fermentorze też zima na całego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 No normalnie w fermentorze też zima na całego Zima, ale drożdże te /Danish Lager/ jakieś dziwne są zakres niby od 9-13 a poniżej 10,5 to zapadają w zimowy sen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) u mnie było to samo, przy 10C przestawały pracować, w końcu przefermentowały w 13C ale piwo wyszło lekko Ale'owe [edit] moim zdaniem German Ale są bardziej "lagerowe" niż Danisch Lager Edytowane 14 Stycznia 2013 przez leszcz007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 To mnie pocieszyłeś bo myślałem już że za mało namnożyłem, stało 40h w 9C bez oznak fermentacji, Trzymam to teraz w 11C i szału nie ma ale pracują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 To mnie pocieszyłeś bo myślałem już że za mało namnożyłem, stało 40h w 9C bez oznak fermentacji, Trzymam to teraz w 11C i szału nie ma ale pracują. U mnie germany przy 11-12 potrafiły z wiadra wyłazić... Wniosek chyba taki że to kiepski szczep... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 To mnie pocieszyłeś bo myślałem już że za mało namnożyłem, stało 40h w 9C bez oznak fermentacji, Trzymam to teraz w 11C i szału nie ma ale pracują. Przy 13blg "burzliwa" ślimaczyła się ponad 3 tygodnie, miałem zamiar zrobić na nich Dortmundera, ale chyba sobie odpuszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Chmiel dotarł Można powiedzieć że w nienaruszonym stanie. Wysłałem info na PW kto nie dostał znaczy że nie zasłużył ;D Podam jeszcze alfakwasy 12,7% Citra, 11,8 %Mosaic Citrą pachnie cała chata ale pachnie to pojęcie względne, szczególnie biorąc pod uwagę moja obecną małżonkę. Zobaczymy co powie jak wróci z pracy. Edytowane 17 Stycznia 2013 przez josefik mrblaha i Fidel 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Citrą pachnie cała chata ale pachnie to pojęcie względne, szczególnie biorąc pod uwagę moja obecną małżonkę. Zobaczymy co powie jak wróci z pracy. a co poprzednia lepiej to tolerowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Jej zaraz poprzednia, w życiu nic pewnego oprócz śmierci nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Pachni pachni aż u mnie, ale pw nie otrzymałem. Strach się bać tera normalnie, bo bilet już kupiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Pachni pachni aż u mnie, ale pw nie otrzymałem. Strach się bać tera normalnie, bo bilet już kupiłem Dla tych co to to się zdeklarowali osobiście to nie wysyłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 To ja występuję z wnioskiem formalnym w takim razie do asystentki Pana Prezesa, Szanownej Pani Jadwigi, z prośbą o podanie terminu jakiegoś warzenia w najbliższym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi