elroy Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Browamator zapowiedział wstępne informacje na temat Festiwalu. Co prawda jeszcze trochę czasu zostało, ale ciekawy jestem czy startujecie w konkursach lub po prostu wybieracie się ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Ja na pewno się wybiorę A co do startu to postaram się uwarzyć jakiegoś Witbiera (bo ostatnio mi zasmakował) i może ponownie wystawię koźlaczka w konkursie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 (edited) Ja również myślę o koźlaku ( w tym roku mój koźlak był tylko drugi), ale będzie to trochę inny niż ten z V KPD. Założenia co do składu są trochę inne. No Dori to znowu powalczymy. JK Edited November 1, 2007 by wena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielki_B Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 Czy się wybiorę - jeszcze nie wiem. W konkursie pewnie wystartuję - w piwach dolnej fermentacji. Browamator zrobił krok w kierunku jaśniejszych piw lagerowych. Dwie nowe kategorie - marcowe i jasny koźlak - to nie lada wyzwanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 Oj WIELKI B to moje warzenie to wszystko przez Ciebie. Kiedy przeczytałem jesienią 2005 w Dzienniku Zachodnim wywiad Z Tobą na temat warzenia piwa zacząłem się tym mocno interesować. W styczniu 2006 już miałem własne piwko. A przy okazji mam rodzinę w Pszowie i mam nadzieję , że w końcu poznamy się osobiście. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdrój Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 trzy informacje z frontu przygotowań do VI KPD: - nagroda główna dla Grand Championa KPD 2008 - kocioł zacierno-warzelny Speidel Braumeister 20 l - nówka sztuka :-) - w Jury zasiądzie m.in. Andreas Richter (DE), sędzia podczas Great American Beer Festival a na co dzień dyr. ds. jakości w słodowni Weyermann. pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted May 8, 2008 Share Posted May 8, 2008 - nagroda główna dla Grand Championa KPD 2008 - kocioł zacierno-warzelny Speidel Braumeister 20 l - nówka sztuka :-) ho, ho będzie o co powalczyć. Szkoda, ze nie widziałem wcześniej, może bym się bardziej przyłożył Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted May 8, 2008 Share Posted May 8, 2008 No no no, przydałby się taki kociołek. Wystawiam Koźlaka majowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekch2 Posted May 8, 2008 Share Posted May 8, 2008 Czy to ten? http://www.piwiarniazywiecka.pl/pl/open/kalendarz/on/party/pid/115 Czy trzeba wcześniej jakieś bilety na zwiedzanie BŻ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted May 8, 2008 Share Posted May 8, 2008 Ja się bardzo starałem, ale przy takiej konkurencji będzie ciężko. Ale kto wie trzeba próbować. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted May 8, 2008 Author Share Posted May 8, 2008 Czy to ten? http://www.piwiarniazywiecka.pl/pl/open/kalendarz/on/party/pid/115 Czy trzeba wcześniej jakieś bilety na zwiedzanie BŻ? pozdrawiam Zwiedzanie browaru na tak dużej imprezie jest, można powiedzieć fragmentaryczne, ale bezpłatne. Zerknij na http://www.piwo.org/galeria/spotkania_piwowarskie/zywiec_2007 jest kilka zdjęć. Jeżeli będziesz miał czas, to przyjedź - warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Do giełdy w Żywcu zostało 5 tygodni, więc mam pytanie - kto się wybiera? Mam nadzieję, że spotkamy się większą grupą niż w ubiegłym roku. Ja będę, oczywiście jeśli tylko zdrówko dopisze Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Wybieram się, nawet mam nocleg zarezerwowany, więc mam nadzieję, że pierwszy raz się pojawię na tej zacnej imprezie. Zadam pytanie pomocnicze, startujecie w konkursie? Dobrze byłoby wiedzieć z kim się przyjdzie mierzyć. Ja zgłosiłem 2 piwa: Witbier i Foreign Extra Stout. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Wybieram się, nawet mam nocleg zarezerwowany, więc mam nadzieję, że pierwszy raz się pojawię na tej zacnej imprezie. Zadam pytanie pomocnicze, startujecie w konkursie? Dobrze byłoby wiedzieć z kim się przyjdzie mierzyć. Ja zgłosiłem 2 piwa: Witbier i Foreign Extra Stout. Ja w tym roku nie startuję, więc jednego konkurenta macie z głowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 Ja w tym roku się nie pojawię, ale będę duchem z Wami Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 No to będzie łatwiej, bez Dori, a Kopyr startuje w innych kategoriach. Zobaczymy jak będzie mam nadzieję, że nie będzie gorzej niż w ubiegłym roku. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 No to będzie łatwiej, bez Dori, a Kopyr startuje w innych kategoriach. Zobaczymy jak będzie mam nadzieję, że nie będzie gorzej niż w ubiegłym roku. JK Oj wena, aleś Ty tajemniczy. No pochwal się w jakich kategoriach startujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 W tych co Ty nie gustuję więc mam Cię z głowy. No ale porter to niesamowite wyzawanie znając kunkuręcję i bardzo ryzykowne. octoberfest jest jakaś szansa na pierwszą dziesiątkę, zostaje bitter lub kożlak. Piję je już cały tydzień i nie mogę się zdecydować, które wystawić. Mam nadzieję, że przynajmniej po 4 butelki mi zostaną do wysłania. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wesoly Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 A mój bitter dopiero co fermentuje, może jeszcze wittbiera nastawię Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 Najlepiej podgrzej tego bittera szybciej przefermentuje. Na pewno zdążysz. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 Przepraszam zapomniałem gdybyś potrzebował na bittera bitelki chętnie Ci udostępnię. Mogę nawet dostarczyć do Żywca. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdrój Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Czołem Piwowarzy ! wszystkim którzy wybierają się do Żywca, polecam wcześniejszą rejestrację on-line - od 20 czerwca na miejscu w Piwiarni Żywieckiej czekać będą na Was specjalne pakiety powitalne przygotowane przez Browamatora. Po szczegóły i pliki do pobrania zapraszam tutaj, bo jest tego trochę: http://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=7&przedm=4446923&=Festiwal_Piwowar%F3w_2008_-_Serwis_Informacyjny P.S. Zapewne Tomkowi Elroyowi pakiet powitalny podrzucimy w drodze powrotnej z Zywca Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 Fajny pomysł z identyfikatorami - wiele osób zna się tylko z forumowych nicków i ciężko się odnaleźć w tłumie. p.s ostatnio często to powtarzam Duchem będę z Wami na dziedzińcu Oczywiście zapraszam na herbatkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Na herbatkę? No tak to przecież tylko taka przenośnia. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdrój Posted June 11, 2008 Share Posted June 11, 2008 Najnowsze wieści z pierwszej ręki Akademicy z The Institute of Brewing & Distiling w Zywcu ! Do programu Festiwalu Piwowarów 2008 dopisujemy jeszcze jeden punkt ! Otóż w sobotę, 21 czerwca odbędzie się spotkanie z akademikami z prestiżowego londyńskiego The Institute of Brewing & Distiling - http://www.ibd.org.uk/igbsite/home/index.asp Podczas trwającego ok. 2 godzin spotkania usłyszymy 2 wykłady: Roy Lindsay: ?Produkcja piwa ?Ale? kondycjonowanego w beczkach na przykładzie browaru Tetley? Julian Herrington: ?Piwo - najlepszy napoj świata - wczoraj i dziś?. Wykłady odbędą się w sali konferencyjnej w budynku administracyjnym Browaru Żywiec w godz. 10:00 - 12:00 w sobotę, 21 czerwca. UWAGA: aby mieć pewnośc miejsca, zalecamy wcześniejsze zgłoszenie uczestnictwa w wykładach: biuro@browamator.pl W zgłoszeniu prosimy podać imię, nazwisko oraz miejsce zamieszkania. Serdecznie zapraszamy ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts