coder Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Roy Lindsay: ?Produkcja piwa ?Ale? kondycjonowanego w beczkach na przykładzie browaru Tetley? Julian Herrington: ?Piwo - najlepszy napoj świata - wczoraj i dziś?. A może by ktoś nagrał i wrzucił w mp3 te wykłady? Przynajmniej ten pierwszy. O ile nie narusza to praw autorskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Na browamator.pl pojawiła się lista startowa http://www.browamator.pl/zdjecia/1/6/4/6262_KPD_2008_Lista_Startowa.txt i parę znajomych nazwisk Życzę wszystkim startującym powodzenia i do zobaczenia w Żywcu :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 a Ty dori nie startujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 a Ty dori nie startujesz? jakoś tak wyszło, że ostatnio mnie fantazja ponosi i same "bezstylowce" warzę, więc nic się nie nadawało do wysłania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 a Ty dori nie startujesz? jakoś tak wyszło' date=' że ostatnio mnie fantazja ponosi i same "bezstylowce" warzę, więc nic się nie nadawało do wysłania [/quote'] Eksperymenty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 a Ty dori nie startujesz? jakoś tak wyszło' date=' że ostatnio mnie fantazja ponosi i same "bezstylowce" warzę, więc nic się nie nadawało do wysłania [/quote'] Eksperymenty ? eksperymenty to zbyt poważne słowo raczej radosna twórczość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Wracają do tematu - czy mi się wydaje, czy Wrocław - nasze zagłębie piwowarskie, nie startuje w ogóle ? Widzę jedną osobę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Wracają do tematu - czy mi się wydaje, czy Wrocław - nasze zagłębie piwowarskie, nie startuje w ogóle ? Widzę jedną osobę... To fakt, tylko Biziel z samego Wrocławia. Ale jak Zagłębie, to łapię się ja, jacer i Wesoły. A to już wygląda poważniej. Edytowane 18 Czerwca 2008 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Trzymam kciuki mocno W tym rok nie startuję (choć miałem zamiar) ale przyszłego nie daruję. Drżyjcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekch2 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 jakoś tak wyszło' date=' że ostatnio mnie fantazja ponosi i same "bezstylowce" warzę, więc nic się nie nadawało do wysłania [/quote'] Eksperymenty ? eksperymenty to zbyt poważne słowo raczej radosna twórczość Dori a ja trzymałem kciuki, że zbierzesz wszystkie nagrody w żywcu Wybieram się na ten festiwal, to może się spotkamy pozdrowieńka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 To fakt, tylko Biziel z samego Wrocławia. Ale jak Zagłębie, to łapię się ja, jacer i Wesoły. A to już wygląda poważniej. Z zagłębiem jest tak jak z obważankiem, wszystko co najlepsze jest na brzegach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekch2 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Przed chwilą udało mi się znaleźć nocleg na sobotę, więc pewne że będę, czy ktoś ma wejściówki na zwiedzanie browaru? normalnie bilety po 14zł - w tym dedustacja, przewodnik i pamiątkowa szklanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Dori a ja trzymałem kciuki, że zbierzesz wszystkie nagrody w żywcu Wybieram się na ten festiwal, to może się spotkamy pozdrowieńka Nic nie zbiorę bo nic nie wysłałam Ja też mam nadzieję, że się jakoś odnajdziemy w tłumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekch2 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Dori a ja trzymałem kciuki' date=' że zbierzesz wszystkie nagrody w żywcu Wybieram się na ten festiwal, to może się spotkamy pozdrowieńka[/quote'] Nic nie zbiorę bo nic nie wysłałam Ja też mam nadzieję, że się jakoś odnajdziemy w tłumie A kto jeszcze będzie? może się umówimy w jakims konkretnym miejscu np Ogródek Piwiarni Browaru Żywiec o godz. 14.30 do 18.00 - ja tam bede ze znajomymi (4 osoby) pozdrawiam http://www.piwiarniazywiecka.pl/pl/open/piwiarnia dopisujcie się: marekch2 + 3 osoby Edytowane 19 Czerwca 2008 przez marekch2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ja będę w piątek wieczorem i w sobotę, oczywiście na ogłoszeniu wyników. Jeżeli to Twoje zdjęcie jest aktualne to Mareczku będę Cię szukał. Teren jest niewielki, przy barach jest jeszcze mniej miejsca to na pewno Cię znajdę. No w końcu sąsiad. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ja będę w sobotę. Dotrzemy pewnie gdzieś około 10tej. Dla ułatwienia rozpoznania http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?album=7&pos=54 W środku to ja (kilka kilo temu ) a ten gość w czerwonej koszulce to mój mąż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ja będę w sobotę. Dotrzemy pewnie gdzieś około 10tej. Dla ułatwienia rozpoznania http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?album=7&pos=54 W środku to ja (kilka kilo temu ) a ten gość w czerwonej koszulce to mój mąż. Ale w żółtej koszulce to nie ja :) Poważniej mówiąc, to mini-mikro spotkanie piwo.org się chyba tworzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekch2 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) Ja będę w piątek wieczorem i w sobotę, oczywiście na ogłoszeniu wyników. Jeżeli to Twoje zdjęcie jest aktualne to Mareczku będę Cię szukał. Teren jest niewielki, przy barach jest jeszcze mniej miejsca to na pewno Cię znajdę. No w końcu sąsiad. JK dzisiejsze zdjęcie jest jeszcze bardziej aktualne, pewnie się spotkamy , tylko ustalmy jakąś godzinę na pamiątkowe zdjęcie moje ostatnia degustacja żywca: http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?album=lastup&cat=10134&pos=1 od mojej lewej to córa, żona i teściowa kto jeszcze będzie? do spotkania zgłosili się: marekch2 + 3osoby dori + 1 osoba wena .. pozdrawiam Edytowane 20 Czerwca 2008 przez marekch2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 I już po Konkursie Opisujcie wrażenia, dodawajcie zdjęcia do galerii, piszcie swoje spostrzeżenia! (ciekawy jestem okrutnie ) Myślę, że Ziemek się nie pogniewa i wkleję już teraz wyniki ze strony BA Grand Champion KPD 2008: Hubert Kurzepa (Warka) za piwo "Rekord" zgłoszone do kategorii Stout (Foreign Extra). I PORTER BAŁTYCKI 1. Rafał Wesołowski (Oleśnica) 4.26 2. Adam Wróbel (Ruda Śląska) 4.07 3. Jan Krysiak (Chorzów) 3.96 piwo: "Porter Chorzowski" II MAIBOCK KOŹLAK MAJOWY 1. Krzysztof Gutkowski (Łozina) 4.40 2. Mateusz Pająk (Dębica) 4.32 3. Adam Wróbel (Ruda Śląska) 4.25 III STOUT FOREIGN EXTRA 1. Hubert Kurzepa (Warka) 4.09 piwo: "Rekord" 2. Krzysztof Kulec (Tarnobrzeg) 3.94 piwo: "Recepta na fart" 3. Tomasz Kopyra (Oborniki Śląskie) 3.61 piwo: "Czarnobrody" IV MARCOWE / OKTOBERFEST 1. Krzysztof Fidler (Warszawa) 4.49 piwo: "Wspomnienie wiosny" 2. Jan Krysiak (Chorzów) 4.16 3. Jacek Skonieczny (Sobienie Jeziory) 4.15 V WITBIER 1. Piotr Wypych (Komorów) 4.17 piwo: "Blanca de Bruges Clone" 2. Michał Biziel (Wrocław) 3.97 piwo: "Wit" 3. Adam Fiłonowicz (Białystok) 3.84 VI BITTER 1. Andrzej Jankowski (Białystok) 4.11 2. Andrzej Sadownik (Warszawa) 3.84 piwo: "Hopsbitter" 3. Krzysztof Zach (Gdańsk) 3.75 piwo: "Piwo Sesyjne" Wyniki Piwnego Konkursu dziennikarzy "Pszeniczna Bomba" Miejsce I - Bierhalle Łódź Miejsce II - Bierhalle Katowice Miejsce III - Brovaria Poznań Gratuluję wszystkim a zwłaszcza naszym forumowiczom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Jednak Żywiec to jest konkurs co się zowie, konkurencja mordercza. Tylko mój wypieszczony Witbier się ostał na podium , przepadł nie tylko dość marny Bitter, ale i całkiem przyzwoity Oktoberfest. Wena - czy wystawiłeś tego samego Oktoberfesta co w Krakowie? Tym razem Twoje na wierzchu! Dołączam się do gratulacji dla zwycięzców! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Jak zwykle Giełda i Festiwal bardzo udany Wena, Wielki_B, Wesoły, Elrow, Marekch2, Mark33, MarcinKa, Marusia, Dziadek, Zdrój... - dzięki za miłe spotkania i ciekawe rozmowy . Gratuluję serdecznie wszystkim laureatom konkursu Zdjęcia już są do oglądnięcia w galerii. Do zobaczenia za rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Dorka - zdjęcia super, 5+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Serdeczne gratulacje dla wszystkich Mistrzów Piwowarstwa!! Zdrówko Wasze!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Piwko Octoberfest było to samo co w Krakowie. Tylko w Krakowie było trochę niedojrzałe, za krótko leżakowało. No jest jeszcze inne wytłumaczenie - lepsi fchowcy poznali się na jakości tego piwa. No ale CODER gratulacje za I miejsce. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Dorka - zdjęcia super, 5+ :) skoro tak to dołożyłam jeszcze kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi