Forest Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam mam pytanko czy można (czy nie zaszkodzi to zbytnio gotowemu piwu) jednego dnia zrobić zacieranie a w kolejny dzień uwarzyć piwo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) A czym wg Ciebie jest warzenie piwa? Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez yoshko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Do se, jo tak roz zrobił z przymusu i piwo mi wyszło, ale osobiscie wola wszysko w 1 dziyń machnyć. avicena 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 A czym wg Ciebie jest warzenie piwa? Warzyć znaczy gotować ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 W związku z brakiem czasu kilka razy kończyłem dzień wysładzaniem żeby następnego dnia warzyć. Podstawowy problem jest długi czas doprowadzania brzeczki do wrzenia, po tym jak już ostygła przez noc. Generalnie staram się z tego względu unikać takich praktyk, ale bywają różne sytuacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Jak lager robisz to najlepiej zamrozić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ale nie powinno mieć to negatywnego wpływu na końcowy smak piwa. Jedynym problemem będzie doprowadzenie do wrzenia 24litrów brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Bardzo czesto koncze wysladzac o godzinie 1-2 w nocy. Nastawiam budzik na 6-7 rano i wlaczam. Jak sie ogarne, zjem sniadanie etc brzeczka juz wrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Spokojnie, wiele razy tak robiłem i nic złego z piwem sie nie stało. Problem jest tylko z podgrzaniem takiej ilości brzeczki do wrzenia. Ja na kuchence gazowej wspomagam się jeszcze grzałką zanurzeniową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się