ipman Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Również przygarne sadzonki lub sztobry chmielu. Obiecuje się nimi dobrze zaopiekować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korek Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Ja bym chętnie przygarnął sztobrę Saaz'a. w zamain mogę odwdzięczyć się sadzonką Cascade lub Fuggle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arielos Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Chętnie przygarnę Saaza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Przygarnę coś w okolicach Częstochowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasekr Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 oddam (odbiór osobisty) 2x sadzonka Lubelski 4x sztobr Lubelski 1x sztobr Sybilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weislo Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Witam, wracając do tematu może ktoś coś ma w rejonie Wrocławia chętnie odkupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookie Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Odświeżę temat Planuję w tym roku założyć swój pierwszy chmielnik i potrzebowałbym kilka sztobrów Marynki lub Lubelskiego (jakby ktoś miał szczep nowotomyski to już w ogóle super). Będzie ktoś coś miał? Albo może ma ktoś kontakt do właścicieli upraw w Wielkopolsce, którzy mogliby oddać sztobry na wiosnę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 TU szukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookie Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Ale pytanie czy wysyłają, bo z tego co tu na forum było pisane to w ubiegłym roku zamówienia były anulowane... Jak się jedzie z Grodziska Wielkopolskiego do Wolsztyna to z drogi widać uprawy chmielu, miałem nadzieję, że ktoś może ma namiary na uprawy w Wielkopolsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Póki co nie odwołali wysyłek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 W dniu 25.01.2022 o 19:31, Lookie napisał: Ale pytanie czy wysyłają, bo z tego co tu na forum było pisane to w ubiegłym roku zamówienia były anulowane... Ja zamawiałem w zeszłym roku i w poprzednim też i nic nie było anulowane. No chyba że się późno składa zamówienia to tak może być ? w grudniu już zamawiam to zazwyczaj dostaje o ile mają dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookie Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 11 minut temu, Sumikk napisał: Ja zamawiałem w zeszłym roku i w poprzednim też i nic nie było anulowane. Ale brałeś z IHAR do którego Krzyżak dawał link czy z instytutu w Puławach? Daj znać jak się te sztobry przyjęły i czy coś zebrałeś w pierwszym roku. Jak masz zdjęcia chmielnika to wrzucaj!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Przecież ihar jest Puławach? Wszytko o moim chmielu masz TU Nie chce mi się wszystkiego pisać na nowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookie Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 (edytowane) 26 minut temu, Sumikk napisał: Przecież ihar jest Puławach? Wolę się upewnić, bo z podanych linków wychodzi, że jednak to nie to samo. IHAR z linku Krzyżaka jest według ich danych kontaktowych pod Warszawą http://www.ihar.edu.pl/kontakt.php IUNG Puławy https://www.iung.pl/kontakt/ Edytowane 26 Stycznia 2022 przez Lookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Z kąd by nie byli, z tego linku warto zamawiać. Juz dwa razy dostałem sztobry i to za darmo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 @Lookie to jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 W dniu 25.01.2022 o 19:31, Lookie napisał: Ale pytanie czy wysyłają, bo z tego co tu na forum było pisane to w ubiegłym roku zamówienia były anulowane... Jak się jedzie z Grodziska Wielkopolskiego do Wolsztyna to z drogi widać uprawy chmielu, miałem nadzieję, że ktoś może ma namiary na uprawy w Wielkopolsce Tam jest mała plantacja, skręcajć na Gościeszyn jest kilka. A zagłębie chmielowe jest w okolicy Nowego Tomyśla, kilka jest ogromnych. Jesli często jeździsz to może trafisz jak ktoś tam pracuje , zatrzymaj sie i poproś o sadzonki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookie Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Ok dzięki za rady. Postaram się zamówić z Puław, a będąc pod Tomyślem albo Wolsztynem pokręcę się koło plantacji to może faktycznie kogoś podpytam. Ten Gościeszyn kojarzę, @anteks podpowiesz gdzie pod Tomyślem się rozglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 (edytowane) 19 godzin temu, Lookie napisał: Ok dzięki za rady. Postaram się zamówić z Puław, a będąc pod Tomyślem albo Wolsztynem pokręcę się koło plantacji to może faktycznie kogoś podpytam. Ten Gościeszyn kojarzę, @anteks podpowiesz gdzie pod Tomyślem się rozglądać? Generalnie w okolicach NT jest bardzo duzo plantacji, jadąc rowerkiem na dłuższe wyprawy mijam ich wiele. Te zaznaczone to najłatwiej dostępne bo przy drogach. Największa to ta w Sątopach. jadąc od Poznania przy wytwórni mas bitumicznych skręcamy przez przejazd kolejowy w prawo, za lasem po prawej już widać plantację. Jedziesz dalej i przy sklepie w prawo i szlakówką dojedziemy do tych zaznaczonych. Wracamy do przejazdu kolejowego i przecinamy DW 308 i kierujemy sie na Cichągórę. Plantacja przy samej drodze. Jadąc dalej do Borui Kościelnej, za kościołem w lewo, przy Dino w lewo kierujemy sie na Kąkolewo chmielnik w Sątopach Edytowane 29 Stycznia 2022 przez anteks majlosz i Lookie 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekT Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Czy ktoś ma na sprzedaż sztobry/sadzonki chmieli amerykańskich typu Galaxy, Amarillo, Sabro, itp.? Albo może wiecie, gdzie je kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) 49 minut temu, SlawekT napisał: Czy ktoś ma na sprzedaż sztobry/sadzonki chmieli amerykańskich typu Galaxy, Amarillo, Sabro, itp.? Albo może wiecie, gdzie je kupić? Musisz bardzo potrzebowac tych sadzonek że dałeś ogloszenie w 3 tematach ? Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekT Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 W dniu 3.04.2022 o 13:59, anteks napisał: Musisz bardzo potrzebowac tych sadzonek że dałeś ogloszenie w 3 tematach ? Niestety i tak okazało się to nieskuteczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 10.04.2022 o 12:07, SlawekT napisał: Niestety i tak okazało się to nieskuteczne widziałem chyba na FB ogłoszenie ale nie moge teraz poszukać. Myslę że teraz będa sie pojawiac edyta, tu cos jest https://www.olx.pl/d/oferta/sztobry-sadzonki-chmielu-CID757-IDOyAK6.html#09aa43ece4 https://www.olx.pl/d/oferta/chmiel-cascade-ukorzenione-sadzonki-CID628-IDJRZib.html#6b60bec80e Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Ktoś już coś dostał z IHAR'u w tym roku z zamówień ? Czy "przemilczeli" temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 21 godzin temu, Joosto napisał: Ktoś już coś dostał z IHAR'u w tym roku z zamówień ? Czy "przemilczeli" temat ? A kiedy składałes zamownie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi