e-prezes Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Konkurs odbędzie się 15 lutego w Krakusie, ul. Reymonta 15. Ostateczny termin nadsyłania piw to 9 luty. Giełda, w ramach której odbędzie się konkurs rozpocznie się o 7:00. to w końcu 15-go czy 16-go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Konkurs odbędzie się 15 lutego w Krakusie' date=' ul. Reymonta 15.[/b'] Ostateczny termin nadsyłania piw to 9 luty. Giełda, w ramach której odbędzie się konkurs rozpocznie się o 7:00. to w końcu 15-go czy 16-go? Chyba 16 bo to sobota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonjava Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 to w końcu 15-go czy 16-go? http://www.kkpd.piwo.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shlangbaum Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Miło mi poinformować, że zgłoszona ilość piw do konkursu pozwoli rozstrzygnąć konkurs we wszystkich czterech kategoriach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Czy ktoś z szacownej grupy piwowarów będzie prezentował dla ogółu, ew. dla wybranych swoje produkty na giełdzie? Zabieram beczułkę swojego piwa, a z chęcią popróbowałbym piwa innych piwowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shlangbaum Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Czy ktoś z szacownej grupy piwowarów będzie prezentował dla ogółu, ew. dla wybranych swoje produkty na giełdzie? Zabieram beczułkę swojego piwa, a z chęcią popróbowałbym piwa innych piwowarów. Ja będę miała jakieś trunki. Na wymianę i do degustacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shlangbaum Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Oto wyniki II KKPD: Kategoria piwo marcowe: 1 Piotr Wypych z Komorowa 2 Jan Krysiak z Chorzowa 3 Krzysztof Zach z Gdańska 4 Mateusz Pająk z Dębicy 5 Marcin Konik-Korn z Krakowa 6 Leszek Piątkowski z Pszowa Kategoria weizenbock: 1 Piotr Wypych z Komorowa 2 Andrzej Sadownik z Warszawy 3 Krzysztof Zach z Gdańska 4 Jan Krysiak z Chorzowa Kategoria schwarzbier: 1 Piotr Wypych z Komorowa 2 Wojciech Szała z Poznania 3 Leszek Piątkowski z Pszowa 4 Jan Krysiak z Chorzowa 5 Krzysztof Zach z Gdańska 6 Tomasz Tekielak z Krakowa Kategoria outmeal stout: 1 Andrzej Smyk z Opalenicy 2 Krzysztof Zach z Gdańska 3 Mateusz Pająk z Dębicy 4 Tomasz Kopyra z Obornik Śląskich 5 Jan Krysiak z Chorzowa 6 Marcin Konik-Korn z Krakowa Wszystkim laureatom serdecznie gratuluję Szczegółowe wyniki, protokół z posiedzenia jury oraz rozdysponowanie nagród zostanie opublikowane po weekendzie po konsultacji ze sponsorami. Również po weekendzie skontaktuję się z laureatami w sprawie wysyłki nagród. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Gratulacje dla codera za 3 X pierwsze miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Gratulacje dla codera za 3 X pierwsze miejsce Gratuluję wszystkim laureatom !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shlangbaum Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Poprawne dane z kategorii weizenbock Kategoria weizenbock: 1 Piotr Wypych z Komorowa (Coder) 2 Andrzej Sadownik z Warszawy (Czes) 3 Andrzej Smyk z Opalenicy (Anteks) 4 Jan Krysiak z Chorzowa (Wena) Niestety przy przepisywaniu z kartki pomyliłem jakoś zawodników :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Gratulacje dla codera za 3 X pierwsze miejsce Dziękuję i wzajemnie gratuluję I miejsca w kategorii stout. Odrębne podziękowania dla Hasintusa za pomoc w doborze piw konkursowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Gratuluję wszystkim laureatom, a szczególnie Coderowi - jestem pod wrażeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielki_B Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Gratuluję wszystkim laureatom konkursu. Zwłaszcza Coderowi, którego mistrzostwo jest mi z pewnych względów tym bardziej miłe. Coder - wykonałeś świetną robotę! Przyjmij szczere wyrazy uznania dla Twojego piwowarskiego kunsztu! Osobiście byłem nieco zawiedziony moim ostatnim miejscem wśród piw marcowych, choć w gronie tak znamienitych piwowarów to żadna ujma. Może byłoby trochę lepiej, gdybym nie pomylił piw. No bo okazało się, że zamiast marcowego na konkurs wysłałem pilsa 11 blg. Aż jestem ciekaw jego szczegółowej oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shlangbaum Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Osobiście byłem nieco zawiedziony moim ostatnim miejscem wśród piw marcowych, choć w gronie tak znamienitych piwowarów to żadna ujma. Może byłoby trochę lepiej, gdybym nie pomylił piw. No bo okazało się, że zamiast marcowego na konkurs wysłałem pilsa 11 blg. Aż jestem ciekaw jego szczegółowej oceny. Szczegółową ocenę oczywiście prześlę, jak na razie uchylę tylko rąbka tajemnicy, że twoje piwo uznano za bardzo dobre, tyle, że nie mieszczące się w stylu marcowe. Swoją drogą jakbyś podał, która to warka, bo z pozostałych po konkursie piw urządziliśmy degustację wśród piwowarów i zapewne chcieliby wyrazić swoje opinie na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielki_B Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Szczegółową ocenę oczywiście prześlę, jak na razie uchylę tylko rąbka tajemnicy, że twoje piwo uznano za bardzo dobre, tyle, że nie mieszczące się w stylu marcowe. Swoją drogą jakbyś podał, która to warka, bo z pozostałych po konkursie piw urządziliśmy degustację wśród piwowarów i zapewne chcieliby wyrazić swoje opinie na forum Piwo, które omyłkowo trafiło na konkurs miało na kapslu liczbę 100, napisaną niebieskim markerem; opakowanie - bączek 0,33 l. To jest pils 11 Blg o nazwie "Złote" (od koloru piwa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shlangbaum Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Piwo, które omyłkowo trafiło na konkurs miało na kapslu liczbę 100, napisaną niebieskim markerem; opakowanie - bączek 0,33 l. To jest pils 11 Blg o nazwie "Złote" (od koloru piwa). Dzięki - teraz już coś wiadomo Po odebraniu piwa nadałem mu symbol A6 połączony w tajnej kopercie z Twoim nazwiskiem, pozbawiłem etykiety i zmyłem numer z kapsla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Moje gratulacje dla CODERA to prawdziwy majstersztyk. No i dla pozostałych kolegów również gratulacje. No i do warzenia na następne konkursy. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Wyniki zostały już umieszczone na http://www.kkpd.piwo.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 No i dla pozostałych kolegów również gratulacje. No i do warzenia na następne konkursy. JK A wenie gratulujemy srebrnego medalu w kategorii oktoberfeściaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Dzięki za gratulacje, muszę się bardziej postarać bo ciągle mam kogoś przed sobą. Ale to przynajmniej jest dopingujące na przyszłość. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shlangbaum Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Relacja z XIII Krakowskiej Giełdy Birofilów i II Krakowskiego Konkursu Piw Domowych w Kronice Krakowskiej na TVP3 16 lutego 2008. edit elroy: poprawiono link do youtube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slobodan Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 We're sorry, this video is no longer available. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 We're sorry, this video is no longer available. Czy to video będzie jeszcze gdzieś dostępne, nie zdążyłem obejrzeć...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shlangbaum Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 We're sorry' date=' this video is no longer available.[/quote']Czy to video będzie jeszcze gdzieś dostępne, nie zdążyłem obejrzeć...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 My polscy piwowarzy mieliśmy małe święto w połowie lutego na KKPW. Odbył się konkurs dyplomy i nagrody miały być przesłane do dwóch tygodni i nic. Minęło 2 miesiące. Tłumaczę to sobie tym, że może wysłane przez Pocztę Polską i dlatego tak długo czekam na przesyłkę. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi