xyzydor Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Na początek WITAJCIE. Bardzo się cieszę, że mogę napisać mój pierwszy post. Chciał was bardzo prosić o pomoc w zestawieniu zasypu. Będzie to moje pierwsze piwo lecz chciałbym aby było w moim guście. Bardzo lubię ciemne esencjonalne, kleiste z trwałą pianą i słodkie. Czy możecie podpowiedzieć jakąś recepturę na 25 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Jak kleiste, to panie kolego nie ma inaczej jak żyto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Żyto na start jak znalazł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Bardzo lubię ciemne esencjonalne, kleiste z trwałą pianą i słodkie. Porter bałtycki jak nic:-) Na początek nie polecam. Zrób AAA (American Amber Ale) może nie będzie za ciemne ale do ciemnych mocnych piw dojdziesz z czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejpa Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Oatmeal stout... trudny nie jest a będzie jak znalazł Tu masz recepturę kolegi anteksa http://www.wiki.piwo.org/Stout_Owsiany,_Andrzej_Smyk_%28anteks%29 Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Drejpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ja polecam kupić jakiś gotowy zestaw na milk/oatmeal stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyzydor Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Bardzo lubię ciemne esencjonalne, kleiste z trwałą pianą i słodkie. Porter bałtycki jak nic:-) Na początek nie polecam. Zrób AAA (American Amber Ale) może nie będzie za ciemne ale do ciemnych mocnych piw dojdziesz z czasem Kolego trafiłeś jak trza. Mówiąc szczerze to najbardziej pasuje mi portret z okocimia. Idąc za waszą radą zatrę to co sugerujące. Ale mam jeszcze jedno pytanko gdyż nigdy nie piłem, a korci mnie właśnie RIS. Czy jako pierwsze piwo nie wypuszczę się na zbyt głębokie wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Może i z RIS-em dasz radę, ale na wypicie będziesz czekał parę miesięcy, albo wypijesz niedobre. Zrób coś, co będziesz mógł spróbować szybko. Milk stout wydaje się być dobrym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyzydor Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Słuchajcie, kupiłem zestaw Sweet Stout 14°BLG Zasyp Składniki: Słód Pale ale 3,7kg Słód Czekoladowy 0,35kg Słód karmelowy ciemny 0,4kg Jęczmień palony 0,2kg Laktoza 500g Chmiel Northdown 25g Co by mi wyszło gdybym gotował do uzyskania 18 Blg? Czy smakowo będzie w odczuciu więcej "mięsa", będzie bardziej wyraźne, czy raczej wpłynie to tylko na moc? Edytowane 11 Września 2015 przez xyzydor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Daj 800 g płatków jak chcesz mieć więcej ciała i mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyzydor Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Aż tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się