Skocz do zawartości

Pomoc w stworzeniu zaspyu


xyzydor

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek WITAJCIE.

Bardzo się cieszę, że mogę napisać mój pierwszy post.

 

Chciał was bardzo prosić o pomoc w zestawieniu zasypu.

Będzie to moje pierwsze piwo lecz chciałbym aby było w moim guście.

Bardzo lubię ciemne esencjonalne, kleiste z trwałą pianą i słodkie.

Czy możecie podpowiedzieć jakąś recepturę na 25 litrów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bardzo lubię ciemne esencjonalne, kleiste z trwałą pianą i słodkie.

 

Porter bałtycki jak nic:-)

Na początek nie polecam. Zrób AAA (American Amber Ale) może nie będzie za ciemne ale do ciemnych mocnych piw dojdziesz z czasem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Bardzo lubię ciemne esencjonalne, kleiste z trwałą pianą i słodkie.

 

Porter bałtycki jak nic:-)

Na początek nie polecam. Zrób AAA (American Amber Ale) może nie będzie za ciemne ale do ciemnych mocnych piw dojdziesz z czasem

Kolego trafiłeś jak trza.

Mówiąc szczerze to najbardziej pasuje mi portret z okocimia. Idąc za waszą radą zatrę to co sugerujące. Ale mam jeszcze jedno pytanko gdyż nigdy nie piłem, a korci mnie właśnie RIS. Czy jako pierwsze piwo nie wypuszczę się na zbyt głębokie wody?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może i z RIS-em dasz radę, ale na wypicie będziesz czekał parę miesięcy, albo wypijesz niedobre. Zrób coś, co będziesz mógł spróbować szybko. Milk stout wydaje się być dobrym wyborem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Słuchajcie, kupiłem zestaw Sweet Stout 14°BLG Zasyp

 

 

 

Składniki:

 

Słód Pale ale 3,7kg

Słód Czekoladowy 0,35kg

Słód karmelowy ciemny 0,4kg

Jęczmień palony 0,2kg

 

Laktoza 500g

 

Chmiel Northdown 25g

 

 

 

Co by mi wyszło gdybym gotował do uzyskania 18 Blg? Czy smakowo będzie w odczuciu więcej "mięsa", będzie bardziej wyraźne, czy raczej wpłynie to tylko na moc?

Edytowane przez xyzydor
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.