camilos Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Rękawy do pieczenia są z sztywnej folii, myślę że lepsze będą jakieś grubsze worki do mrożenia (ja używam rozciętego worka na mrożonki a ajkiji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobolu Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Zrobiłem sobie coś takiego jak na zdjęciach poniżej. Frezowany MDF z rowkiem pasującym pod rant fermentora 42l. Rękaw to worek z opakowania po folii drukarskiej, trochę za cienki i powoli zaczyna się przecierać ale już kilkadziesiąt kg słodu ześrutował. Zasobnik mieści 5 kg słodu Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez sobolu gigo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pancho Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Ja rękaw zrobiłem z dużego worka transportowego na ryby ze sklepu zoologicznego. Odciąłem dno, nałożyłem i przymocowałem gumką recepturką, która zaczepiłem o motylki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżazder Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Ja bym reklamował, kawał żelastwa nie może sobie od tak pęknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jak? upadek, czy podczas użytkowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HerrOs Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Mi nawet raz wał upadł i nic się (odpukać) nie stało. Było to dwie warki temu przy śrutowaniu Musiałeś trafić na jakąś wadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżazder Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 A, żeby dłużej nie straszyć - taki widok mnie napotkał po otwarciu przesyłki, więc zapewne ktoś porządnie tym przypieprzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 zapewne ktoś porządnie tym przypieprzył Czyli kurierzy w formie. Pakując ostatnią paczkę tak ją opancerzyłem, że mały domek jednorodzinny by się dało tą ilością styropianu ocieplć, a i tak drżałem czy dojedzie w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Hm... W Łodzi też jeden z kolegów mówił o pękniętym elemencie śrutownika, tylko nie pamiętam o którym. Obstawiałbym jednak wady materiałowe, wiem jak kurierzy traktują przesyłki, ale bez przesady - to żeliwo a nie szkło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Hm... W Łodzi też jeden z kolegów mówił o pękniętym elemencie śrutownika, tylko nie pamiętam o którym. Obstawiałbym jednak wady materiałowe, wiem jak kurierzy traktują przesyłki, ale bez przesady - to żeliwo a nie szkło. Też tak sądzę, nawet jak będą rzucac paczką to nie powinno się nic stac. A ja właśnie myślę o zakupie tego śrutownika Edytowane 7 Września 2015 przez BazylWidzew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoW Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Hm... W Łodzi też jeden z kolegów mówił o pękniętym elemencie śrutownika, tylko nie pamiętam o którym. Obstawiałbym jednak wady materiałowe, wiem jak kurierzy traktują przesyłki, ale bez przesady - to żeliwo a nie szkło. Też tak sądzę, nawet jak będą rzucac paczką to nie powinno się nic stac. A ja właśnie myślę o zakupie tego śrutownika Zamieszczam zdjęcia nowego śrutownika wyjętego z pudełka (opakowanie w dobrym stanie, bez śladów uderzeń). Prubuję reklamować w biowinie, bo sprzedawca umywa ręce. Zobaczymy co z tego będzie. tarcza tarcza1 Edytowane 14 Września 2015 przez PrzemoW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżazder Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Podobne uszkodzenie jak u mnie, też poszło do biowinu na reklamację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf83 Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 dzazder, PrzemoW - jak śrutowaliście słód? Ręcznie, czy przy pomocy np. wiertarki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nofx1 Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) dzazder, PrzemoW - jak śrutowaliście słód? Ręcznie, czy przy pomocy np. wiertarki ? No z tego co ja zrozumiałem to nawet nie zakręcili korbką, ponieważ w takim stanie im to przyszło ze sklepów. Edytowane 14 Września 2015 przez nofx1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoW Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) dzazder, PrzemoW - jak śrutowaliście słód? Ręcznie, czy przy pomocy np. wiertarki ? No z tego co ja zrozumiałem to nawet nie zakręcili korbką, poniewaź w takim stanie im to przyszło ze sklepów. Dokładnie, taki stan zastałem po otworzeniu pudełka. Mój błąd, że od razu tego nie sprawdziłem. Po śrutowaniu mechanicznym stan się nie pogorszył ani niestety nie polepszył. Edytowane 14 Września 2015 przez PrzemoW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf83 Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Może mięli pecha. Albo ktoś młotkiem puknął w daną przesyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoW Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Może mięli pecha. Albo ktoś młotkiem puknął w daną przesyłkę. Wolałbym nie rozpatrywać otrzymanego towaru w kategorii fart - pech. Co do kurierów/poczty pudełko, opakowanie było w stanie idealnym. Niemniej jednak, moja sytuacja wydawało się, była beznadziejna (użycie śrutownika oraz "usterka mechaniczna"), a dział reklamacji Biowinu dzisiaj właśnie nadał przesyłkę z częścią zamienną. Co się dzieje, dodatkowo sprzedawca z allegro do mnie dzwonił, że załatwił u handlowca z Biowinu, że mi tą tarcze wymienią... Edytowane 17 Września 2015 przez PrzemoW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżazder Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Biowin wymienił uszkodzoną część bez żadnego problemu. Musiałem tylko odesłać śrutownik do serwisu, wszystko na koszt Biowinu. Także generalnie spoko i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Próbował ktoś użyć takiej wkrętarki jako napędu? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10203257/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 to by w życiu nie zakręciło śrutownikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Próbował ktoś użyć takiej wkrętarki jako napędu? Zdajesz sobie jaką ona ma moc/moment, a ile trzeba siły w ręce do śrutownika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Próbował ktoś użyć takiej wkrętarki jako napędu? Zdajesz sobie jaką ona ma moc/moment, a ile trzeba siły w ręce do śrutownika? Mały ale wariat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Próbował ktoś użyć takiej wkrętarki jako napędu? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10203257/ Zainwestuj w silnik od wycieraczek, który jako napęd śrutownika sprawdza się znakomicie. Ceny są różne - za 50 zł pełen wybór. A jak masz ziomków na szrocie to za darmo Ci dadzą... Później trochę majsterkowania i napęd jak ta lala! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 To co w takim układzie proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi