DonBeer Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Dedykowane drożdże górnej fermentacji do podpiwka, kwasu chlebowego, a także ciemnych piw "porterowych". · Temperatura fermentacji 16-32 ºC, · Temperatura optymalna 22-26°C. · Stosunkowo wolno fermentujący szczep o bardzo dobrej flokuacji. · Tolerancja na alkohol do 8,8%. źródło: Gozdawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A jakieś wnioski wynikające z praktyki, czy tylko cytaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr000by Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jak dobrze pójdzie to za 2-3 tygodnie zrobię na nich serię kwasów chlebowych i jakieś porterowe ale na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Trzy dni jak zadałem to to, i pykało gazem może 12 godzin , albo i tego nie. Wiadro mam szczelne. Gozdawa niech się z tym schowa. Edytowane 10 Marca 2017 przez Jedrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Zwracam honor Gozdawie, po 4 dniach Blg spadło z 14,5 na 5 - 5,5 Blg. Czyli pracują, ale jak partyzanci - w podziemiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Gozdawa niech się z tym schowa. i tak się rodzą właśnie legendy Zwracam honor Gozdawie bo tego drogiego nie wielu doczyta i znowu będą powielane "przeczytane w internecie" "złote myśli" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Gozdawa niech się z tym schowa. i tak się rodzą właśnie legendy Zwracam honor Gozdawie bo tego drogiego nie wielu doczyta i znowu będą powielane "przeczytane w internecie" "złote myśli" To jest jeden wątek "Gozdawa POKV - PORTER & KVASS" więc na pewno doczyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Gozdawa niech się z tym schowa.i tak się rodzą właśnie legendy Zwracam honor Gozdawiebo tego drogiego nie wielu doczyta i znowu będą powielane "przeczytane w internecie" "złote myśli" To jest jeden wątek "Gozdawa POKV - PORTER & KVASS" więc na pewno doczytaA ludzie najwięcej komentujący czytają więcej niż tytuły artykułów. Szczególnie na pudelku. Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nihir Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Będę robił kwas chlebowy i zastanawiam się nad użyciem tych drożdży. Orientuje się ktoś co mogą wnieść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 6 godzin temu, nihir napisał: Będę robił kwas chlebowy i zastanawiam się nad użyciem tych drożdży. Orientuje się ktoś co mogą wnieść? praktycznie nic, to normalne drożdże ,dosyć silnie się zbijają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się