Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Jak niektórzy pewnie wiedzą, urodziłem się z liczydłem, więc pozwoliłem sobie podliczyć punktację pucharu PSPD uwzględniając konkursy jeszcze do niego nie zaliczone, tj. mikołajkowy, zielonogórski, łódzki i wczorajszy warszawski. Kolejność wygląda nieco inaczej niż oficjalnie na stronie PSPD (ja niestety niżej): 1. Mariusz Bystryk 80,34 2. Andrzej Miler 66,68 3. Jacek Stachowski 34,60 4. Waldemar Pitala 32,67 5. Jan Gadomski 32,06 6. Leszek Jasiński 31,44 7. Łukasz Śledziński 29,23 8. Jakub Baranowski 26,14 9. Piotr Brzeziński 26,06 10. Łukasz Pawlak 24,64 Dwóch liderów chyba dogonić już nikt nie da rady, ale na 3. miejsce chrapkę ma chyba jeszcze wielu. Jeżeli to nie jest miejsce na tego typu aktualizacje, to proszę o wydzielenie/wyrzucenie tego postu w niebyt, nie obrażę się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 I tak wszyscy wiedzą, że wstawiłeś aktualną klasyfikację tylko i wyłącznie po to, żeby uwypuklić, że w końcu mnie prześcignąłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 To była tylko kwestia czasu Ale jest więcej ciekawostek - np. inny lider niż oficjalnie.Jest też kwestia niezaliczonego od dłuższego czasu konkursu mikołajkowego - może tak uchybił regulaminowi, że już jest jasne, że zaliczony nie zostanie? Co też wiązałoby się z ciekawymi przetasowaniami w punktacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Nikt z organizatorów Mikołajkowego nie zgłosił do tej pory jego rozliczenia. Być może nie mają ambicji uczestniczyć w Pucharze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Dzięki za informację - kilku piwowarów z czołówki tam punktowało, więc chyba powinni się zainteresować/pogonić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Hmm, no jeśli komuś zależy to pewnie będzie poganiać. My w KT musimy się zastanowić swoją drogą w jaki sposób wymusić większą rzetelność. Przykład tego konkursu pokazuje, że wypadałoby wprowadzić jakieś limity czasowe na rozliczenie konkursu. Bo jeśli obudzą się pod koniec sezonu, to będzie pewnie wiele zarzutów, że to ustawianie Pucharu i podobnych. andy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Marcin Wydaje mi się, że limity czasowe są jak najbardziej słuszne, jednak za nierzetelność trzeba karać organizatorów a nie piwowarów, którym wręcz nie wypada upominać się o punkty, nagrody itp. W takich przypadkach Komisja Techniczna powinna przejąć inicjatywę i to nie zwlekając zbyt długo. W tym konkretnym przypadku przedstawiciel Komisji Technicznej mógłby skontaktować się z organizatorem lub jeszcze lepiej prezesem OT i poprosić o zagęszczenie ruchów. Małopolski deklarował w regulaminie zaliczenie do pucharu więc powinni wziąć się w garść. A w przyszłym sezonie można się zastanowić czy nie zablokować Mikołajkowy w pucharze. Od przynajmniej 2 lat to jeden z najgorzej rozliczanych konkursów. A na potwierdzenie dziury komunikacyjnej przytoczę słowa jednego z organizatorów Mikołajkowego sprzed miesiąca: "Z tego co wiem Konkurs został zgłoszony do Pucharu PSPD i wszelka dokumentacja wraz z protokołami została przesłana gdzie trzeba, także tu też trzeba się uzbroić w cierpliwość. Wszystko teraz w rękach Komisji." To w końcu kto ustawia puchar, Kraków czy Komisja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Pytałem kolegów z komisji i nikt z nas nie otrzymał protokołu ani oficjalnie, ani prywatnie. Nam jest coraz trudniej nadążać za wszystkimi konkursami i z reagowaniem na różne nieprawidłowości. Musimy poprawić komunikację, bo inaczej będzie się to rozjeżdżać jeszcze mocniej. W nowym regulaminie będą jasne wymagania oraz kary wobec organizatorów. Mam nadzieję, że to usprawni nam nieco prace. Ale wy, jako środowisko, też powinniście reagować. Często jesteście bardziej na bieżąco. Jeśli zatem macie kontakt z organizatorem, to poproście go o przesłanie wymaganych informacji do nas na: puchar@pspd.org.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Kolejna aktualizacja. Zaliczyliśmy: II Zielonogórski KPD, III Łódzki KPD oraz I Jurajski KPD Kolejnymi konkursami zaliczonymi do Pucharu PSPD są: II Zielonogórski KPD, III Łódzki KPD oraz I Jurajski KPD Aktualna klasyfikacja: 1. Miler Andrzej – 77,07 pkt.2. Bystryk Mariusz – 67,35 pkt.3. Brzeziński Piotr – 38,44 pkt.4. Gadomski Jan – 35,82 pkt.5. Pitala Waldemar – 32,67 pkt.6. Śledziński Łukasz – 31,37 pkt.7. Mazur Filip – 26,80 pkt.8. Kordek Michał – 26,28 pkt.9. Baranowski Jakub – 26,14 pkt.10. Pawlak Łukasz – 24,64 pkt. Pełna klasyfikacja: http://pspd.org.pl/catpages/edycja-2015-2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Jak tam Podlaski KPD? Skromnie się przypominam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zakwalifikowany. Aktualizacje drabinki zrobie po weekendzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Ok. Dzięki za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zakwalifikowany. Aktualizacje drabinki zrobie po weekendzie. Po którym weekendzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Fajnie byłoby zaliczyć wszystkie konkursy, które mają być zaliczone do Pucharu przed ogłoszeniem wyników z Cieszyna i tylko czekać na Grande Finale, które zadecyduje o kolejności w Pucharze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Przepraszam za opóźnienie, ale zgłaszają się kolejne konkursy i jest sporo roboty z weryfikacją. Jeśli koledzy z KT zagłosują szybko, to może jeszcze dziś lub jutro będzie aktualizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Aktualizacja rankingu: http://www.pspd.org.pl/catpages/edycja-2015-2016 Zaliczone: II Silesia Beer Fest V Mikołajkowy KPD II Podlaski KPD I Beergoski KPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Na szybko - sprawdziłem tylko czołówkę - Filip Mazur Wam się rozdwoił, 6,16 za podlaski ma zaliczone osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 No ja go ostatnio widziałem podwójnie, ale to chyba z innego powodu Poprawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 No to po zaliczeniu Warszawy, Częstochowy i Witnicy, około 3 miejsca będzie bardzo ciasno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Jak się zapowiada pierwszy kwartał nowego sezonu? Jakiś konkurs zgłosił udział w Pucharze? Pytanie też do zakończonego sezonu, a konkretnie konkursów: Warszawski, Lubuski, Grodziski, Częstochowski, Międzynarodowy. Są już jakieś decyzje czy jeszcze czekamy? Warszawski ciągnie się podejrzanie długo. Edytowane 7 Lipca 2016 przez Maryh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Do tej pory zgłoszono konkursy: IV Warmiński KPD II Opolski Konkurs Piw Domowych IV Kłodzki KPD Warszawski KPD - edycja jesienna Trzy pierwsze będą liczone z pełną punktacją. Co do warszawskiego, to sprawa jest w toku, bo jeszcze go nie zaliczyliśmy w tym sezonie. Co do zakończonych konkursów, to sprawa wygląda tak: - Lubuski - zaliczony - Warszawski - wymaga wyjaśnienia, organizatorzy ociągają się - Częstochowski - wymaga wyjaśnienia - Grodziski - nie rozliczony jeszcze - Międzynarodowy - jeszcze nie rozliczony Edytowane 8 Lipca 2016 przez bimbelt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 I kolejny zgłoszony właśnie: VI Mikołajkowy KPD:1. Świąteczne2. Dubbel3. Wee Heavy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Moje przeoczenie, zgłaszając kategorie w treści maila nie podałem że konkurs odbędzie się w maju 2017, ale tu na forum jest taka informacja od początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Kolejne zgłoszenie do Pucharu: Podlaski KPD Termin: maj 2017 Kategorie: 1. Munich Dunkel 2. American IPA 3. Biere de brut / piwo szampańskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 kiedy będzie podsumowanie sezonu 2015/2016? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi