sziszi Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Przejrzałem forum i co prawda jest sporo na ten temat, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Może ktoś mi doradzi. Poszukuję tanich/dobrych/wygodnych szybkozłączek co by jednym wężem łączyć pompę/chłodnicę/fermentor itp.. Jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Złącza Camlock, chociaż dla mnie bardziej pasują spożywcze DNy, tańsze i łatwiej utrzymać w czystości, no i nie ma problemu z wymianą uszczelki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 może coś takiego tanie i skuteczne ,(nie koniecznie od tego sprzedawcy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hills Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 U siebie z powodzeniem stosuję ten zestaw złączek: http://www.aliexpress.com/item/Female-Quick-Disconnect-Set-Homebrew-pipe-Fitting-1-2-Male-BSP-Wholesale-and-Retail/1956076901.html http://www.aliexpress.com/store/product/Stainless-Male-Quick-Disconnect-Set-Homebrew-Fitting-1-2-BSP/433272_32299531841.html Trzeba niestety brać poprawkę na to, że to chińczyki. Na 6 kupionych złączek 2 okazały się nie do końca szczelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 5 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 ok, a co to te spożywcze dn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 http://elstar.com.pl/katalog_PL/index.html#/9 można dostać wersję z choinką i bezpośrednio na złącze zakładać węże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerZone Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) A gdzie można kupić Super Speedfit takie szybkozłączki może ktoś wie ? Edytowane 16 Listopada 2015 przez BeerZone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 A gdzie można kupić Super Speedfit takie szybkozłączki może ktoś wie ? Kupowalem rok temu u Kolegi Wesoly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Tu też: http://www.beerservice.pl/pl/c/Szybkozlaczki-John-Guest/74 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerZone Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Dzięki napisałem już do wesołego zobaczymy czy coś ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Odkopię temat. Camlock z aliexpres kusi ceną - ktoś używa? https://pl.aliexpress.com/store/1859698/search?origin=y&SearchText=camlock A może są jakieś inne szybkozłączki w dobrej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kòpôcz Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Też chińskie, ale kupione przez jebaja - taniej i szybciej. Za sugestią innych forumowiczów - najlepiej kupić wszystkie końcówki od jednego sprzedawcy, żeby nie było cyrków z dopasowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Inne czyli inne systemy oprócz camlock Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kòpôcz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Przepraszam za brak precyzji - inny dostawca camlocków. Gdyby mnie było stać, to pewnie bym się wyposażył w złącza kłowe/pazurowe, ale cenowo zabijają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 O takie Ci chodzi? https://allegro.pl/listing?string=Geka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kòpôcz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Prawie takie, a dokładniej o nierdzewne, a przy tym materiale dostępność ogranicza się do Ludecke, Geka i może jeszcze jakiejś firmy. U Azjatów tego nie znalazłem, a cena europejska nie na moje zarobki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 no niestety ten standard jest w 99% robiony z mosiądzu - stalowe to są pewnie tylko na indywidualne zamówienia - stad taka cena PS znalazłem camlock z tworzywa sztucznego - ktoś może używa? Na pewno wychodzi o wiele taniej niż stalowe w Polsce. Za to w porównaniu do stalowej chińszczyzny to już cena przeciętna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyers_eve Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Podepnę się pod temat. Takie szybkozłączki mają sens? Czy uszczelniają się tylko pod ciśnieniem i będzie się lało bokami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kòpôcz Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 To raczej chromowany/niklowany mosiądz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyers_eve Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Sklep twierdzi, że to z nierdzewki, ale tak czy inaczej chodzi mi o szczelność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kòpôcz Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Medium wytwarzające ciśnienie nie powinno mieć znaczenia. Znaczenie może mieć, czy pracują w nad, czy podciśnieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) Niklowane. Nawet Rectus nie robi ich nierdzewnych. Geka bez ciśnienia mogą kapać kiedy się zużyją uszczelki. W dodatku medium ma kontakt z uszczelką z NBR, śmierdzącej gumy. Edytowane 15 Maja 2020 przez c64club Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arTii Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 A ktoś widział w przystępnej cenie złącze QD nakręcane na kran, czyli 3/4" - takie jak jest w kotle Coobra? Widziałem ofertę z całym kranem, ale kosztowało 100zł + przesyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi