needmorehops Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Cześć! w zw. z organizacją przez firmę w ktorej pracuję, imprezy na ok 200 os. szef powierzył mi zorganizowanie piwa. Mam budżet na 2 beczki z listy poniżej. Co wybrać? pomyślałem że Czeskie piwa będą najbardziej OK - są lepsze niż Polskie koncerniaki, a nie są też jakoś przesadnie drogie. Towarzystwo bedzie bardzo różne, ale raczej bez znawców piwnych. Chcemy po prostu żeby było smacznie Doradźcie coś PODSKALAK SKALAK 11 SKALAK 12 SKALAK 13 TMAVY SVIJANSKY MAZ KRAKONOS 12 PRIMATOR 12 PRIMATOR PALE ALE PRIMATOR WEIZEN PRIMATOR STOUT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 [x] Krakonos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Dla każdego coś innego. SVIJANSKY MAZ SKALAK 13 TMAVY PRIMATOR WEIZEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Primator 12 ma najbardziej stabilny poziom, ja bym go wybrał, nie ma ryzyka, a jak towarzystwo nie boi się bananów i goździków to weizena też bym brał. Krakonos to zawsze jak go piłem był miodowo utleniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Dla mnie ważniejsza kwestia to 2 beczki na 200 osób?! Toć nawet nie skosztujez tego. Edytowane 16 Października 2015 przez Malinowy Jęczmień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
method99 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Dla mnie ważniejsza kwestia to 2 beczki na 200 osób?! Toć nawet nie skosztujez tego. chyba, że beczki po 100 litrów wg mnie PRIMATOR 12 - chyba najbardziej neutralne piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
needmorehops Opublikowano 16 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Oprócz piwa będzie też wino itd. Wyszarpałem budżet na 4 beczki 30L, myślę że starczy, nie wszyscy będą pili piwo wezmę 1 beczkę Svijany Maz, 1 Krakonosa i nad resztą się jeszcze zastanawiam... Może faktycznie wezmę tego weizena, zdaje się że był niezły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Wbrew pozorom dużo ludzi lubi piwa pszeniczne. Primator Weissbier nie jest tak bananowy jak niemieckie przykłady stylu, jest bardziej "stonowany", jak ktoś lubi pszenicę to mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi