Jasiu Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Nie mam doświadczenia z tym słodem, chciałem Was dopytać - jakiego poziomu wędzonki mogę spodziewać się po 80% zasypie słodu wędzonego od Weyermanna? Celuję w bardzo mocno wędzone piwo, ale niestety Steinbacha nie ma w sklepach, z których korzystam, także ratuję się Weyermannem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Jeśli oczekujesz mocnego efektu to będziesz zawiedziony nawet przy 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 A jakby tak wrzucić 200% ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Steinbach wędzony jest dużo intensywniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 No właśnie, a miał ktoś do czynienia z wędzonym bukiem z castle malting? Ja ostatnio zamówiłem i się zastanawiam jak wypada w porównaniu z Weyermanem. Co do Steinbacha. Ponoć partia ubiegłoroczna ze Steinbacha dawała słabsze efekty niż poprzednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Celuję w bardzo mocno wędzone piwo, ale niestety Steinbacha nie ma w sklepach, z których korzystam, także ratuję się Weyermannem. A jest coś innego? Bestmaltz ma fajny słód wędzony. Wayermann jest chyba najsłabiej wędzony ze wszystkich popularniejszych słodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Nic bukowego oprócz Weyermanna. No trudno, zobaczy się, spróbuję z tym co jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 W dniu 1.12.2015 o 20:49, Dario napisał: a miał ktoś do czynienia z wędzonym bukiem z castle malting? up... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 W dniu 1.12.2015 o 20:49, Dario napisał: a miał ktoś do czynienia z wędzonym bukiem z castle malting? Temat stary ale może ktoś kiedyś będzie szukał czegoś na ten temat. Zdecydowałem się wykorzystać ten słód w Foreign Smoked Stout. Użyłem 1kg tego słodu na 25l warkę. Zasyp miał dodatkowo 0,5kg jęczmienia palonego. Gęstość początkowa 15blg. Wędzonka jest wyraźnie wyczuwalna aczkolwiek nie mam do czego porównać bo to mój pierwszy wędzony wyrób. Tak czy siak polecam, ja jestem bardzo zadowolony z rezultatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Może słabo szukałem ale nie znalazłem - jak się ma intensywność wędzonki słodu wędzonego bukiem Viking Malt do słodu Weyermana? Ma ktoś porównanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się