Jump to content

Darmowe ebooki wydawnictwo naukowe Springer

Tonyk

Recommended Posts

Z tego co piszą znajomi, promocja już się skończyła.

Ja zassałem kilka pozycji, kilka zostawiając na kiedy indziej a tu zonk i już chcą np. 60 dolków...

o kurde, a ja do późnej nocy w pracy i myślałem, że jak do domu wrócę to pozasysam :/ mam nadzieję, że ktoś pościągał, proszę o PW

Nie da rady już chyba, bo w całym 2015 Springer miał Open Access dla Polaków i chyba tego nie przedłużyli. Wtedy można było bardzo dużo ściągać, artykuły itp. Sporo się na uczelni korzystało.

• 1 month later...

Jest na to rada, trzeba wybrać się do czytelni jakiejś uczelni. One najczęściej mają wykupiony dostęp do zbiorów Springera. Dorwać się do kompa i ściągać :). Nawet młodsze publikacje są do pobrania za free. 

Publikacje w czasopismach tak - ale nie książki ;)

Nie do końca, niektóre książki tez można pobrac. Wiem bo w pracy bardzo często korzystam z takich baz. Tak się składa, że wszystkie z tych pozycji (i jeszcze kilka innych) wczoraj ściągnąłem. :)

Edited by j-r-k

Nie do końca, niektóre książki tez można pobrac.
  - oczywiście, jednak warunkiem tutaj jest to, że nie są to książki nowe (można pobierać ok. 10-letnie i starsze). Książki wydane np. w roku 2013, 2015 są płatne.

• 1 month later...

Jeśli ktoś byłby tak dobry przesłać mi to co zdążył ściągnąć, proszę na PW.

Na dysku znalazłem Brewing Microbiology: Third edition. Edited by Fergus G. Priest and lain Campbell / Brewing Second Edition. Michael J. Lewis, Tom W. Young / Hops. R.A. Neve

Edited by zasada

I ja mam dwie pozycje akurat z innego źródła ale może ktoś będzie chętny

1. Handbook of brewing second edition - Fergus G. Priest, Graham G. Steward

2. Beer Tap into the art and science of brewing second edition - Charles Bamforth