Malinowy Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Pyrsk Ludkowie! Wracają sterowniki. Zamówiłem nowe płytki u majfrendów bo z polskimi miałem już 3 razy wpadki i stwierdziłem, że zaryzykuję. Płytki okazały się bardzo dobrej jakości i przy okazji sterownik troszkę zmalał z 70x50mm na 60x45mm. Dodatkowo coś co było już parę razy poruszane: zasilanie będzie z portu microUSB! Po 4 latach w końcu dorosłem do tego Na płytkach pojawiły się opisy więc te moje bazgroły znikną ze sterowników. Funkcjonalność pozostaje taka sama. Wieczorem wrzucę zdjęcia. yoshko, OxyMoLot i BitterEater 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 I obiecane zdjęcia Tak teraz będzie się prezentował sterownik: Z innego ujęcia: Wersja z dwoma przekaźnikami: Na spodzie płytki zostały tylko diody zabezpieczające: Teraz sterowniki wyglądają jak z fabryki:) Nie ma już miejsca na elementy THT więc płytka mogła się trochę zmniejszyć. gowain 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @MalinowyCzy w wersji z dwoma przekaźnikami, mogę sterować dwoma osobnymi urządzeniami? Jest możliwość podpięcia dwóch osobnych sond? Czy jednak potrzebuje dwa urządzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Takie jest założenie tego sterownika aby móc sterować dwoma urządzeniami. Można podłączyć maksymalnie 4 czujniki i sterować całkowicie osobno np dwoma lodówkami lub dwoma grzałkami lub osobno lodówka i osobno grzałką. Albo przełączyć w tryb taki jak chiński stc1000 czyli sterowanie grzaniem i chłodzeniem za pomocą jednego czujnika. Jest to chyba opisane w instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @Malinowy Priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcEs Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Cześć @Malinowy proszę o kontakt pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsyn Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 @Malinowy Priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Sternowski Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 @Malinowy Priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kborys Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 @Malinowy proszę o informacje na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 W dniu 5.02.2020 o 19:50, Malinowy napisał: Teraz sterowniki wyglądają jak z fabryki:) Jeśli to nie tajemnica - w którym programie rysujesz swoją płytkę? Dawno miałem się zabrać za rysowanie moich tworów, ale ciągle brak czasu i motywacji Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk1 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 (edytowane) 40 minut temu, Rolnik Sam w Dolinie napisał: Jeśli to nie tajemnica - w którym programie rysujesz swoją płytkę? Dawno miałem się zabrać za rysowanie moich tworów, ale ciągle brak czasu i motywacji Jakub Jako, że też mi się zdarza czasami rysować płytki PCB to śmiało mogę polecić program Eagle - darmowy, intuicyjny oraz masa tutoriali online @Malinowy Jakie złącza żeńskie posiadasz do podłączenia tych goldpinów (np. czujnik)? Jakieś lepsze wykonanie? Bo ja próbowałem używać takich zwykłych żeńskich niestety o kant d*** i teraz nie wiem czy trafiłem na badziewną partię czy po prostu te zwykłe takie są. Edytowane 9 Czerwca 2020 przez tmk1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 W dniu 9.06.2020 o 08:35, Rolnik Sam w Dolinie napisał: Jeśli to nie tajemnica - w którym programie rysujesz swoją płytkę? Dawno miałem się zabrać za rysowanie moich tworów, ale ciągle brak czasu i motywacji Jakub Oczywiście że to żadna tajemnica, płytki robię w Eagle, chyba najprostszy żeby zacząć. W dniu 9.06.2020 o 09:14, tmk1 napisał: @Malinowy Jakie złącza żeńskie posiadasz do podłączenia tych goldpinów (np. czujnik)? Jakieś lepsze wykonanie? Bo ja próbowałem używać takich zwykłych żeńskich niestety o kant d*** i teraz nie wiem czy trafiłem na badziewną partię czy po prostu te zwykłe takie są. Zwykłe te czarne BLSy. Przerobiłem już kilka tysięcy tych złącz i wszystko zależy od dostawcy, są tacy co mają dobre złącza a są tacy co mają je dziadowskie. Ja od lat kupuje je w elbrodzie i od nich nigdy nie miałem problemów ze złączami. Oczywiście wyrabiają się po kilkuset wpięciach i wypięciach ale to są złącza do zamontowania raz a dobrze. tmk1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Ozi Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 A ja byłem przekonany, że EAGLE jest tylko w wersji płatnej ... dlatego użyłem EasyEDA (zdaje się soft od/dla JLCPCB). W każdym razie nigdy wcześniej nie projektowałem PCB a tu proszę, bez żadnego tutoriala w ciągu kilku godzin poszły gerbery do zamówienia ? . Oczywiście płytka prosta jak budowa cepa, no ale ponownie, żadnego tutoriala... tmk1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Pyrsk Ludkowie! Od 20 lipca do 21 sierpnia mam urlop, w tym czasie mogę zbierać zamówienia na sterowniki ale realizacja będzie po 21 sierpnia wg kolejności zamówienia. Kolejna informacja jest mniej ciekawa bo od sierpnia zaczynam być VATowcem, w związku z tym do cen będę musiał doliczyć podatek VAT. Przez ta cholerną grypę miałem tyle roboty, że przekroczyłem limity obrotu do zwolnienia z VAT:) Ceny akcesoriów zostawię na tym samym poziomie bo będę mógł odliczyć VAT od zakupu więc to się wyrówna. Ceny sterowników ulegną korekcie, jeszcze nie wiem jak dużej ale na pewno nie będzie to obecna cena + 23% VAT tylko coś bliżej 10% może mniej, muszę to przeliczyć. Pozdrawiam: Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCzachor Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @Malinowy wiadomość priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Czajka Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 W dniu 16.09.2020 o 09:40, 511201 napisał: Kolejne sztuki dostępne W dniu 21.09.2020 o 09:36, PCzachor napisał: @Malinowy wiadomość priv. @Malinowy - PRIV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Gęsior Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 @Malinowy- PRIV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rif-Raf Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Czy jest możliwość zmiany ustawień sterownika nie będąc podłączonym do sieci domowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romdyl Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Mam w planach zrobienie całego portalu do zarzadzania sterownikami i nawet jest już jakiś zalążek ale to ciągle za mało aby móc to udostępnić. Jak pewno niektórzy zauważyli od jakiegoś czasu sterowniki mają numery seryjne, głównie jest to wdrożone pod kątem zdalnej obsługi. Na tą chwilę nie ma możliwości zmiany ustawienia nie mając dostępu do sterownika z własnej sieci (lub poprzez przekierowa je portów) jedynie można poprzez ThingSpeak sprawdzić ostatnio zarejestrowana temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Przy okazji mały update Nowe sterowniki będą czarne. Nie jest to może jakaś duża zmiana ale ma odciąć grubą kreską niebieskie sterowniki o marnym zasięgu. W czasie mojej "przerwy" miałem czas pomyśleć co takiego się dzieje, że sterowniki mają tak słaby zasięg. Po kilku naradach z mądrzejszymi ode mnie doszedłem w końcu do sedna problemu i go rozwiązałem. Oprócz koloru płytki żadnych wiekszych zmian nie ma, jest jedną ale za to bardzo ważna zmiana. Dodatkowo dorobiłem sobie fajny programator do esp8266 bo poprzedni już miewał fochy i był mocno problematyczny. Nowy ma wszystko zintegrowane i jest bardzo mały. Całość ma 5cm/2,5cm i nie wymaga już dodatkowego konwertera USB-TTL. Jakby ktoś chciał to mam ich więcej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczawiosław Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Zrobiłeś wycięcie pod anteną na płytce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gowain Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Miał ktoś problem z ciągłym resetowaniem się sterownika? Po przeprowadzce sterownik w kółko resetuje się w różnych momentach, czasami działa 30 sekund, czasami 5. Z ciekawości zawiozłem go w stare miejsce i tam działa bez problemu. W nowym miejscu nawet nie zdążam wejść w ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Cześć A router masz ten sam? Nie wiem dlaczego bo jeszcze tego nie rozgryzłem ale procesory ESP8266 mają jakieś dziwne problemy z wifi opartymi na chipach Realteka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi