bimbelt Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Nie dajmy się zwariować. Pomiar gęstości w domu obarczony jest zawsze mniejszym lub większym błędem. Choć nie ma tu żadnych z góry narzuconych standardów, to myślę, że odchyłka +/-1 Blg jest dopuszczalna. maro86 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukK Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 A czemu stout owsiany jest w innym zakresie blg niż jest on opisany w bjcp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 W pierwszym poście wątku podpiąłem regulamin. Finał konkursu odbędzie się 19 marca 2017 w Browarze Stara Komenda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Dobra wiadomość dla tych, którzy chcieliby ugotować swoje piwo na większych garnkach. W tym roku uwarzymy nie jedno, a dwa zwycięskie piwa. Browar Wyszak uwarzy zwycięskiego Single Polish Hop Pils, a browar Stara Komenda - zwycięskiego American Saison. Jest się o co starać! ElGreco 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceq Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Witam,gdzie jest formularz zgłoszeniowy,bo oprócz regulaminu i opisów stylów nic nie widzę,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Ktoś tu jest w gorącej wodzie kąpany Dwa miesiące do konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msto Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Pytanie odnośnie owocowego kwasa. Opis wskazuje na style bazowe z kategorii 23 BJCP 2015 (European Sour Ale), w którym nie ma Gose (sklasyfikowane jako Historical Beer wg. tego samego przewodnika), a które też jest piwem kwaśnym. Czy jest szansa, że owocowe gose przejdzie do konkursu? Czy trzymamy się sztywno kategorii 23? Edytowane 20 Stycznia 2017 przez msto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry_chlop Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A czemu stout owsiany jest w innym zakresie blg niż jest on opisany w bjcp ? Dorzucam się do pytania: blg początkowe dla oatmeal stouta to wg bjcp to między 11 a 16 (wg. konkursowych wytycznych 10-14) blg końcowe wg bjcp to między 2,5 a 4,5 (wg. konkursowych wytycznych 2-4) Wiem, że szczególnie biorąc pod uwagę tolerancję 1 stopnia to nie jest duża różnica, ale jakaś tam zostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A czemu stout owsiany jest w innym zakresie blg niż jest on opisany w bjcp ? Dorzucam się do pytania: blg początkowe dla oatmeal stouta to wg bjcp to między 11 a 16 (wg. konkursowych wytycznych 10-14) blg końcowe wg bjcp to między 2,5 a 4,5 (wg. konkursowych wytycznych 2-4) Wiem, że szczególnie biorąc pod uwagę tolerancję 1 stopnia to nie jest duża różnica, ale jakaś tam zostaje. Ale to nie jest konkurs wg. BJCP, tylko konkurs wg. PSPD. BJCP to nie wyrocznia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry_chlop Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A czemu stout owsiany jest w innym zakresie blg niż jest on opisany w bjcp ? Dorzucam się do pytania: blg początkowe dla oatmeal stouta to wg bjcp to między 11 a 16 (wg. konkursowych wytycznych 10-14) blg końcowe wg bjcp to między 2,5 a 4,5 (wg. konkursowych wytycznych 2-4) Wiem, że szczególnie biorąc pod uwagę tolerancję 1 stopnia to nie jest duża różnica, ale jakaś tam zostaje. Ale to nie jest konkurs wg. BJCP, tylko konkurs wg. PSPD. BJCP to nie wyrocznia No okej, rozumiem i przyjmuję do wiadomości A przy okazji mam pytanie, dość ogólnie - jak wygląda ogłoszenie wyników tego konkursu? Po prostu wysyłamy paczki, a po 20 marca pojawi się post na forum z wynikami? Do tej pory uczestniczyłem tylko w jednym konkursie, którego wyniki były ogłaszane na Poznańskich Targach Piwnych, dlatego w sumie nie wiem jak to zazwyczaj wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Też chciałym wiedzieć jak wygląda ogłaszanie wyników. Jeszcze nigdy nie byłem na konkursie a jedynie brałem udział. Tym razem może bym się wybrał, ale czy będą wcześniej jakieś zapowiedzi komu się opłaca jechać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Zazwyczaj wyniki eliminacji ogłaszane są chwilę po zakończeniu na fb i chyba chwilę później na piwo.org. Wyniki finałów pewnie znowu będą ogłoszone najpierw w Starej Komendzie, gdzie będzie prowadzona ocena finałowa, później na fb i na piwo.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolako Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Gdzie jest formularz zgłoszeniowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Formularz zgłoszeniowy: http://nowa.pspd.org.pl/konkurs/vi-szczecinski-konkurs-piw-domowych Na przesyłki czekamy do 10 marca (włącznie) Edytowane 21 Lutego 2017 przez bimbelt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBombadil Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Wypełniłem formularz zgłoszeniowy, na końcu jest: kwota zgłoszenia 15 zł. W regulaminie jest , że członkowie PSPD mają zniżkę do 12 zł na wpisowe. Czy jako członek PSPD mam zapłacic 12zł, czy tyle ile mi wyskoczyło na formularzu zgłoszeniowym. Pytanie może głupie, ale wolałbym, żeby mi nie odrzucono piwa z konkursu z powodu nieprawidłowej wpłaty, więc wolę się dopytac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek- Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Coś takiego pojawiło się na profilu fejsbukowym Konkursu: Słyszymy głosy, że formularz zgłoszeniowy wprowadza w błąd przy wyliczaniu wpisowego, gdyż nie zawsze uwzględnia członkostwo w PSPD. Niestety, system jest przestarzały i rzeczywiście nie uwzględnia nowych członków. Przy wpłatach proszę zatem kierować się stanem faktycznym, a nie wyliczeniami systemu. Członkostwo w PSPD zweryfikujemy przy sprawdzaniu wpłat.Wpisowe za każde zgłoszone piwo (kategorię) wynosi 12zł dla członków PSPD i 15zł dla niezrzeszonych. kishar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBombadil Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Faktycznie, jestem nowy ( styczeń 2017). Dzięki bardzo za tak szybką odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Przypominamy, że na przesyłki czekamy jeszcze tylko do piątku, 10 marca. Także, kto jeszcze nie był na poczcie, niechaj planuje tą wyprawę na najbliższe dni. Na chwilę obecną mamy 97 zgłoszonych piw. W 4 kategoriach muszą się odbyć eliminacje, a piąta jest na granicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendragon Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Jak ostatecznie wygląda liczba zgłoszeń i kiedy eliminacje poszczególnych styli? edit. Dobra, doczytałem na profilu facebookowym. I tam będę się komunikować Edytowane 12 Marca 2017 przez Pendragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_j Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 gorzej jak ktoś nie ma fejsa i nie można wejść bo stronka od razu każe sięlogować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry_chlop Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 gorzej jak ktoś nie ma fejsa i nie można wejść bo stronka od razu każe sięlogować... można założyć fejsa i wejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) można założyć fejsa i wejść może i można ale są tacy, którzy nie koniecznie chcą aż tak się uzewnętrzniać i wypadałoby uszanować ich wolę. Edytowane 13 Marca 2017 przez �Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Są ludzie, którzy nie chcą mieć fejsa i tyle, trzeba to uszanować. Fejsbunio szybko uzależnia, ma tyle samo wad co i zalet Ktoś się dowiedział kiedy będą ogłoszone wyniki eliminacji? Dzień przed konkursem? Kilka godzin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 ale są tacy, którzy nie koniecznie chcą aż tak się uzewnętrzniać i wypadałoby uszanować ich wolę. gorzej jak ktoś nie ma fejsa i nie można wejść bo stronka od razu każe sięlogować... Proszę bardzo: 184 Dobra wiadomość jest taka, że rekord piw zgłoszonych do naszego konkursu został pobity. Zła jest taka, że na chwilę obecną mamy zakodowanych 160 piw, wiec pozostałe 24 albo nie zostały wysłane albo szwędają się gdzieś po kraju. Nic to, czekamy na spóźnialskich do poniedziałku. I ani chwili wcześniej Wiadomości o terminie eliminacji nigdzie nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_j Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 gorzej jak ktoś nie ma fejsa i nie można wejść bo stronka od razu każe sięlogować... można założyć fejsa i wejść dziękuję ale nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się