Skocz do zawartości

White IPA


Skajo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Planuję uwarzyć white ipa, chciałem poprosić o sprawdzenie receptury, ewnetualne rady i zmiany.

 

Warka 20-litrowa

2,5 kg pale ale
2 kg pszeniczny jasny

0,5 kg Cara Blond

0,5 kg płatków owsianych

 

Zacieranie

60 minut w 67 stopniach

10 minut w 72 stopniach

mash out

 

Chmielenie 60 minut

Chinook 40g - 60'

Chinook 10g - 15'

Amarillo 10g - 15'

Skórki pomarańczy 10g - 10'

Kolendra 10g - 10'

Amarillo 20g - 0'

Citra 20g - 0'

 

Citra 30g - na zimno

Amarillo 20g - na zimno

 

Drożdże US-05

 

Celuję w około 15 blg oraz 60~ibu. Rozważam ewnetualne podbicie goryczki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z tego co wiem to white IPA to taka hybryda z belgijskim akcentem, więc dobre by tu były drożdże jak do wita przyprawy ok. Przy drożdżach US 05 to bardziej będzie american wheat ( tylko że ze skórką i przyprawami) ale ja jestem zdania warz, na pewno coś wyjdzie;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.