Skocz do zawartości

Browar Onufry


Rekomendowane odpowiedzi

No to Krzysiu chyba się zapiszę na buteleczkę :beer: a tak swoją drogą ja kolscha robię z dodatkiem pszenicznego

Marzena chętnie Ciebie poczęstuje. Wcześniej też dodawałem pszeniczny do zasytu przy koelschu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Ciągle jestem po właściwej stronie mocy

To nie ulega wątpliwości' date=' Luke, my son ;)[/quote']

Jak godo klasyk

"Luke chopie jo jes Twój Fater. Kaj Leja?

Za chasiokiem chopie! "

Sorki za OT ale nie mogłem się powstrzymać :smilies:;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

# nr 60 Koelsch wylałem w kanał. Wyszedł pyszny ocet szkoda, że nie odlałem do 1 flaszki miałbym dodatek do sałatek. Piwo stało ponad 20 dni na cichej i chyba to się zemściło. Nie miałem przed świętami czasu tego wlać do kega

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mi się Apolloks bardziej podobało:) Opcja ta wprowadza troszkę zamieszania ale zostawiając ją włączoną miałem tego pełną świadomość. Jest to jednak jedyna i ostatnia szansa na załatwienie niekończącego się dla mnie tematu próśb o zmian nicków :) (Poza tym ma to jeszcze jedną stricte techniczną funkcję.)

Jednak aby zmiany nie ciągły się w nieskończoność, oraz były mocno przemyślane, ilość ich została bardziej ograniczona.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

# nr 61 PILS

Zasyp:

- słód Pilzeński 8,0 kg,

- słód Carpils 1,0 kg,

Zacieranie

25 L wody

55°C - 10'

62°C - 30'

68°C - 40'

72°C - 20'

76 °C - filtracja

Chmielenie 80 minut

w 20' - 60g Lubelski, granulat

w 50' - 30g Lubelski, granulat

w 75' - 30g Lubelski, granulat

Fermentacja

- Wyeast 2308 Munich Lager gęstwa 2 zbiór Arczi wielkie dzieki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

# nr 62 AIPA

Zasyp:

- słód Pilzeński Litovel 5,5 kg,

- Słód Monachijski Litovel 1,5 kg

- słód Karmelowy Litovel 0,6 kg,

Zacieranie

25 L wody

53°C - 10'

68°C - 1,5 H

72°C - 30'

Chmielenie 60 minut

- 50g Amarillo szyszka 60'

- 50g Cascade szyszka 25'

- 2 Łyżeczki mchu irlandzkiego 5'

- 20g Citra granulat 0'

Fermentacja

- ½ warki Wyeast German Ale 1007 Gęstwa

- 2/2 warki Wyeast 1056 American Ale Gęstwa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.