Szwed Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 No to Krzysiu chyba się zapiszę na buteleczkę a tak swoją drogą ja kolscha robię z dodatkiem pszenicznego Marzena chętnie Ciebie poczęstuje. Wcześniej też dodawałem pszeniczny do zasytu przy koelschu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Marzena chętnie Ciebie poczęstuje. Wcześniej też dodawałem pszeniczny do zasytu przy koelschu To chyba ja sprowadziłem Krzyśka na złą drogę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Marzena chętnie Ciebie poczęstuje. Wcześniej też dodawałem pszeniczny do zasytu przy koelschu To chyba ja sprowadziłem Krzyśka na złą drogę.... Ciągle jestem po właściwej stronie mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Ciągle jestem po właściwej stronie mocy To nie ulega wątpliwości, Luke, my son Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 1/2 # nr 57 Lager przelany do kega na butelkowanie drugiej połowy warki brakuje mi czasu może jutro się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 1/2 # nr 58 IRA przelałem dzisiaj do kega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 # nr 57 Lage druga połowa warki zabutelkowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Warka nr 59 STOUT przelany na cichą 4°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 # nr 60 Koelsch przelałem na cichą stało aż 3 tyg (brak czasu) zeszło do 2°Blg chyba mój rekord. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Ciągle jestem po właściwej stronie mocy To nie ulega wątpliwości' date=' Luke, my son [/quote'] Jak godo klasyk "Luke chopie jo jes Twój Fater. Kaj Leja? Za chasiokiem chopie! " Sorki za OT ale nie mogłem się powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 (edytowane) http://youtu.be/nDLXbKoGxF8 Edytowane 6 Grudnia 2011 przez Ignac99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Druga połowa # nr 58 IRA zabutelkowałem z dodatkiem 1,5 L rezerwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Warka nr 59 STOUT przelany do 1 kega oraz do butelek z dodatkiem 2L rezerwy i 50g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 # nr 60 Koelsch wylałem w kanał. Wyszedł pyszny ocet szkoda, że nie odlałem do 1 flaszki miałbym dodatek do sałatek. Piwo stało ponad 20 dni na cichej i chyba to się zemściło. Nie miałem przed świętami czasu tego wlać do kega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Hej Szwedzie jak Ci się wiedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 O nieźle, choć bywało lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Hej , Szwedzie - czy tak już zawsze "bedzie"? Apolloks brzmiało tak... mitologicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Hej , Szwedzie - czy tak już zawsze "bedzie"? Apolloks brzmiało tak... mitologicznie raczej tak już zostanie . No chyba że ludność cywilna bardzo będzie tęsknić za Apoloksem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Krzysiek od jakiegoś czasu chciał się nazywać Szwedem, a że nie można było zmieniać nicka to teraz z takiej możliwości korzysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Z Apolloksa zmienił się w Szweda.No coś takiego! A Browar "onufry" powinien być z dużej litery. Edytowane 30 Grudnia 2011 przez dziadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Mi się Apolloks bardziej podobało:) Opcja ta wprowadza troszkę zamieszania ale zostawiając ją włączoną miałem tego pełną świadomość. Jest to jednak jedyna i ostatnia szansa na załatwienie niekończącego się dla mnie tematu próśb o zmian nicków (Poza tym ma to jeszcze jedną stricte techniczną funkcję.) Jednak aby zmiany nie ciągły się w nieskończoność, oraz były mocno przemyślane, ilość ich została bardziej ograniczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 # nr 61 PILS Zasyp: - słód Pilzeński 8,0 kg, - słód Carpils 1,0 kg, Zacieranie 25 L wody 55°C - 10' 62°C - 30' 68°C - 40' 72°C - 20' 76 °C - filtracja Chmielenie 80 minut w 20' - 60g Lubelski, granulat w 50' - 30g Lubelski, granulat w 75' - 30g Lubelski, granulat Fermentacja - Wyeast 2308 Munich Lager gęstwa 2 zbiór Arczi wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Wyszło 43L 13,5 °Blg, oraz 2 L rezerwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 # nr 62 AIPA Zasyp: - słód Pilzeński Litovel 5,5 kg, - Słód Monachijski Litovel 1,5 kg - słód Karmelowy Litovel 0,6 kg, Zacieranie 25 L wody 53°C - 10' 68°C - 1,5 H 72°C - 30' Chmielenie 60 minut - 50g Amarillo szyszka 60' - 50g Cascade szyszka 25' - 2 Łyżeczki mchu irlandzkiego 5' - 20g Citra granulat 0' Fermentacja - ½ warki Wyeast German Ale 1007 Gęstwa - 2/2 warki Wyeast 1056 American Ale Gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Wyszło 44L 12 °Blg, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się