Jump to content

AIPA coś z tego będzie?


Recommended Posts

Witam!


 


Chce zrobić warkę 20l


 


słody:


Pale Ale 4.5kg


Wiedeński: 0.5kg


Karmel 30ebc : 0.2kg


 


Mam taki pomysł na chmielenie tu najbardziej zależy mi na opinii doświadczonych:


60' - Chinook 20g


30' - Chinook 20g


5' - Citra 15g. Amarillo15g


0' - Citra 15g Amarillo15g


 


Chłodzenie w wannie


 


Na zimno po 30g z każdego


 


Celuje w około 55 ibu


 


Zacieranie po angielsku 65 stopni i mash out


 


drożdże US-05


 


Proszę o opinię uwagi i sugestie  :)


 

Link to comment
Share on other sites

Moja ostatnia warka z dużą ilością Amarillo 2015 na zimno miała spoko aromat, średnio intensywny, ale przyjemny.

 

nie mniej niż 100g przy alfa kwasy min 12% na 60 min

Możesz przestać, teraz już moda przeszła na New England.

Link to comment
Share on other sites

Ogólnie lubię piwa mocno goryczkowe, początkowe warki były robione 20 L, z taką właśnie ilością chmielu na goryczkę, piwa raczej mocne 15-27 BLG, teraz w sobotę będę warzył ok 200L 

Link to comment
Share on other sites

Ogólnie lubię piwa mocno goryczkowe, początkowe warki były robione 20 L, z taką właśnie ilością chmielu na goryczkę, piwa raczej mocne 15-27 BLG, teraz w sobotę będę warzył ok 200L 

?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.