Skocz do zawartości

AIPA coś z tego będzie?


karollom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!


 


Chce zrobić warkę 20l


 


słody:


Pale Ale 4.5kg


Wiedeński: 0.5kg


Karmel 30ebc : 0.2kg


 


Mam taki pomysł na chmielenie tu najbardziej zależy mi na opinii doświadczonych:


60' - Chinook 20g


30' - Chinook 20g


5' - Citra 15g. Amarillo15g


0' - Citra 15g Amarillo15g


 


Chłodzenie w wannie


 


Na zimno po 30g z każdego


 


Celuje w około 55 ibu


 


Zacieranie po angielsku 65 stopni i mash out


 


drożdże US-05


 


Proszę o opinię uwagi i sugestie  :)


 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ogólnie lubię piwa mocno goryczkowe, początkowe warki były robione 20 L, z taką właśnie ilością chmielu na goryczkę, piwa raczej mocne 15-27 BLG, teraz w sobotę będę warzył ok 200L 

?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.