Jump to content

Spotkanie Piwowarów - Podkarpacie

Zdrój

Recommended Posts

Jest nas w południowo-wschodniej Polsce skandalicznie niewielu, tym bardziej chyba powinniiśmy się lepiej poznać ?!

Proponuję spotkanie - Rzeszów - Przemyśl - może Strzyżow - w lokalu z przywoitym jedzeniem, gdzie (po znajomości) moglibyśmy spokojnie degustować własne piwa.

Termin - karnawał rzecz jasna - połowa stycznia 2008 ?

To nie musi być od razu impreza na 250 osób ;)

pozdrawiam,

Ziemowit

Edited by Zdrój

Jest nas w południowo-wschodniej Polsce skandalicznie niewielu

Chyba (niestety) masz rację.

A może byśmy tak postawili na młode pokolenie? (jakaś akcja propagandowa w przedszkolu - oczywiście tylko z zakresu śrutowania - w ramach zajęć z wychowania fizycznego)

No to mamy zaplanowane spotkanie podkarpackie ze wskazaniem na Małopolskę :)

:)

Ok, widzę że coś z tego będzie...

Moja propozycja jest następująca: spotykamy się w sobotę 5 stycznia w Bieszczadach :)

Niedaleko Soliny jest fantastyczne miejsce, Zagroda Magija: http://www.demkowicz.pl

Właściciel przenosi w jedno miejsce stare chaty i stodoły z podkarpacia i odtwarza różne dawne rzemiosła.

Marzy mu się również warzenie piwa, ale póki co nie ma na ten temat zbytniego pojęcia.

Przyjeżdżamy tam w sobotę, robimy wspólne warzenie piwa w w dworskiej kuchni, degustujemy do woli własne piwa. Śpmy po ludzku, zjadamy wiejskie śniadanie i w zalezności od kondycji i czasu organizujemy sobie niedzielę.

Koszt noclegu będzie ulgowy i będę go znał jutro.

W zagrodzie jest miejsce do spania dla ok. 20 osób (10 sypialni). Mozna przyjeżdżać parami, z dziećmi, psami, itd :)

Termin 5-6 stycznia jest jeszcze wolny, następne weekendy są zajęte.

Co Wy na to ?

pozdrawam,

Ziemowit

ode mnie to trzy dni wołami, odpada przyjazd:(

Ależ skąd. To całkiem blisko - prawie po sąsiedzku.

Kilka (-dziesiąt?! :) ) lat temu pokonywałem trasę Rzeszów - Wrocław i Wrocław - Rzeszów tak 2 -3 razy w miesiącu (PKP).

I tak przez 5 lat. Idzie się przyzwyczaić. Miło wspominam :)

Czas na konkrety.

Cóż, jak widzę tym razem jeszcze nam się nie uda Spotkanie Piwowarów Podkarpacia :) ale mamy szanse na niezapomniany weekend w Bieszczadach.

Zapraszam na Spotkanie Piwowarów - Podkarpacie 2008

Miejsce

Zagroda Magija w Orelecu (Bieszczady) zaklepana http://www.demkowicz.pl

Termin nieodwołalny: sobota- niedziela, 5-6 stycznia 2008.

Program:

Przyjazd 5 stycznia, jak kto chce, np. od rana.

Po południu obiad (przygotowany przez gosposię we dworze).

Po obiedzie pierwsza degustacja piw domowych.

Po pierwszej degustacji piw domowych zabieramy się za wspólne warzenie w dworskiej kuchni..

W trakcie oraz po zakończeniu czynności piwowarskich, degustujemy piwa domowe.

W niedzielę póżnym przedpołudniem zjadamy sute śniadanie (żury, twarogi, jaja, mięsiwa).

Następnie serdecznie się żegnamy i rozpoczynamy zajęcia w podgrupach - wyjście na Połoninę (3 do wyboru:)), spacer po Zaporze, pstrąg w smażalni przy dużej bieszczadzkiej pętli, piwo w pijalni piwa w Cisnej :),

Ogólne warunki uczestnictwa:

1. Każdy piwowar przywozi ze sobą piwo własnego wyrobu.

2. Liczba miejsc ograniczona do 10 sypialni.

3. Mozna przyjeżdżać parami, z dziećmi, z psami.

3. Cena za: nocleg+ obiad + śniadanie=60,00 PLN za 1 osobę, płatne na miejscu.

Uruchamiam listę uczastników:

1. Ziemek + Agatka (1 sypialnia)

2. Przemek + Kinga (1 sypialnia)

3 ....

4 ....

pozdrawiam,

Ziemowit

P.S.

Spotkanie piwowarów podkarpackich w lokalu w Strzyżowie/Rzeszowie/Przemyślu zrobimy tak czy inaczej, ale (tylko) nieco później:|

Edited by Zdrój

P.S.

Spotkanie piwowarów podkarpackich w lokalu w Strzyżowie/Rzeszowie/Przemyślu zrobimy tak czy inaczej, ale (tylko) nieco później:|

Wobec tak powalającego zainteresowania chyba możemy sobie odpuścić. Ewentualnie spotkanie może być bardziej kameralne niż w lokalu. Nazwijmy to wproszeniem się na kawę przy najbliższj okazji (np. przy odbiorze towaru - tym razem postaram się odebrać osobiście).

Ja potwierdzę dwie osoby na 100% w czwartek , uzależnione to jest od kwestii transportowych.

Ale jestem zdecydowanie na tak, bo to bardzo fajny pomysł. Proszę o dopisanie Aneta+Tomek 1 sypialnia.

Jak będzie transport to i ja się zabiorę. Będzie mógł ktoś wziąść pompkę do beczułek 5 litrowych? Ostały mi się piwa tylko w takich opakowaniach.

Edited by e-prezes

Jak będzie transport to i ja się zabiorę. [...]

Myślę, że nie będzie z tym problemu, ale jak już wspomniałem, będę wiedział na 100% jutro. W razie czego jedziesz oczywiście z nami :)

ps: pompki nie posiadam niestety :)

Ziemku,

potwierdzam obecność 2 osób. :)

Cieszę się, jeśli ktoś jest jeszcze chętny, bylbym wdzięczny za decyzje jeszcze w tym roku.

Pozdrawiam

Edited by Zdrój

Ziemku' date='

potwierdzam obecność 2 osób. :)[/quote']

Cieszę się, jeśli ktoś jest jeszcze chętny, bylbym wdzięczny za decyzje jeszcze w tym roku.

Pozdrawiam

Oczywiście mam na myśli wciąż te same 2 osoby :) . Czyli ja+Aneta na 100% .