Morito Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Witam.Czy do zacierania można użyć termometru bezdotykowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 No nie bardzo, bo zmierzysz nim temperaturę powierzchni zacieru a nie całej objętości. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Dokładnie. Ja bezdotykowca używam tylko do mierzenia temperatury startera oraz temperatury brzeczki podczas końcowego etapu jej schładzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown000 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Z ciekawości zapytam, jaki miałeś na to plan ? Wiem że w Polsce pirometr można kupić za jakieś 80 - 100 zł, a od majfrendów z chin za 30 zł ale to wciąż więcej niż standardowy termometr, wiec cena nie mogła być czynnikiem decydującym. Jak chciałeś to zrobić, serio pytam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Pewnie tak jak każdy z małymi dziećmi ma taki już w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Tyle ze ten do małych dzieci wariuje powyżej tych 40 stopni. Wiec psu na budę on Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz.b Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Tyle ze ten do małych dzieci wariuje powyżej tych 40 stopni. Wiec psu na budę on Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Chyba, że ma opcję mierzenia w szerszym zakresie. Ja z takiego korzystam i jest ok. Podczas zacierania wystarczy mocno przemieszać i pianę z wierzchu odsunać, bo jest ona pare stopni chłodniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A przy robieniu startera niema problemu mierzenia temperatury ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omarcino Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Starter i brzeczka przed zadaniem drożdży -pomiar pirometrem jest ok ( z biedry około pół roku temu zakupiony), ale o pomiarze temp. zacierania nie może być mowy pirometrem. Kiedyś mierzyłem brzęczkę na powierzchni i bok gara podczas zacierania( tadar 50 l.) w życiu nie zgadniesz jaka jest temp. zacieru . Temperatura garnka nawet o 20 °C była zaniżona , a temperatura powierzchni brzęczki minimum 7-10 °C niżej , niż pomiar termometrem zanurzeniowym ( mam 3 różne z czego dwa pokazują to samo ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Tyle ze ten do małych dzieci wariuje powyżej tych 40 stopni. Wiec psu na budę on Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Chyba, że ma opcję mierzenia w szerszym zakresie. Ja z takiego korzystam i jest ok. Podczas zacierania wystarczy mocno przemieszać i pianę z wierzchu odsunać, bo jest ona pare stopni chłodniejsza. Ale to juz raczej nie taki dla dzieciuf;) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Jak to nie? Mam do wyboru dwie opcje. Albo mierzenie temperatury ludzkiego ciała, albo mierzenie temperatury w zakresie do 100C W każdym razie nasza dyskusja jest trochę bez sensu bo jak to wspomnieli już koledzy wcześniej mierzenie temperatury powierzchni bądź naczynia mija się z celem. Edytowane 13 Listopada 2016 przez redlum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Ale to juz raczej nie taki dla dzieciuf;) Właśnie taki. Już dawno kupiłem taki w stonce. Po włączeniu przytrzymujesz naraz 2 dolne przyciski i włączasz opcję pomiarów w szerokim zakresie. Bardzo często korzystam z niego podczas fermentacji wina jak i piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 A możesz napisać co to za model dokładnie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Nazwa - Vitammy Sky. Na tabliczce model: TS42 https://novamed.pl/vitammy-sky http://produkty-z-bdr.blogspot.com/2014/09/termometr-na-podczerwien-vitammy-sky.html Edytowane 13 Listopada 2016 przez Erikos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się