jaceq Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam wszystkich,mam lagera na cichej fermentacji ,wrzuciłem trochę chmielu na cichą w muślinowej siateczce ,zaraz potem pojawiła się biała piana,czy to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Siateczka jakoś zdezynfekowana? buber 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceq Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 tak gotowałem 10 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Wydaje mi się, że normalne - tlen z chmielu czy inne takie dodatkowe sprawy. Nie bałbym nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceq Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 to mnie uspokoiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 CO2 się poprzyczepiało do drobinek, granulat dawałeś do siateczki ? daj znać ile go wylazło z siateczki po chmieleniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceq Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 CO2 się poprzyczepiało do drobinek, granulat dawałeś do siateczki ? daj znać ile go wylazło z siateczki po chmieleniu wczoraj wrzuciłem siateczkę chmielu ,obciążyłem żeby nie wypłynęła -a jednak wypłynęła,postanowiłem rozsypać luzem,zrobiłem tak,chmiel wszędzie i co gorsze to zepsułem smak ,przelałem bez chmielu do nowego wiadra,czekam,może coś z tego będzie ale to nie to samo piwo.Człowiek uczy się na błędach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris81 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam wszystkich,mam lagera na cichej fermentacji ,wrzuciłem trochę chmielu na cichą w muślinowej siateczce ,zaraz potem pojawiła się biała piana,czy to normalne?....mam dokladnie ten sam efekt. Wrzucilem chmiel w ten sam sposob na sam koniec burzliwej i po jednym dniu pokazalo sie sporo piany. Jak wrzucalem to woreczek sie zanurzyl ale po jednym dniu wyplynal. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Po kij Wam ta siatka ? Chmiel wrzuca się luzem. Jeśli siatka trzeba czymś obciążyć, są takie specjalne kulki szklane w sklepach. Można znaleźć też coś w domu, np. szklany korek od karafki do wina itp. dirk gently 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 właśnie byłem ciekawy jak to wygląda, widziałem raz tą siateczkę jak chmieliłem szyszką i dziury były takie że tir z naczepą by przejechał, a z granulatu to taki pył jest w zasadzie, więc albo by to musiało się zbić w jakąś kulę albo przelecieć ? zrobiłem tak,chmiel wszędzie i co gorsze to zepsułem smak no to że chmiel wszędzie to ok,opadł by na dno po 2-3 dniach ale czemu smak zepsułeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceq Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Używałem chmielu Hallertauer Tradition dałem go 30 g podczas gotowania w 60 min i chciałem dać go na cichą 20g ale chyba przesadziłem z aromatem i goryczką .Myślę jednak że bukiet się ułoży Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Używałem chmielu Hallertauer Tradition dałem go 30 g podczas gotowania w 60 min i chciałem dać go na cichą 20g ale chyba przesadziłem z aromatem i goryczką ale Ty żartujesz czy warka miała 5l? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceq Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 20 l .Po kilku próbach organoleptycznych stwierdzam że trochę przesadziłam z oceną mojego piwa. Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Używałem chmielu Hallertauer Tradition dałem go 30 g podczas gotowania w 60 min i chciałem dać go na cichą 20g ale chyba przesadziłem z aromatem i goryczką ale Ty żartujesz czy warka miała 5l? kolega z koncerniaków się przestawia gdzie na etykiecie jest napisane "produkt może zawierać śladowe ilości chmielu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceq Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Lubię chmiel Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się