Robert87 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Nie obrażam się cieszę sie ze ktos wyraził swoja opinię, jakkolwiek trafną pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Panowie dopisałem się do listy. Mam dwa szybkie pytania, grzałki są full KO?, jest opcja zamówienia fałszywego dna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Pytanie teoretyczne - zalozmy, ze warka zajmuje w kegu przykladowo: Woda 40l i zasyp 12kg - jaka bedzie potrzebna moc żeby grzanie wyszlo w okolicy 1,5°C/min? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eltomek Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Pytanie teoretyczne - zalozmy, ze warka zajmuje w kegu przykladowo: Woda 40l i zasyp 12kg - jaka bedzie potrzebna moc żeby grzanie wyszlo w okolicy 1,5°C/min? Spróbuj http://www.piwo.org/files/file/46-pppp-polskie-proste-piwne-porachunki/być może zakładka Energia jakoś Ci pomoże. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Dziękuję Mam jeszcze jedno pytanie. Prosze jednak o rozwiniecie odpowiedzi dlaczego tak/nie. Czy zastosowanie w kegu filtratora z oplotu i FD w jednym czasie ma jakies uzasadnienie? Co jest lepszym rozwiązaniem, FD czy oplot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Czy zastosowanie w kegu filtratora z oplotu i FD w jednym czasie ma jakies uzasadnienie? Nie, po przejściu brzeczki przez FD oplot nie bedzie miał już co filtrować. Co jest lepszym rozwiązaniem, FD czy oplot? FD oczywiście. Nie ma ryzyka, że pod wpływem ciśnienia oplot zostanie zgnieciony. Złoże wysładza się równomierniej, jest małe ryzyko kanalikowania wody wysładzającej. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Bardzo dziekuje za rzetelna odpowiedz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Gronczewski Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Jeszcze ja dopisałem się na dwie sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcon83 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Czyli mamy komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Sprawkowi trzeba bedzie piwko wysłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Allooo, jak da radę to ja też się zapisywuję na komplet, no może dwa, to i warzelną zelektryfikuję :-) Edytowane 9 Października 2016 przez Sylwester Kondratowicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Panowie jak sytuacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcon83 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Myślę ze jak komplet to zamawiamy bo nie ma na co czekac...Pytanie czy sprawek pociagnie temat w naszym imieniu? Komu kase i kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Jesli Sprawek nie da rady to ja chetnie pomogę w ten czy inny sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klemens Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Część osób tu na pewno zamia też grzałki z myślą o typowo warzelnej kadzi czy była kiedyś jakaś akcja by zamawiać też okrągłą coś jak można kupić w piwniczka.org by móc szybciej włączyć grzanie ? Jakie macie doświadczenie z tymi grzałkami tu przy warzeniu za bardzo się nie schładza do czasu załączenia grzałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Część osób tu na pewno zamia też grzałki z myślą o typowo warzelnej kadzi czy była kiedyś jakaś akcja by zamawiać też okrągłą coś jak można kupić w piwniczka.org by móc szybciej włączyć grzanie ? Jakie macie doświadczenie z tymi grzałkami tu przy warzeniu za bardzo się nie schładza do czasu załączenia grzałek Klemens, napisz jeszcze raz, ale powoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasterian50 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Czy żeby zamówić wystarczy dopisać się na tej liście czy trzeba do kogoś pisać w wiadomości prywatnej? Jeśli to wystarczy to również 2 sztuki bym poprosił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Dopisz się do listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 https://docs.google.com/spreadsheets/d/14LB-K0YDBJQ54Id9_1AF0ifSofwlTTYU967CrbMwxMM/edit?pli=1#gid= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 witajcie wrocilem do polski wlasnie do konca weekendu zloze zamowienie takze dopisywac sie 792 dwa 3 dwa 909 dzwoncie prosze w razie pytan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajker Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Dopisałem się do listy. Po przeczytaniu tematu, postanowiłem kupić 50l kega DIN(węższy i wyższy) i na jego bazie zbudować kadź.Tak dla pewności zapytam, potrzebuję grzałek o promieniu 155mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcon83 Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Dopisałem się do listy. Po przeczytaniu tematu, postanowiłem kupić 50l kega DIN(węższy i wyższy) i na jego bazie zbudować kadź. Tak dla pewności zapytam, potrzebuję grzałek o promieniu 155mm ? Tak dokładnie 155mm pasuję do tego kega, też posiadam taki keg i wziąłęm 155mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Witajcie zamowienie na grzalki zostalo zlozone... Przewidywany czas relizacji zamowienia 5-6 tygodni (czas wydluza sie ze wzgledu na duza ilosc pracy w firmie) Grzalek zamowilem troszke wiecej takze gdyby jeszcze ktos chcial prosze o bezposredni kontakt.... przebywal za granica w chwili obecnej bez internetu ale postaram sie odpisac jak najszybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 W imieniu wszystkich dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Witajcie zamowienie na grzalki zostalo zlozone... Przewidywany czas relizacji zamowienia 5-6 tygodni (czas wydluza sie ze wzgledu na duza ilosc pracy w firmie) Grzalek zamowilem troszke wiecej takze gdyby jeszcze ktos chcial prosze o bezposredni kontakt.... przebywal za granica w chwili obecnej bez internetu ale postaram sie odpisac jak najszybciej Jak można się dopisać do listy na dodatkowe grzałki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi