pawelmaslo Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 (edited) Dzień dobry. Czas zacząć przygotowania organizacyjne do II JKPD. W załączniku do tego postu znajduje się Regulamin II JKPD wraz z formularzem zgłoszeniowym. Pełny opis kategorii konkursowych zostanie opublikowany w najbliższym czasie. Najważniejsze informacje w "pigułce": Konkurs odbędzie się 22.04.2017 r. Okres na dostarczenie piwa to 06.03-07.04.2017 r. Wpisowe do Konkursu należy wpłacić do 08.04.2017 Wszelkie pytania proszę kierować na maila: pawelmaslo@gmail.com lub pozostawić komentarz pod tym postem. Zapraszam również na funpage konkursu na facebooku: https://www.facebook.com/JurajskiKPD/ Pozdrawiam, Paweł Masłowski Organizator II KPD REGULAMIN II JURAJSKIEGO KONKURSU PIW DOMOWYCH.pdf Edited April 21, 2017 by pawelmaslo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryh Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 (edited) Pełny opis kategorii konkursowych zostanie opublikowany w najbliższym czasie. Czy jest jakiś sens publikowania opisu kategorii 2 miesiące przed konkursem? Czy Komisja Techniczna zakwalifikuje konkurs do Pucharu PSPD? Edited February 9, 2017 by Maryh Link to comment Share on other sites More sharing options...
1therion Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Przyznaję racje, że organizatorzy nie popisali się z publikacją opisów styli. Jednak kategorie były ogłoszone już rok temu, a to właśnie ogłoszenie kategorii z odpowiednim wyprzedzeniem jest wymogiem Pucharu (Dobrych Praktyk). Poza tym, konkurs zostanie zaloczony do Pucharu, bo zaliczenie jest z góry a my zaczynbamy powoli myśleć nad lepszym systemem zaliczania konkursów do Pucharu PSPD. Będziemy informować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Ja mam następujące pytanie - jakie ilości Jopejskiego należy przysłać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FurioSan Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Ja mam następujące pytanie - jakie ilości Jopejskiego należy przysłać? Jopejskie jest chyba w przyszłym roku. Za to w tym jest na Mikołajkowym. Dziś rozmawialiśmy o ilości i najpewniej 2x0.33 l bedzie wymagana. Sedziowie pracują nad opisem stylu choć to zadanie nie łatwe. PS. jopejskie w Mikołajkowym zostało ogłoszone kategorią stałą ( dołączylo do świątecznego i wee ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Ja mam następujące pytanie - jakie ilości Jopejskiego należy przysłać? Jopejskie jest chyba w przyszłym roku. Za to w tym jest na Mikołajkowym. Dziś rozmawialiśmy o ilości i najpewniej 2x0.33 l bedzie wymagana. Sedziowie pracują nad opisem stylu choć to zadanie nie łatwe. PS. jopejskie w Mikołajkowym zostało ogłoszone kategorią stałą ( dołączylo do świątecznego i wee ). Faktycznie mi się coś przewidziało, dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FurioSan Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 @@kordas, no to zapraszam do wysyłki na Mikołajkowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelmaslo Posted March 12, 2017 Author Share Posted March 12, 2017 Dobry wieczór. Ze względów organizacyjnych jestem zmuszony zmienić datę organizacji II JKPD z 15.04 na 22.04. Termin na dostarczenie piw zostaje wydłużony do 07.04, a termin na wniesienie opłaty do 08.04. Zmiana zostanie jutro opublikowana na stronie PSPD oraz w Regulaminie Konkursu. Za powstałą nieścisłość przepraszam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1therion Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Chciałem tylko jeszcze nawiązać do regulaminu, a konkretnie do pkt II.5 Konkurs przeprowadzony zostanie zgodnie z Zasadami Dobrej Praktyki dla Konkursów PiwDomowych PSPD, z wyłączeniem pkt 3 i 4 ww. dokumentu. W zamian pkt 3 i 4 Zasad DobrejPraktyki dla Konkursów Piwa PSPD obowiązuje pkt IV. Regulaminu – „Eliminacja Wstępna”. zasady dobrej praktyki stanowią: Do finału można dopuścić maksymalnie poniżej podaną ilość piw: (...) W związku z czym uważamy, że konkurs (mimo zapisu w regulaminie) spełnia pkt 3 i 4 "Dobrych praktyk ..." - w związku z czym ten zapis regulaminu nie będzie stał na przeszkodzie, by zaliczyć konkurs do Pucharu PSPD (w przyszłym roku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaraz Wracam Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Witam, można wiedzieć ile osób jest zarejestrowanych w kategorii owocowe, kwaśne piwo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kishar Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Do końca wysyłki jeszcze sporo czasu, więc zapewnię dane te są mocne nie pełne. A ja mam pytanie gdzie znajdę opis kategorii 28B oraz 29A wg Opisu Stylów BJCP 2015 ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 http://www.bjcp.org/docs/2015_Guidelines_Beer.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
kishar Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Czyli rozumiem, że gose z owocami się łapie ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Nie jestem organizatorem ale wg mnie bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drifter90 Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Będzie jakaś informacja czy piwa dotarły? Nic nie dostałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 Gratulacje dla laureatów, podziękowania dla organizatorów! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 A gdzie tu widzisz laureatów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 (edited) Widzę gdzie indziej ale tam nie mam konta to pogratuluję tu edit: Wyniki II JKPD wyglądają następująco: Fruit Sour:1 - Rafał Polok2 - Dawid Bobryk3 - Piotr Czarny4 - Maciej Bogucki5 - Andrzej Miller6 - Szymon Synak7 - Marcin Sumara8 - Szymon Minojć9 - Łukasz Śledziński10 - Łukasz Komorowski Lichtenhainer:1 - Łukasz Komorowski2 - Łukasz Kantor3 - Michał Kordek4 - Rafał Polok5 - Tomasz Podeszwa i Jakub Krupa6 - Łukasz Śledziński Unblended Lambic:1 - Łukasz Kantor2 - Mikołaj Lemańczyk3 - Andrzej Miller4 - Dawid Bobryk5 - Szymon Synak6 - Michał Kordek Wild Tripel:1 - Łukasz Kantor2 - Filip Dąbrowski3 - Damian Straszak4 - Jarosław Fronk5 - Leszek Jasiński6 - Andrzej Wójciak7 - Rafał Polok American Russian Imperial Stout:1 - Damian Straszak2 - Robert Gierula3 - Andrzej Wójciak4 - Sławomir Mazur5 - Tomasz Podeszwa i Jakub Krupa6 - Marcin Sokalski7 - Marcin Heliński Grand Prix II JKPD zostało piwo w stylu American RIS Damiana Straszaka. Serdecznie dziękuję wszystkim uczestnikom oraz sędziom za udział w konkursie. Metryczki powinny znaleźć się na Waszych skrzynkach e-mail do dwóch tygodni. Edited April 23, 2017 by kantor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azizi1926 Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Ja również gratuluję wszystkim, a w szczególności kantorowi za rozbicie banku Link to comment Share on other sites More sharing options...
FurioSan Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 ja tego tripla piłęm - mi pasował bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts