pawelmaslo Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Dzień dobry. Czas zacząć przygotowania organizacyjne do II JKPD. W załączniku do tego postu znajduje się Regulamin II JKPD wraz z formularzem zgłoszeniowym. Pełny opis kategorii konkursowych zostanie opublikowany w najbliższym czasie. Najważniejsze informacje w "pigułce": Konkurs odbędzie się 22.04.2017 r. Okres na dostarczenie piwa to 06.03-07.04.2017 r. Wpisowe do Konkursu należy wpłacić do 08.04.2017 Wszelkie pytania proszę kierować na maila: pawelmaslo@gmail.com lub pozostawić komentarz pod tym postem. Zapraszam również na funpage konkursu na facebooku: https://www.facebook.com/JurajskiKPD/ Pozdrawiam, Paweł Masłowski Organizator II KPD REGULAMIN II JURAJSKIEGO KONKURSU PIW DOMOWYCH.pdf Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez pawelmaslo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Pełny opis kategorii konkursowych zostanie opublikowany w najbliższym czasie. Czy jest jakiś sens publikowania opisu kategorii 2 miesiące przed konkursem? Czy Komisja Techniczna zakwalifikuje konkurs do Pucharu PSPD? Edytowane 9 Lutego 2017 przez Maryh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1therion Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Przyznaję racje, że organizatorzy nie popisali się z publikacją opisów styli. Jednak kategorie były ogłoszone już rok temu, a to właśnie ogłoszenie kategorii z odpowiednim wyprzedzeniem jest wymogiem Pucharu (Dobrych Praktyk). Poza tym, konkurs zostanie zaloczony do Pucharu, bo zaliczenie jest z góry a my zaczynbamy powoli myśleć nad lepszym systemem zaliczania konkursów do Pucharu PSPD. Będziemy informować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Ja mam następujące pytanie - jakie ilości Jopejskiego należy przysłać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Ja mam następujące pytanie - jakie ilości Jopejskiego należy przysłać? Jopejskie jest chyba w przyszłym roku. Za to w tym jest na Mikołajkowym. Dziś rozmawialiśmy o ilości i najpewniej 2x0.33 l bedzie wymagana. Sedziowie pracują nad opisem stylu choć to zadanie nie łatwe. PS. jopejskie w Mikołajkowym zostało ogłoszone kategorią stałą ( dołączylo do świątecznego i wee ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Ja mam następujące pytanie - jakie ilości Jopejskiego należy przysłać? Jopejskie jest chyba w przyszłym roku. Za to w tym jest na Mikołajkowym. Dziś rozmawialiśmy o ilości i najpewniej 2x0.33 l bedzie wymagana. Sedziowie pracują nad opisem stylu choć to zadanie nie łatwe. PS. jopejskie w Mikołajkowym zostało ogłoszone kategorią stałą ( dołączylo do świątecznego i wee ). Faktycznie mi się coś przewidziało, dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 @@kordas, no to zapraszam do wysyłki na Mikołajkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmaslo Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Dobry wieczór. Ze względów organizacyjnych jestem zmuszony zmienić datę organizacji II JKPD z 15.04 na 22.04. Termin na dostarczenie piw zostaje wydłużony do 07.04, a termin na wniesienie opłaty do 08.04. Zmiana zostanie jutro opublikowana na stronie PSPD oraz w Regulaminie Konkursu. Za powstałą nieścisłość przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1therion Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Chciałem tylko jeszcze nawiązać do regulaminu, a konkretnie do pkt II.5 Konkurs przeprowadzony zostanie zgodnie z Zasadami Dobrej Praktyki dla Konkursów PiwDomowych PSPD, z wyłączeniem pkt 3 i 4 ww. dokumentu. W zamian pkt 3 i 4 Zasad DobrejPraktyki dla Konkursów Piwa PSPD obowiązuje pkt IV. Regulaminu – „Eliminacja Wstępna”. zasady dobrej praktyki stanowią: Do finału można dopuścić maksymalnie poniżej podaną ilość piw: (...) W związku z czym uważamy, że konkurs (mimo zapisu w regulaminie) spełnia pkt 3 i 4 "Dobrych praktyk ..." - w związku z czym ten zapis regulaminu nie będzie stał na przeszkodzie, by zaliczyć konkurs do Pucharu PSPD (w przyszłym roku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaraz Wracam Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Witam, można wiedzieć ile osób jest zarejestrowanych w kategorii owocowe, kwaśne piwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Do końca wysyłki jeszcze sporo czasu, więc zapewnię dane te są mocne nie pełne. A ja mam pytanie gdzie znajdę opis kategorii 28B oraz 29A wg Opisu Stylów BJCP 2015 ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 http://www.bjcp.org/docs/2015_Guidelines_Beer.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Czyli rozumiem, że gose z owocami się łapie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Nie jestem organizatorem ale wg mnie bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drifter90 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Będzie jakaś informacja czy piwa dotarły? Nic nie dostałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Gratulacje dla laureatów, podziękowania dla organizatorów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 A gdzie tu widzisz laureatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Widzę gdzie indziej ale tam nie mam konta to pogratuluję tu edit: Wyniki II JKPD wyglądają następująco: Fruit Sour:1 - Rafał Polok2 - Dawid Bobryk3 - Piotr Czarny4 - Maciej Bogucki5 - Andrzej Miller6 - Szymon Synak7 - Marcin Sumara8 - Szymon Minojć9 - Łukasz Śledziński10 - Łukasz Komorowski Lichtenhainer:1 - Łukasz Komorowski2 - Łukasz Kantor3 - Michał Kordek4 - Rafał Polok5 - Tomasz Podeszwa i Jakub Krupa6 - Łukasz Śledziński Unblended Lambic:1 - Łukasz Kantor2 - Mikołaj Lemańczyk3 - Andrzej Miller4 - Dawid Bobryk5 - Szymon Synak6 - Michał Kordek Wild Tripel:1 - Łukasz Kantor2 - Filip Dąbrowski3 - Damian Straszak4 - Jarosław Fronk5 - Leszek Jasiński6 - Andrzej Wójciak7 - Rafał Polok American Russian Imperial Stout:1 - Damian Straszak2 - Robert Gierula3 - Andrzej Wójciak4 - Sławomir Mazur5 - Tomasz Podeszwa i Jakub Krupa6 - Marcin Sokalski7 - Marcin Heliński Grand Prix II JKPD zostało piwo w stylu American RIS Damiana Straszaka. Serdecznie dziękuję wszystkim uczestnikom oraz sędziom za udział w konkursie. Metryczki powinny znaleźć się na Waszych skrzynkach e-mail do dwóch tygodni. Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ja również gratuluję wszystkim, a w szczególności kantorowi za rozbicie banku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 ja tego tripla piłęm - mi pasował bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi