pawgin Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam, W związku z wątkiem z ciekawe aukcje, piszę tu o fermentorze stożkowy z linku z Ali. Moja firma wyceniła taki zbiornik 40l na kwotę 1000 zł, bez armatury, sam zbiornik pospawany z kwasówki #2mm, jak ktoś by się pisał proszę o info, ogólnie sam zamawiam sobie 300 takie, będę na bieżąco dawał zdjęcia z produkcji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka qub, bart3q, wojtuś i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 sam zamawiam sobie 300 takie grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszczół Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Myślałeś by tak zaprojektować kopułę, by można było na czas mycia zamontować głowicę do mycia w systemie CIP ? Tak by np. w obiegu zamkniętym puścić NaOH ? Co do chłodzenia to może wykorzystać coś podobnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Będą w przyszłości większe? Mam na myśli pojemność ok. 70l dla warek 40-50l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Wszytko jest do zrobienia, teoretycznie już mam zamówienie na dwa z płaszczem wodnym V=75 l. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Świetnie, że udało się to zmieścić w 1000 zł. Czekamy na zdjęcia prototypu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam, W związku z wątkiem z ciekawe aukcje, piszę tu o fermentorze stożkowy z linku z Ali. Moja firma wyceniła taki zbiornik 40l na kwotę 1000 zł, bez armatury, sam zbiornik pospawany z kwasówki #2mm, jak ktoś by się pisał proszę o info, ogólnie sam zamawiam sobie 300 takie, będę na bieżąco dawał zdjęcia z produkcji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka A z armatura w jakiej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam, W związku z wątkiem z ciekawe aukcje, piszę tu o fermentorze stożkowy z linku z Ali. Moja firma wyceniła taki zbiornik 40l na kwotę 1000 zł, bez armatury, sam zbiornik pospawany z kwasówki #2mm, jak ktoś by się pisał proszę o info, ogólnie sam zamawiam sobie 300 takie, będę na bieżąco dawał zdjęcia z produkcji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka A z armatura w jakiej cenie?Jutro na spokojnie policzę armaturę, różne wersje. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Pszczół, gdzie można taką spiralę (chłodzenie lub grzanie) kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszczół Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja to znalazłem na stronie SS Brewtech. Myślę, że ci co robią chłodnice bez problemu zrobią i taką do chłodzenia. Ja wstępnie przymierzam się do takiego rozwiązania. Sterownik i schładzarka. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez Pszczół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Wszytko jest do zrobienia, teoretycznie już mam zamówienie na dwa z płaszczem wodnym V=75 l. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka To mnie też taki by interesował. Ile i dlaczego tak drogo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Armatura. Mufa 1/2" - 3szt.x5 zł =15 zł Zawór 1/2" - 2szt.x30 zł =60 zl Mufa 1" - 1szt.x9 zł = 9 zł Zawór 1" - 1szt.x45 zł = 45 zł Tri clamp 4" - 1szt.x60 zł =60 zł Kołnierz do wspawania pod tri clamp 4" - 1 szt.x80 zł = 80 zł Uszczelka silikonowa 4" tri clamp - 1 szt.x34 zł = 34 zł Koszty przesyłek 50 zł Razem 350 zł za armaturę bez termometru Oczywiście każdy może sobie modyfikować armaturę jak chce. To taki chyba najprostsze rozwiązanie gdzie możemy dostać się do środka i umyć. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Mufa I zawór calowy tańszy od tego pół calowego? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Mufa I zawór calowy tańszy od tego pół calowego? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Czytać ze zrozumieniem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Mój błąd - nie zauważyłem ilości. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Girus Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Czekam z niecierpliwoscia na efekty pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszczół Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 https://www.ssbrewtech.com/products/1-bbl-nano-series-unitankCoś pięknego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Siema, żeby nie było że coś temat olałem... Dziś skończyłem spawać fermentor z kega 50l pojemność brutto 65l, jest to taka wersja ekonomiczna, bo robiłem go sam, (nie jestem spawaczem) spawane migiem (czytaj spawarką) drutem kwasowym, spawy trawione Antoxem, jeszcze trochę szczotkownia zostało, w przyszłym tygodniu spawane będą zbiorniki na które mam już dwóch klientów do tego dla jednego robię kadź zacierną 1 hl. Znajdź mnie na FB: Browar Wesoły Amor https://www.facebook.com/browarwesolyamor/ BitterEater i Kòpôcz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BitterEater Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Plus za latarkę Edytowane 13 Czerwca 2017 przez BitterEater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowokator Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Migiem spawałeś w osłonie argonu? Poduszkę robiłeś? Sam się zastanawiałem nad zakupem drutu do MIG, ale pytanie czy wychodzi to na tyle dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Tak, w osłonie argonu, jak dla mnie na moje potrzeby to jest bardzo zadowalający efekt, po za tym migiem to łatwo się spawa, Znajdź mnie na FB: Browar Wesoły Amor https://www.facebook.com/browarwesolyamor/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowokator Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Jaki drut? 308l 0.6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Tak 308 ale 0.8mm Znajdź mnie na FB: Browar Wesoły Amor https://www.facebook.com/browarwesolyamor/ GrzegorzG 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowokator Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 I jeszcze jedno, spawarka jakaś nowsza "naszpikowana elektroniką" czy jakiś starszy mig? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Praca wre.... Jeszcze chwila i pokaże gotowe produkty... Znajdź mnie na FB: Browar Wesoły Amor https://www.facebook.com/browarwesolyamor/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi