Ralphinistrator Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Dobra wiadomość dla Łódzkich piwowarow - Deptana do swojej oferty wprowadza słody/ drożdże/ chmiele Na razie na stronie widziałem dodane tylko kilka słodów, ale ceny wydaje mi się na dobrym poziomie (czego nie mozna powiedziec na razie o chmielach). Z drożdży - mają mieć na początku pełną gamę Fermentisa. Edytowane 11 Maja 2017 przez Ralphinistrator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Zakupiłem testowo słód na jedną warkę, wydajnosc w normie - na tym zacieraniu 73%. Mega pozytyw ze śrutowanie gratis ! Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Maja 2017 przez Ralphinistrator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 w piwoszarni też raczej nie liczą śrutowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paajonk Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 w piwoszarni też raczej nie liczą śrutowania 3 razy brałem tam słody i zawsze za śrutowanie płaciłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Niestety z racji tego że Piwoszarnia jest w miescu gdzie zupełnie nie jest mi po drodze więc kupowałem tam ze dwa razy i nie jestem w stanie potwierdzić Twojej informacji, niemniej jednak taką pozycje w cenniku posiadają. ceny tez na korzyść deptany i to jakies 15% - szkoda ze asortyment na tą chwile kuleje (chmiele w absurdalnych cenach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Piwoszarnia z tego co pamiętam, nie dolicza śrutowania tylko w przypadku odbioru osobistego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 A to może dlatego mi nie liczyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 19 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Ostatnio pojawiły się w końcu drożdże płynne - z firmy Fermentum Mobile. Ryland 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Stanowczo odradzam. Zamówiłem słód pszeniczny czekoladowy wayermanna. Była to jedyna rzecz, której nie mieli przy większym zamówieniu w Twój Browar, a mi zależało na czasie. Nie wiem co dostałem, ale słód pszeniczny to na pewno nie jest, bo ma łuskę. Także zostałem z workiem bliżej niezidentyfikowanego słodu i zepsutymi planami warzelnymi. Ja na pewno sklepowi, który tak podchodzi do tematu surowców więcej nie zaufam. W moim przypadku pomyłka była prosta do zauważenia, ale jestem ciekawy ile osób dostało inne słody niż zamówiło, w sytuacjach, kiedy nie jest to takie proste do zweryfikowania - np. dwa różne palone jęczmienne czy karmelowe o podobnej barwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 2 godziny temu, Oskaliber napisał: Stanowczo odradzam. Zamówiłem słód pszeniczny czekoladowy wayermanna. Była to jedyna rzecz, której nie mieli przy większym zamówieniu w Twój Browar, a mi zależało na czasie. Nie wiem co dostałem, ale słód pszeniczny to na pewno nie jest, bo ma łuskę. Także zostałem z workiem bliżej niezidentyfikowanego słodu i zepsutymi planami warzelnymi. Ja na pewno sklepowi, który tak podchodzi do tematu surowców więcej nie zaufam. W moim przypadku pomyłka była prosta do zauważenia, ale jestem ciekawy ile osób dostało inne słody niż zamówiło, w sytuacjach, kiedy nie jest to takie proste do zweryfikowania - np. dwa różne palone jęczmienne czy karmelowe o podobnej barwie. to uczucie gdy kupiłem sobie allegro SMART żeby korzystać z oferty tego sklepu przez najbliższy rok a tu okazuje się że się mylą (albo robią wałki jak im się słód kończy). tak czy siak dam szansę, jeden ziomeczek już zamawiał i był zadowolony. darmowa wysyłka od 4 dyszek w sytuacji gdy w okolicy jest tylko jeden dziadowski sklep z surowcami do piwowarstwa to sztos. aczkolwiek muszę przyznać że z cenami chmielu to tam trochę losowo dane wklepują, może jakiś stażysta albo co. z jednej strony Cascade (USA) 15 zeta za 100g, a z drugiej Amarillo 100g za 35 zeta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 7 godzin temu, LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO napisał: to uczucie gdy kupiłem sobie allegro SMART żeby korzystać z oferty tego sklepu przez najbliższy rok a tu okazuje się że się mylą (albo robią wałki jak im się słód kończy). Trzeba atakować marxam.pl żeby wprowadzili smart na allegro,trochę ta mają rzeczy, a obecnie na allegro smart to podstawa. Jak chcesz słód podstawowy to z Bydgoszczy jest w tej opcji i tani, ale karmelu tam nie kupuj bo epicka tragedia. Co do deprtana, to kontakt z nimi jest niemożliwy więc niech się gonią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Godzinę temu, dziedzicpruski napisał: Co do deprtana, to kontakt z nimi jest niemożliwy więc niech się gonią. Ale, że co? Nie odbierają i nie odpisują? Słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 52 minuty temu, zasada napisał: Ale, że co? Nie odbierają i nie odpisują? Słabo. Nie wiem czy nie odbierają, pisałem przez stronę www i przez allegro i zero odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 7 godzin temu, dziedzicpruski napisał: Trzeba atakować marxam.pl żeby wprowadzili smart na allegro,trochę ta mają rzeczy, a obecnie na allegro smart to podstawa. Jak chcesz słód podstawowy to z Bydgoszczy jest w tej opcji i tani, ale karmelu tam nie kupuj bo epicka tragedia. Co do deprtana, to kontakt z nimi jest niemożliwy więc niech się gonią. skrobnąłem mejla do marxam, planują styczeń/luty uruchomic allegro smart. konkret! dziedzicpruski i Withereggie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Stanowczo odradzam. Zamówiłem słód pszeniczny czekoladowy wayermanna. Była to jedyna rzecz, której nie mieli przy większym zamówieniu w Twój Browar, a mi zależało na czasie. Nie wiem co dostałem, ale słód pszeniczny to na pewno nie jest, bo ma łuskę. Także zostałem z workiem bliżej niezidentyfikowanego słodu i zepsutymi planami warzelnymi. Ja na pewno sklepowi, który tak podchodzi do tematu surowców więcej nie zaufam. W moim przypadku pomyłka była prosta do zauważenia, ale jestem ciekawy ile osób dostało inne słody niż zamówiło, w sytuacjach, kiedy nie jest to takie proste do zweryfikowania - np. dwa różne palone jęczmienne czy karmelowe o podobnej barwie. Kontaktowales sie z nimi w tej sprawie ?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Napisałem maila i na razie bez odzewu. Ale potrzebowałem ten słód na dzisiaj więc teraz to mnie interesuje tylko zwrot. Wolę jednak wybierać sklepy, na których można trochę bardziej polegać. Rozumiem pomylić jakiś słód jak ktoś zamawia 30 różnych, ale nie jak kupuje u nich tylko 1 konkretny, który akurat na gwałt potrzebuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muran Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Odradzam zakup kapsli u nich, tak wyglądają po przelaniu wrzątkiem na sicie. Ryland 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryland Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Up, ano **ujnia. Kupiłem chyba z 500 i trzeba będzie jakoś zużyć. Generalnie zalewam roztworem oxi i działa, ale faktem jest, że to dodatkowy kłopot niż wrzucenie ich do reszty sprzętu w garnku i zagotowanie 5 minut. Też już tam kapsli nie kupię, generalnie trochę nie ogarniają piwowarskich tematów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muran Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Przerabiałem kapsle z różnych źródeł, niektórym od wrzątku pękał lakier (dlatego używam teraz srebrnych/złotych), ale odchodzące uszczelki to jednak przesada. Strach zaryzykować mocniejszej chemii, no i ryzyko czy nie sparcieją w piwnicy... Wpakowałem się w 300, strata niewielka, ale niesmak pozostanie, no i raczej już na mnie nie zarobią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 1 godzinę temu, muran napisał: Odradzam zakup kapsli u nich, tak wyglądają po przelaniu wrzątkiem na sicie. Te kolorowe są ok, używam po kilka razy i te już używane gotuje z 5 min i nic nie odłazi, ale to co zapodałeś na zdjęciu miałem z innego sklepu, złote i straszne gówno to było. Twoje to jaki kolor ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muran Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Złote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ja swoje gotuje w garnku i nic sie nie dzieje, czym Ty to przelewałes ?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muran Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Wodą z czajnika. Wcześniej używałem na oko identycznych kupowanych a to w czerwonej dyni, innym razem w swip, albo w typowo browarniczych sklepach i nigdy uszczelki nie odwaliły takiej maniany. Zdarzało się, że lakier kruszał od wrzątku, ale uszczelki były zawsze całe. Badziewie puścili na rynek i tyle, nie ma opcji innej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muran Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Wypada pochwalić firmę. Zwrócili za kapsle, twierdzą jednak, że kapsli nie dezynfekuje się wrzątkiem. Cóż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 W dniu 6.01.2019 o 18:44, muran napisał: Przerabiałem kapsle z różnych źródeł, niektórym od wrzątku pękał lakier (dlatego używam teraz srebrnych/złotych), ale odchodzące uszczelki to jednak przesada. Strach zaryzykować mocniejszej chemii, no i ryzyko czy nie sparcieją w piwnicy... Wpakowałem się w 300, strata niewielka, ale niesmak pozostanie, no i raczej już na mnie nie zarobią. Ostatnio miałem taki sam problem z kapslami z Twój Browar, chociaż w przeszłości było zawsze ok. Chyba jakaś trefna partia poszła i można z różnych sklepów takie trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi