Adrian28 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam. Fermentuje mi właśnie witbier na FM20 Białe walonki, czy oprócz witbiera i belgian pale coś fajnego może wyjść na tych drożdżach? Niekoniecznie chcę robić kolejnego wita, a szkoda mi trochę gęstwy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 american wheat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradox Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 White IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Grand Cru, Biere de garde, Saisona też można się pokusić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian28 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Dwie ostatnie warki robiłem z amerykańskimi chmielami (w tym ten witbier), więc chciałbym na moment odpocząć od tego chmielu https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/zestawy_surowcow/redakcyjne_z_zacieraniem/belgijskie_specialty_ale_18_blgmyslałem, żeby coś takiego zrobić na gęstwie. Niekoniecznie mi zależy, żeby piwo było stylowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Dobry trop to co podlinkowałeś. Jak nie zależy Ci na stylowości to możesz kombinować w sumie do woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joonecky Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ostatnio zabutelkowałem White IPA na tych drożdżach. Uważam, że jedno z moich lepszych piw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ostatnio zabutelkowałem White IPA na tych drożdżach. Uważam, że jedno z moich lepszych piw Na tych drożdżach White IPA wygrało w ZG w konkursie piw domowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joonecky Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Nie dziwię się - pięknie się komponują te drożdże w White IPA - na pewno będę powtarzał to połączenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian28 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Dzięki Panowie za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Ja również nie więcej niż 2 miesiące temu zabutelkowałem white ipa na nich i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzii Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Cześć. Może ktoś się podzielić sprawdzoną recepturą na White IPA. Z FM20 będzie gęstwa wiec trzeba ją wykorzystać. A receptur jest tyle, że zgłupiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Ja robię coś takiego. https://brewness.com/pl/recipe/white-ipa-2-1/view Któreś z kolei wipa, moim zdaniem fajnie dopracowane. Mi smakuje, znajomym smakuje, na WFDP smakowało. Mosaic można zmienić na inny chmiel, bo on jest dość specyficzny i trzeba lubić. Można też delikatnie zmniejszyć ibu, ale to też w zależności od osobistych preferencji mi takie pasuje Uwaga na kolendrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzii Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Dzięki wielkie! Właśnie kolendry dużo, ibu też chyba za wysokie dla mnie, będzie trzeba zejść niżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi