Eselchen Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Cześć, czego używacie do podgrzaniai trzymania wody do wysładzania? Obecnie ciagle męczę się w kilkoma garami kuchennymi postawionymi na palnikach....ale to mało praktyczne. Myślałem nad kociołkiem elektrycznym (Ok. 300zł) jednak chciałbym rozwiązać problem tańszym kosztem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 9 minut temu, quattro napisał: czego używacie do podgrzaniai trzymania wody do wysładzania? Kociołka el. 27l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matz Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Fermentor z kranem + termostat + grzałka elektryczna. Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Szukaj używkę jak to ma być do podgrzewania wody http://allegro.pl/garnek-elektryczny-29l-1800w-emaliowany-i6957219002.html#thumb/5 Ja mam też lidlowski garnek do grzania wody do warzenia i wysładzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Możesz zrobić coś takiego Kòpôcz i bart3q 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown000 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Ile wat ma ta grzałeczka w wiaderku ? Ile litrów tym zazwyczaj grzejesz ? Wygląda fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 I w jaki sposób to jest zamontowane i uszczelnione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msto Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Ja używam po prostu czajnik (z wyświetlaną temperaturą wody). Podgrzewam wodę, wysładzam i tak kilka razy. Wygodne, bezpieczne i nie zajmuje miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rot Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Też się przymierzam do usprawnienia wysładzania. Zastanawiam się nad: http://allegro.pl/clatronic-elektryczny-garnek-do-wekowania-25-l-i6814248491.html Tylko do zmiany kran będzie bo bym chciał wysładzanie ciągłe zrobić z deszczownicą diy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 1 godzinę temu, unknown000 napisał: Ile wat ma ta grzałeczka w wiaderku ? Ile litrów tym zazwyczaj grzejesz To nie mój patent znalazłem to w internecie,takie grzałki i mają przeważnie 2000W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 15 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 2 godziny temu, jac007 napisał: Możesz zrobić coś takiego Jakie są parametry grzałki i jak jest uszczelniona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 26 minut temu, rot napisał: Też się przymierzam do usprawnienia wysładzania. Zastanawiam się nad: http://allegro.pl/clatronic-elektryczny-garnek-do-wekowania-25-l-i6814248491.html Tylko do zmiany kran będzie bo bym chciał wysładzanie ciągłe zrobić z deszczownicą diy. Używam podobny garnek to jest ten pierwszy po lewej drugie zdjęcie to deszczownica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 5 minut temu, quattro napisał: Jakie są parametry grzałki i jak jest uszczelniona Wystarczy kupić najtańszy czajnik w tessco wyjąć grzałkę i masz komplet z uszczelkami by zamontować w fermentatorze,moc przeważnie2000W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rot Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) 38 minut temu, jac007 napisał: Używam podobny garnek to jest ten pierwszy po lewej drugie zdjęcie to deszczownica a co to za pompki masz przy zaworach tam? jak się spisują? Komplet wygląda zacnie Edytowane 15 Września 2017 przez rot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 To są pompki używane przy solarach 12 V spisują na razie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_zg Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 8 godzin temu, Matz napisał: Fermentor z kranem + termostat + grzałka elektryczna. Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Również używam fermentora + grzałka elektryczna. Też się zastanawiałem nad usprawnieniem i dołożeniem termostatu. Matz - proszę o informację jakiego termostatu używasz i jak masz połączone z grzałką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 15 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, jac007 napisał: Wystarczy kupić najtańszy czajnik w tessco wyjąć grzałkę i masz komplet z uszczelkami by zamontować w fermentatorze,moc przeważnie2000W A fermentor nie topi się od grzałki ? Mam akurat wolny fermentor w kranem i do tego założę termostat W1209, który też gdzieś zalega w szafce Edytowane 15 Września 2017 przez quattro Dr2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 1 minutę temu, quattro napisał: A fermentor nie topi się od grzałki ? Bez wody zapewne tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Woda szybko absorbuje ciepło 1 godzinę temu, quattro napisał: A fermentor nie topi się od grzałki ? Mam akurat wolny fermentor w kranem i do tego założę termostat W1209, który też gdzieś zalega w szafce Woda bardzo szybko absorbuje ciepło więc fermentator nie będzie się topił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown000 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Na dobrą sprawę to idzie zagotować wodę w butelce postawionej przy ognisku wiec o topienie wiadra bym się nie martwił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 22 minuty temu, unknown000 napisał: idzie zagotować wodę w butelce postawionej przy ognisku nawet jeśli to jest PET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown000 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 wiem, robiłem to ale woda nie smakuje super komfortowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matz Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 (edytowane) 15 godzin temu, damian_zg napisał: Również używam fermentora + grzałka elektryczna. Też się zastanawiałem nad usprawnieniem i dołożeniem termostatu. Matz - proszę o informację jakiego termostatu używasz i jak masz połączone z grzałką? Póki co korzystam z czajnika elektrycznego. Zaproponowałem to fermentor i grzałkę bo to tanie i wystarczające. Jeśli chodzi o termostat to ja polecałbym W1209 - koszt 20zł(30 z obudową). Zwykle przekaźnik jest na 2kW. Jak ktoś potrzebuje super design to napewno znajdzie wolno stojące wersje. Jak ktoś ma strach to można dać grzałkę zanurzeniową. Edytowane 16 Września 2017 przez Matz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 21 godzin temu, quattro napisał: A fermentor nie topi się od grzałki ? Mam akurat wolny fermentor w kranem i do tego założę termostat W1209, który też gdzieś zalega w szafce Czajnik się nie topi, to i fermentor się nie powinien stopić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi