maxlab Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Witam, Jako że to mój 1-szy milk stout, mam pytanie odnośnie chmielenia: - jakich chmieli używacie? - jaki czas chmielenia? - a może tak nie chmielić? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Daj cokolwiek na 60' na 25-30 IBU i będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garcek Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Witam. Doswiadczony nie jestem ale moze sie przydam. Zrobilem niedawno milky stouta i wyszedl calkiem przyzwoity. Uzylem chmieli: magnum 26g na 60 min. Fuggles 21g na 10 min i 23 g na koniec gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Iunga 20g na 60' IBU: ~32 edit: warka 22l Edytowane 3 Października 2017 przez Jancewicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Jak już piszecie o chmieleniu to przynajmniej podajcie wielkość warki. Bo damo stwierdzenie 20g nic nie mówi.Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Iunga 25g na 60' warka 25L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ori2go Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Może większą ilość na 30 min? Mnie taka goryczka bardziej odpowiada jest soczysta. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Dnia 2.10.2017 o 11:15, maxlab napisał: - jakich chmieli używacie? - jaki czas chmielenia? - a może tak nie chmielić? - Cokolwiek kontynentalne - Tak jak Kantor napisał, na 60 minut na 25-30 IBU - Chmielić koniecznie (chmiel jest bardzo dobrym środkiem konserwującym i ma właściwości antyseptyczne, nie ma za zadanie jedynie ładnie pachnieć i dawać gorycz - poczytaj dlaczego IPA to IPA ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się