maxlab Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Witam, Jako że to mój 1-szy milk stout, mam pytanie odnośnie chmielenia: - jakich chmieli używacie? - jaki czas chmielenia? - a może tak nie chmielić? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Daj cokolwiek na 60' na 25-30 IBU i będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garcek Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Witam. Doswiadczony nie jestem ale moze sie przydam. Zrobilem niedawno milky stouta i wyszedl calkiem przyzwoity. Uzylem chmieli: magnum 26g na 60 min. Fuggles 21g na 10 min i 23 g na koniec gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Iunga 20g na 60' IBU: ~32 edit: warka 22l Edytowane 3 Października 2017 przez Jancewicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Jak już piszecie o chmieleniu to przynajmniej podajcie wielkość warki. Bo damo stwierdzenie 20g nic nie mówi.Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Iunga 25g na 60' warka 25L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ori2go Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Może większą ilość na 30 min? Mnie taka goryczka bardziej odpowiada jest soczysta. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Dnia 2.10.2017 o 11:15, maxlab napisał: - jakich chmieli używacie? - jaki czas chmielenia? - a może tak nie chmielić? - Cokolwiek kontynentalne - Tak jak Kantor napisał, na 60 minut na 25-30 IBU - Chmielić koniecznie (chmiel jest bardzo dobrym środkiem konserwującym i ma właściwości antyseptyczne, nie ma za zadanie jedynie ładnie pachnieć i dawać gorycz - poczytaj dlaczego IPA to IPA ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi