TomBombadil Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Dorzucam swój konserwatywny głos do zwolenników formuły konkursu z lat przed 2018 rokiem. mikemat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Jestem za powrotem starej formuły mikemat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Ja też jestem staromodny, popieram poprzednią formułę. Była prosta i jasna. mikemat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwochłon Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 W nowej formule podobała mi się duża ilość klasycznych, znanych stylów. W poprzednich latach dominowały raczej niszowe lub nowofalowe style, które słabo znałem i miałem kłopot z wcelowaniem w nie. Ale niezaliczenie wyników do Pucharu PSPD mniej mi się podoba, bo warzę kilkanaście piw rocznie z czego prawie połowę z myślą o MP, więc szanse na przyzwoite miejsce w Pucharze miałbym nikłe. Ostatecznie głosowałbym za poprzednią formułą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquila Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Również uważam, że poprzednia formuła była lepsza. mikemat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikemat Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Podpisuję się pod apelem o przywrócenie sprawdzonej formuły, ew. rozszerzonej do 15-20 kategorii z ograniczeniem ilości zgłoszeń przez danego piwowara Aquila 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Napięcie rośnie, same głosy za powrotem starej formuły, ani jednego głosu za nową, co zrobią organizatorzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryland Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 25 minut temu, kantor napisał: Napięcie rośnie, same głosy za powrotem starej formuły, ani jednego głosu za nową, co zrobią organizatorzy? Powtórzą głosowanie! Żart. Jestem za starą formułą, w tym roku było za dużo kategorii, 8-10 wydaje się być wystarczająca, a konkurs i tak będzie największy i sama nazwa daje wrażenie prestiżu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Stara formuła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Niczke Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Poprzednia formuła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ja również jestem za powrotem do starej formuły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Stara formuła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIkaWA Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Jak się okazuję wszyscy głosują za starą formułą. Wyjątkowa jak na Polaków zgodność. Ja również jestem za powrotem do starego systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wannabuydrugs Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Również jestem za starą formułą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 A nie lepiej popracować nad tym, żeby wrócić do czasów, kiedy była premiera piwa w konkretnym miejscu, było szkło za zakup 2-3 sztuk danego piwa i można to było o odpowiedniej godzinie kupić w sklepie typu Alma-rozumiem sklep by trzeba zmienić, pominąć nieudany flirt z TESCO, ale jednak wrócić do korzeni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Stara formuła była jaśniejsza. Nie widzę sensu, żeby kombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 A moim zdaniem nowa formuła jest lepsza:) [Rokosz! Bydło! Klakier zarządu! :D] Już mówię dlaczego. Sam rok temu nie byłem przekonany co do tej formuły, ale zasady gry się zmieniły i ja też zmieniłem zdanie. Ta formuła sprawdzi się właśnie pod warunkiem, że konkurs nie będzie wliczany do pucharu i będą przyznawane medale. Wtedy od razu zakładamy, że jest to typowy zabieg marketingowy mający na celu wypromowanie piwowarstwa domowego na szerszą skalę. Moim zdaniem możemy spokojnie mieć jeden konkurs, który bardzo mocno wyróżnia się od innych. Zdobycie medalu na nim będzie wtedy tym bardziej prestiżowe. Jeżeli chcecie brać udział w konkursie w starej formule to przecież wszystkie pozostałe są w niej rozgrywane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) 11 godzin temu, the_doctor napisał: Wtedy od razu zakładamy, że jest to typowy zabieg marketingowy mający na celu wypromowanie piwowarstwa domowego na szerszą skalę. Tak z ciekawości, w jaki sposób nowa formuła ma promować piwowarstwo domowe na szerszą skalę? Jak nowa formuła nie spodoba się piwowarom (a patrząc na rozkład głosów, to chyba się nie podoba ) to ilość startujących piwowarów będzie raczej mniejsza niż byłaby przy dawnej formule, ponadto w social media pewnie będzie pełno głosów narzekań itp. co raczej też nie będzie promowało niczego. Edytowane 4 Września 2018 przez kantor mikemat i wannabuydrugs 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 9 godzin temu, the_doctor napisał: Moim zdaniem możemy spokojnie mieć jeden konkurs, który bardzo mocno wyróżnia się od innych. Zdobycie medalu na nim będzie wtedy tym bardziej prestiżowe. Kolega stosuje jakas dziwna logike. Wszyscy pisza, ze nowa formula jest do bani i w jakis sposob ma to powodowac wiekszy prestiz konkursu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Od paru dni ma być dostępna reedycja dubeltowego koźlaka, ktoś wie coś przynajmniej na ten temat? Jakie sklepy, jaka cena, od kiedy oficjalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Dnia 4.09.2018 o 19:02, kantor napisał: ponadto w social media pewnie będzie pełno głosów narzekań itp. Zadowolony klient mówi o tym dwóm osobom, niezadowlony dziesięciu. Będzie flejm hejtu, będzie zasięg, będzie promocja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Też to mi przeszło przez myśl ale, jakoś wyjątkowo, uznałem, że może nie będę złośliwy Tak w ogóle, jak pierwotna tegoroczna formuła umiarkowanie ale mi się podobała (w sumie to była kopia np. AHC), wykonanie już sporo mniej (nagłe zmiany regulaminu, przyznanie na Festiwalu nagród nie po liście punktowej, czyli chyba wbrew regulaminowi (?)), to pomysł medali (a dokładne ich przyznawanie lub nie w zależności od poziomu), uproszczonej metryczki, wspólnej oceny, mi się nie podoba, bo wg mnie jest duże ryzyko na skręcenie konkursu w kierunku quasi-konsumenckiego KPD (w stylu Kuźni Piwowarów, czy KPR), no chyba, że o to w tym chodzi. Edytowane 7 Września 2018 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 21 godzin temu, Bogi napisał: Od paru dni ma być dostępna reedycja dubeltowego koźlaka, ktoś wie coś przynajmniej na ten temat? Jakie sklepy, jaka cena, od kiedy oficjalnie? Cieszyński Kożlak Dubeltowy premiera była 01-09-2018 na Cieszyńskiej Jesieni. Kto był w Cieszynie miał okazję go skosztować. Powinien być w sprzedaży razem z innymi cieszyńskimi piwami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Czyli reasumując nie ma limitów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Jeżeli za limit uważasz jedną warkę ok 112 hl - to jest limit na dzień dzisiejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi