Joosto Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Do mnie też zamówienie dotarło. Zabrakło Izabelli, za to dodano 2 sztobry Gotyckiego i Omega zgodnie z zamówieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Do mnie dotarły WYE TARGET COMET FUGGLE GOLDEN STAR COLUMBIA Wszystkie już posadzone w doniczkach, jak na razie tylko FUGGLE nie daje znaku życia, reszta ładnie wypuściła listki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NicksNac Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Dobrze rozumiem, że wybieram sobie chmiele jakie bym tam chciał, wypisuję formularz i czekam do wiosny na sadzonki? Nic nie płacę i wgl? Jak tak, to od jakich chmieli najlepiej zacząć przygodę? Wiadomo, łapki świerzbią do chmieli NZ, ale jakoś mam opory przed tym czy one dadzą radę na Śląsku Z góry dzięki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Odkurzając temat. Właśnie zrobiłem zamówienie na https://wyszukiwarka.ihar.edu.pl/pl/search?query=Humulus lupulus&offer=smta i w tym roku system wysyła na skrzynkę mailową potwierdzenie złożenia zamówienia. majlosz i WojtekGaaD 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyku Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 W dniu 20.01.2020 o 15:24, Joosto napisał: Odkurzając temat. Właśnie zrobiłem zamówienie na https://wyszukiwarka.ihar.edu.pl/pl/search?query=Humulus lupulus&offer=smta i w tym roku system wysyła na skrzynkę mailową potwierdzenie złożenia zamówienia. A z ciekawości, co udało Ci się zamówić? Teraz wielkiego wyboru nie ma, został tylko Glacier, ale i tak wziąłem na próbę (o ile korona nie zahamuje wysyłek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Levittoux Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) Pytanie nie do mnie , ale że też zamawiałem więc się podzielę. Mam nadzieję dostać: Galena, Glacier, Comet, Cascade, Hallertau Tradition Marynke i Lubelski. Trochę dużo tego zamówiłem, ale opierając się na doświadczeniach poprzedników na tym forum, uznałem iż pewnie połowy z nich zabraknie z racji popytu. EDIT: korzystając z okazji, czy ma ktoś jakieś przecieki jak tam w Puławach? Można się w tym roku spodziewać wcześniejszych wysyłek? ( z racji pogody) czy późniejszych? ( z racji epidemii ) Edytowane 17 Marca 2020 przez Levittoux dopisanie pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 7 godzin temu, Bzyku napisał: A z ciekawości, co udało Ci się zamówić? W tym roku zamawiałem francuzy i trochę anglików, ale jak pewnie wszyscy - czekam na realizację. Tak jak pisze @Levittoux, zamówienie swoją drogą a faktyczna ilość chmieli którą dostaniesz, swoją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek8l Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Ma ktoś sztobry sadzonki amerykańców na zbyciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majlosz Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Szanowny Odbiorco, W obecnej sytuacji epidemii nie jesteśmy w stanie pobrać sztobrów chmielu w tym sezonie. Z przykrością informujemy, że zamówienia zostały anulowane. Zamówienia na chmiel na przyszły sezon będzie można składać dopiero w 2021 roku. Pozdrawiam, Marcin Zaczyński Krajowe Centrum Roślinnych Zasobów Genowych :( Joosto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drhambone Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Dostałem od nich dzisiaj dokładnie takiego samego maila, niestety. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcynix Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Mam po kilka sztuk sporych sadzonek centenniala i nieco mniejszych cascade. Jeśli ktoś jest zainteresowany to priv Kaniutek i Kris Piero 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Żukowski Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) W zeszłym roku przyszły do mnie z Puław Saaz, Nugget, Fuggles i Cascade. Przyszły bardzo późno i dotarły zmarnowane przez upały. Wzeszły jednak wszystkie. Nugget niestety padł zdeptany przez psa ? Cascade i Saaz oddany koledze jakoś poszły, tylko nie wydały szyszek. W tym roku pędy ruszyły. Jakiś plon powinny już tego roku dać. Fuggles, jak to anglik. Rośnie jak dziki. Od kolegi @Tymek19 sadziłem Saaz, Centennial i Goldings. Gorąco polecam i jeszcze raz dziękuję ? Goldings znowu szaleje. Pędy już mają 1,5m. Centennial ładnie się zapowiada. Saaz dopiero pokazał pędy Edytowane 12 Maja 2020 przez Grzegorz Żukowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek19 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 U mnie też jak zawsze Kent golding szaleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz.b Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Szczęść Boże. Z okazji, że sponiewierałem swoją uprawę i wszystko zdechło, chciałbym nabyć sadzonki: -challenger -centennial -saaz/żatecki -nugget -Ew. Inne, zwłaszcza charakterystyczne, aromatyczne Byłbym wdzięczny za pomoc, szczególnie jakby od jednej osoby wyszło wszystko. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 21 Lutego Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Info dla chmielobiorców. Sztobry można rezerwować : https://wyszukiwarka.ihar.edu.pl/pl/search?query=Humulus lupulus&offer=smta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi