Jankasper Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 (edytowane) #23 - weizen 2kg pilznenski 2kg pszeniczny Zacieranie: 52C -20' pszenica 66C - 60' 75'C- 15' Gotowanie: 60 min Chmielenie: 25g Magnum FWH 20g Źatecky -20' Drożdże- wb06 Suchary Edytowane 11 Sierpnia 2018 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 #24 - witbier inaczej 2kg pilznenski 2kg pszeniczny 0.4 płatki górskie owsiane Zacieranie: 66C - 60' 75'C- 15' Gotowanie: 60 min Chmielenie: 20g Bavaria Mandarina 30' , 15' , 7' Kolendra 10g 7' Drożdże - WB06 gęstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 #24 - NEIPA 2.5 kg pilznenski 0.5 kg pszeniczny 0.5kg płatki żytnie 1kg wiedeński Zacieranie: 66C - 60' 75'C- 15' Gotowanie: 60 min Chmielenie: 15g Citra FWH 17' 20g cascadePL/10gcitra 5' 10g Lemon Drop/10g azacca -3' 20g Lemon Drop/33g Bavaria Mandarina/10g CascadePL/10g azacca Drożdże- s33 Gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 #25 - CDA 3kg pilznenski 2kg wiedeński 0.4 płatki żytnie 100g -specialB, karmel czerwony, caragold (300g) 150 carafa special I 100g carafa special I - zagotowane do wysładzania 0.2 zakwaszający 56g czekoladowy ciemny Zacieranie: 67C - 75' 75'C- 15' Gotowanie: 70 min Chmielenie: FWH -25g puławski 20' Lemon Drop 15g /cascadePL 30g/ mech irlandzki łyżeczka uwodniona/ citra 10g 5' citra 15g/ cascadePL15g -3'azacca 20g/ cascadePL20g/ Lemon Drop 15g / Amarillo 15g Drożdże - Gozdawa pure ale gęstwa II. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 1 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 #26 - IPA 5kg munich I 0.4 płatki owsiane 20g Carafa I Zacieranie: 67C - 75' 75'C- 15' Gotowanie: 70 min Chmielenie: FWH -25g citra 20' cascadePL 30g/ mech irlandzki łyżeczka uwodniona 5' 20g CascadePL / 15g Azacca / 20g Galaxy -3'azacca 20g/ cascadePL30g/ Citra 30g / Galaxy 20g Drożdże - Danstar nottingam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 23 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 #27 Peated 2kg Pilzneński 1kg monachijski II 2kg Wedzony torfem 400g Caragold 400g płatki zytnie 50g Carafa special Zacieranie: 67C - 75' 75'C- 15' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH marynka szyszka własna 85g 0' marynka szyszka własna 45g drożdże: Danstar Nottingham III pokolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 #27 Cascade PL 2kg Pilzneński 2kg monachijski II 0.3 carapils 0.2 zakwaszający Zacieranie: 66C - 75' 75'C- 15' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH Cascade PL 50g 0' Cascade PL 100g drożdże: Danstar Nottingham III pokolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Niestety pominąłem kilka warek z 2018: Weizen 2/2 pilsen i pszenica, equinot na 30 min 2x Bitter 8kg pilzen, 1kg płatki żytnie, 0.6 kg karmelowy żytni, chmiel fugglesx1 i ekg x1 te same drożdże, lekko lepszy ekg. @up, wypite Ipa żyto, jakis zasyp, chmielenie multiwitamina, 56l- fermentacja , drożdże pure ale gozdawax1 i WCIPA Gozdawa.x1 Póki co lepsze pure Witbier 2/2 pilzen i pszenica, o,8kg płatki różne. s33 kolendra i curacao. pachnie super. 15g magnum fwh Sorachi ryżowe z kolendrą. 5kg pilzen, 1kg ryż kleikowany, 15g magnum fwh, 40g sorachi hopstand. 5g kolendry na 7 minut. gozdawa pure ale 2 pokolenie, Belgian pale ale- 3kg pilzen, 2 kg golden ale. drożdże bulldog belgian trapix. chmiel magnum 15g fwh i HT 35g na 15min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 #35 Belgian dubbel 2.5kg pilzen 1.5kg munichII 0.6kg pszeniczny 0.2 specialx 0.5 kg abbey/biscuit 0.3 carabelge Zacieranie: 62C -25min 72C -50min 78mashout, Gotowanie 1.5h Chmielenie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 #36 peated pea 4kg Pilzneński 1kg Wędzony torfem 0.5 groch łuskany kleikowany Zacieranie: 68C - 75' 75'C- 15' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 65g sybilla szyszka własna drożdże: gozdawa pure ale III pokolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 #37 weizen 2kg Pilzneński 2kg pszeniczny Zacieranie: 66C - 55' 75'C- 15' Gotowanie: 60min Chmielenie: FWH 10g magnum drożdże: wb06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 #38 aipa 5.7kg Pilzneński 0.3kg karmelowy czerwony Zacieranie: 66C - 75' 75'C- 25' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 20g magnum 15min -lemon drop/galaxy/cascadePL/citra po 10g hopstand - galaxy, ekuanot, cascadePL po 15g cicha? ekuanot 60g? drożdże: gozdawa PA II pokolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 #38 Prawie jak pils 4.7kg Pilzneński 0,3kg carapils Zacieranie: 66C - 65' 75'C- 15' Gotowanie: 60min Chmielenie: FWH 30g CascadePL 15min- 30g HT.PL drożdże: gozdawa PA II pokolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 #39 Gryczane 2kg Pilzneński 2kg munich I 2kg kasza gryczana Zacieranie: 66C - 90' 75'C- 45' Gotowanie: 60min Chmielenie: FWH 30g sybilla 15min- 30gsybilla drożdże: gozdawa PA II pokolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) #39 - dobelek 3kg pilznenski 1.5kg munich I 0.3 żytni / Abbaye 0.5 biscuit Zacieranie: 66C - 70' 72'C - 20 75'C- 15' Gotowanie: 60 min Chmielenie: 25g sybilla FWH 15g sybilla -20' Drożdże- Danstar abbaye Edytowane 7 Lutego 2019 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 #40 - roggen 3kg pilznenski 2kg żytni 0.5 żytnie płatki 0.3 żytni karmelowy 0.25 diastatyczny Zacieranie: 52C -20' żyto 66C - 70' 75'C- 15' Gotowanie: 60 min Chmielenie: 35g Magnum szyszka FWH 20g HT PL -20' Drożdże- wb06 II pokolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 #41 pils 3kg Pilzneński 2kg munich I Zacieranie: 62C - 25' 69'C- 15' 72'C - 45' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 45g cascadePL 20min- HT 45g 5m- HT 15g drożdże: 2x gozdawa w35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 (edytowane) #42 pils 2kg Pilzneński 3kg munich I Zacieranie: 62C - 35' 69'C- 35' 72'C - 45' Gotowanie: 80min Chmielenie: FWH 50g lubelski 20min- lubelski 25g 5m- lubelski 25g drożdże: diamond lelland Edytowane 9 Lutego 2019 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 (edytowane) 5 godzin temu, Jankasper napisał: drożdże: diamond lelland Daj znać jak poszło. Najlepiej w wątku: https://www.piwo.org/forums/topic/27199-danstar-diamond-lager-yeast/. W przyszłym tygodniu butelkuje smasha na tych grzybkach i wciąż szukam informacji. Pzdr+ Edytowane 9 Lutego 2019 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 9 hours ago, zasada said: Daj znać jak poszło. Najlepiej w wątku: https://www.piwo.org/forums/topic/27199-danstar-diamond-lager-yeast/. W przyszłym tygodniu butelkuje smasha na tych grzybkach i wciąż szukam informacji. Pzdr+ Pewnie. sam właśnie szukałem informacji, i Twój wątek był jedyny. ostatecznie wypowiem się koło maja:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 16 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 #43 bitterek 4kg Pilzneński 0.5 płatki żytnie 0.3 karmelowy żytni 0.1 melanoidynowy i karmelowy czerwony Zacieranie: 67'C- 55' 72'C - 15' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 30g magnum 20min- fuggles30g 5m- fugglesi 20g Drożdże: dannstar nottingham suchary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 #44 corno ipa żytnia 4kg Pilzneński 1kg żytni 0.6 płatki żytnie 0.25 karmelowy żytni 0.15 czekoladowy ciemny 0.1 diastatyczny Zacieranie: 67'C- 75' 72'C - 25' Mashout 20' Gotowanie: 80min Chmielenie: FWH 30g magnum 20min- citra/cascade/galaxy po 15g 5m- citra/amarillo/galaxy/cascade po 20g 0' amarillo/citra/cascade po 20 Drożdże: dannstar nottingham gęstwa I pokolenie po #43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 (edytowane) #45 DIPA 23l 19.5BLG 2kg Pilzneński 5kg pale ale 1kg monachijski 0.5 płatki żytnie Zacieranie: 67'C- 90' 74'C - 25' Mashout 20' Gotowanie: 80min Chmielenie: FWH 30g magnum 20min- citra amarillo cascade po 15g 0' amarillo/citra/cascade po 25g Drożdże: dannstar nottingham gęstwa I pokolenie po #43 Edytowane 2 Marca 2019 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 3 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) #46 christmas ale 3kg pale ale 2kg monachijski 0.6 płatki owsiane 0.20 Czekoladowy jasny 0.15 czekoladowy ciemny Zacieranie: 67'C- 90' 74'C - 15' Mashout 20' Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 30g magnum 1' 100g kawa jordańska z przyprawami Drożdże: dannstar nottingham gęstwa I pokolenie po #43 Edytowane 3 Marca 2019 przez Jankasper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 #47 dolna ameryka 3kg Pilzneński 2kg munich I 0.6kg pszeniczny 0.4 carapils Zacieranie: 62C - 25' 69'C- 15' 72'C - 45' + Partial mash 1kg munich pszenica 52C-30min 62C - 10min 72C20min Gotowanie 10min Dekokt zadany, temp ustalona na 73C Mashout 76C 10min Gotowanie: 70min Chmielenie: FWH 40g cascadePL 20min-amarillo citra po 15g, cascadepl 20g flameout- cascade/amarillo/citra po 15g drożdże: gozdawa w35 gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się